Kilpa-aerobicin kilpailukausi jatkui viikonloppuna Vantaalla

5.11.2019


Aerobic Cup 4 järjestettiin viikonloppuna Vantaalla. Valkeakosken Voimistelijat toivat mukanaan yhteensä 19 mitalia Valkeakoskelle.

Lauantaina kilpailtiin 9-11v ND-sarjassa, sekä AG1- ja AG2- sarjoissa

9-11-vuotiaiden ND-tyttöjen yksilösarjassa oli jälleen huikeat 68 voimistelijaa. Meri Vahteristo ja Adella Hällström näyttivät loistavaa osaamistaan ja toivat huikeasti kaksoisvoiton seuraamme. Meri oli sarjansa ensimmäinen pistein 17,900 ja Adella toinen pistein 17,550. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuivat myös Fanni Tuuri (5.) ja Peppi Haataja (10.). Joukkuekilpailun voittivat Adella Hällström, Fanni Tuuri ja Meri Vahteristo pistein 17,150. Joukkuesarjan hopea ja pronssi matkasivat Turkuun. Ryhmäsarjassa Peppi Haataja, Adella Hällström, Milja Kautto, Olivia Käkönen ja Fanni Tuuri saivat hopeaa pistein 15,850. 

12-14-vuotiaiden AG1-sarjassa mitaleja tuli VaVolle jopa kuusi. Tyttöjen yksilösarjassa hopealle voimisteli Anni Pulkki pistein 18,550 ja pronssia nappasi Aisha Hällström 18,450. Sarjan voitti Turun Urheiluliiton Hilda Laaksonen. VaVon menestystä sarjassa täydensi Anniina Nääppä (6.) ja Saana Tolonen (8.). Sarjassa kilpaili yhteensä 38 voimistelijaa. Poikien yksilösarjassa näimme ehjän suorituksen Sampo Nousiaiselta, joka voitti kultaa pistein 19,000. Triosarjassa näimme tällä kertaa onnistuneet suoritukset. Triosarjan hopeaa voitti joukkue Veera Alimyllymaa, Aisha Hällström, Saana Tolonen pistein 17,600 ja pronssia sai Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Jenny Tuominen pistein 17,300. Ryhmäsarjassa VaVon ryhmä Veera Alimyllymaa, Kiira Hietamäki, Sampo Nousiainen, Anniina Nääppä ja Anni Pulkki sai hopeaa pistein 17,050.

''Olen tyytyväinen AG1 yksilöiden sijoituksiin, ja onnistuneita suorituksia oli useita, myös Sampo teki vahvemman kokonaisuuden kuin viimeksi. Triosarjassa oli tällä kertaa enemmän onnea, kuin viime kilpailussa, ja myös tämän kilpailun pronssitrio sai uuden ohjelman kokonaisuuden ehjemmäksi. Molemmille joukkueille jäi vielä erityisesti tekniikassa parannettavaa. Ryhmä ei tällä kertaa yltänyt parhaimpaansa pitkän kilpailupäivän päätteeksi, mutta onneksi suurilta virheiltä vältyttiin”, kommentoi Mila Koljander.

15-17-vuotiaiden AG2-naisten yksilösarjassa pronssille sijoittui Nelli Paulamäki pistein 19,150, joka sai tehtyä ehjän suorituksen. Lumi Vahteriston suorituksessa tapahtui suuri virhe, joka verotti pisteitä ja jätti Lumin nyt kilpailun neljänneksi. Sarjan yhdeksäs oli Auli Ollila ja kymmenes Emilia Rantala. Triosarja oli jälleen täysin VaVon juhlaa. Kultaa voitti joukkue Nelli Paulamäki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo pistein 18,800 ja hopeaa Pipsa Nieminen, Auli Ollila, Viivi Väljä pistein 18,400. Sarjan pronssi meni Turkuun (17,700). Ryhmäsarjassa sattui harmillisesti suuri virhe. VaVon ryhmä Pipsa Nieminen, Nelli Paulamäki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo ja Viivi Väljä saivat hopeaa pistein 18,100.

''AG2 yksilösarjan tuloksiin olin tyytyväinen, sillä kaikki voimistelijat olivat kymmenen parhaan joukossa, ja kolme heistä kilpailee sarjassa vasta ensimmäistä vuotta. Suorituksiin jäi kuitenkin vielä parannettavaa. Triojen kokonaisuudet olivat hallitut, mutta molempien triojen taiteellisuuspisteet jäivät hieman harmittamaan'' kommentoi Tiina Koljander.
 

Myös kilpasarjojen puolella mitaleja ja onnistuneita suorituksia


3. luokan joukkuesarjassa käytiin sunnuntaina tiukka kilpailu mitalisijoista. Tällä kertaa kolmanneksi sijoittui VaVon joukkue Aino Kartela, Inessa Romaniv, Siiri Savijärvi pistein 14.700 jääden vain 0.1 pistettä voittajille. Hienosti neljännen sijan saavutti myös seuran toinen joukkue Lili Ansio, Isla Myllylä, Aliisa Salmi.

4. luokan suuressa yksilösarjassa (49 osallistujaa) juhlittiin jälleen mitalia, kun Wilma Malin saavutti hyvällä suorituksellaan pisteet 17.450 ja kaulaan ripustettiin hopeaa. Wilman ohjelmaan mahtui puolen pisteen päätuomarivähennys ja voitto meni tällä kertaa Turun Saga Östermanille pistein 17.750. Myös VaVon Lilli Viljamaa sai tehtyä ehjän suorituksen, millä ansaitsi pisteet 16.800 (sijoitus 8.), jotka oikeuttavat myös nousemaan keväällä Wilman tavoin 5. luokkaan.

5. luokan yksilösarjassa Malva Myllylä voitti hopeaa pistein 17.950, jääden vain 0.05 pistettä sarjan voittajasta (Janika Tikkunen, KajaGym). Mitalikolmikon kantaan nousi upeasti myös Olivia Tulla sijoittuen neljänneksi pistein 17.700.

Aerodance-sarjoissa nähtiin sekä junnu- että sennukokoonpanoilta hyvät suoritukset uusilla koreografioillaan. Junnudancelle hopeaa pistein 15.450 kokoonpanolla Emma Ahola, Malva Myllylä, Ella Mäntynen, Lilja Savijärvi, Saara Siimes, Olivia Tulla, Lilli Viljamaa ja sennudancelle samoilla pisteillä (15.450) oman sarjansa voitto näyttävällä kokoonpanolla Riina Halttunen, Alli Jokinen, Sanni Latosaari, Emma Löövi, Henriikka Nyman, Elli Ojala, Nelli Rantanen, Vilma Salminen, Laura Salo.

Kaikki tulokset löydät täältä: https://live.sporteventsystems.se/Score/WebScore/1802

”Olen tyytyväinen seuran voimistelijoiden suoriutumiseen ja panokseen kaikissa sarjoissa. Kevätkauden jälkeen monessa ryhmissä on koettu valmentajamuutoksia, mutta siitä huolimatta voimistelijat ovat kehittyneet kaikissa ikäryhmissä ja saleilla on tehty hyvää työtä, joka näkyy myös menestyksenä kilpailuissa. Vuoden viimeinen Aerobic Cup -kilpailu käydään ensi viikolla Tampereella, toivotaan että saadaan vielä onnistunut lopetus kaudelle”, kommentoi valmennuspäällikkö Laura Vihervä.