Kilpa-aerobiccarit valmiina syksyn kilpailukauteen

23.9.2019
Kilpailuohjelmat ovat valmiina ja kilpailukausi käsillä. Huippuryhmät ovat suunnanneet katsettaan jo kevään 2020 MM-karsintoihin.

Ensimmäisen kerran uuden seuran nimissä päästään kilpailemaan lokakuun puolessa välissä, kun kilpa-aerobicin syksyn kilpailukausi käynnistyy.

Kesällä tehokasta leiritystä

Heinäkuun puolesta välistä tähän päivään asti Mottitien salilla on paiskittu töitä tulevaa kautta varten. Valkeakosken Voimistelijat järjesti yhteisen 1,5 viikon kesäleirin kilpa-aerobicin ja joukkuevoimistelun valmennusryhmille, jossa hyödynnettiin valmennusapua eri alojen ammattilaisista. Leirin painopiste oli monipuolisessa harjoittelussa, joten lajiharjoittelun lisäksi leiriin sisältyi mm. tanssia Tuure Boeliuksenkin taustalla tanssivan Veeti Moisasen kanssa ja juoksuharjoituksia ja teholenkkejä suunnistusliiton nuorisopäällikkönä toimivan Timo Saarisen kanssa akrobatiaa ja kehonhuoltoa unohtamatta.

Heti perään kilpa-aerobiccarit jatkoivat vielä toisella 10 päivän teholeirillä jo tutun bulgarialaiskaksikon, Ana-Maria Stoilovan ja Antonio Papazovin kanssa. Papazov ja Stoilova kilpailevat itsekin vielä huipputasolla, viimeisimpänä kesäkuussa he voittivat hopeaa European Gameseissa ryhmäsarjassa.

Voimistelijat ja valmentajat olivat onnellisia ja kiitollisia, että Stoilova ja Papazov halusivat omalla lomallaan tulla pitämään taas leiriä Valkeakoskelle. Viime syksynä Junnujen ryhmä kävi Bulgarian Plovdivissa heidän kotisalillaan koreografialeirillä ja tämän vuoden kotisalileireillä Suomessa seura on jatkanut yhteistyötä ja hyödyntänyt näiden upeiden urheilijoiden osaamista.

Leiri palveli voimistelijoita erinomaisesti tehostettuna lajiharjoitteluna, kun ennen koulujen alkua oli mahdollisuus harjoitella kahdesti päivässä. Harjoituksiin sisältyi myös paljon voima- ja kestävyysominaisuuksien kehittämistä ja uusia vaikeusliikkeitä haettiin eri ikäryhmille. Leirin onnistumisesta kertoo myös se, että näitä vaikeampia tavoiteliikkeitä ollaan saatu siirrettyä jo syksyn kilpailuohjelmiin. Leirin yhteydessä työstettiin lisäksi muutamia tulevaan MM-projektiin kuuluvia kilpailukoreografioita. Keväällä MM-karsintoihin on tavoitteena osallistua muun muassa 12-14v. pariohjelmalla, jonka koreografian teossa erityisesti (itsekin parisarjassa kilpailevat) Stoilova ja Papazov olivat tärkeä apu. Myös Aerodance-ryhmien tanssipätkiin saatiin toivottua osaamista bulgarialaisilta.
 

Syksyn kilpailukausi käynnistyy kolmen viikon päästä


Tällä viikolla aletaan jo virittäytyä tunnelmaan, kun seura järjestää harjoituksena toimivat kisakatselmukset, joissa voimistelijat ja valmentajat saavat arvokasta palautetta muilta seuran valmentajilta ja tuomareilta. Lajin suosiosta kertoo osansa myös se, että kisakatselmukset järjestetään nykyään kahtena eri päivänä ohjelmien suuren määrän vuoksi. Valkeakosken Voimistelijat järjestää ensimmäiset, Koskenpojissa jo perinteeksi muodostuneet, Harkkakisat lauantaina 5.10. Kilpailuun on kutsuttu mukaan lähialueen seuroja. Pitkän päivän aikana nähdään suorituksia nuorimpien 8-9v. joukkueista ensi vuoden MM-kilpailuihin tähtääviin voimistelijoihin saakka, joten kannattaa poiketa paikalla nauttimassa energisestä tunnelmasta, kimaltavista puvuista ja huikeista suorituksista.

Vuoden 2019 Aerobic Cup -kiertue jatkuu syksyllä seuraavasti:
Aerobic Cup 3, 12.-13.10.2019, Varalan Urheiluopisto
Aerobic Cup 4, 2.-3.11.2019, Vantaa
Aerobic Cup 5, 16.-17.11.2019, Tampere


Lisäksi kilpa-aerobiccaajien kisakalenteriin kuuluu myös perinteiset Kolmen lajin kilpailut 27.10. Kauppi Sports Centerissä.
Myös MM-kevät lähestyy ja ensimmäiset karsinnat 2020 MM-kilpailuihin käydään ensi vuoden maaliskuussa. 


Innokkaita jumppakavereita mukaan kokeilemaan

Harrasteryhmien toiminta käynnistyi syyskuun alussa ja kilpa-aerobicin puolelle mahtuu vielä innokkaita voimistelijan alkuja mukaan. Valkeakosken Voimistelijat tarjoaa kerran viikossa harjoittelevia harrasteryhmiä kolmessa eri ikäryhmässä: Nuppubic 4-6v., Kirppubic 7-9v. ja Minibic 10-12v. Erityisesti pienimpiin Nuppuihin toivotaan lisää innokkaita jumppakavereita rohkeasti kokeilemaan. Nuput harjoittelevat tiistaisin klo 17.00-17.45 Sorrilan koululla tai torstaisin klo 16.45-17.30 Tyryssä. Innokkaimmille on tarjolla lisäksi Esivalmennusryhmä, mikäli haluaa harjoitella jo kahdesti viikossa. Harrasteryhmien kauden kohokohtina toimii seuran järjestämät joulu- ja kevätnäytökset sekä matalan kynnyksen Stara-tapahtumat. Mikäli Sinulla on jo vahvaa taustaa toisesta voimistelulajista, voit olla yhteydessä suoraan valmennuspäällikköön ja sopia kokeilukerrasta tietyssä valmennusryhmässä.


Yhteystiedot:
Valmennuspäällikkö Laura Vihervä
laura.viherva(at)vavo.fi
P. 044 230 2812