Kilpa-aerobiccarit valmistautuivat alkavaan kilpailukauteen

9.3.2020Valkeakosken Voimistelijoiden kilpa-aerobicin 2. kontrollikisa ja valmennusryhmien kisakatselmus järjestettiin sunnuntaina Mottitien salilla.

Kontrollikisa oli kevään toinen, kun helmikuussa järjestettiin ensimmäinen. Kisan tarkoituksena oli saada tuntumaa kilpailutilanteeseen sekä tuomarien pisteytyksen ja palautteen osalta nähdä missä kilpailuohjelmien osalta mennään.

Kontrollikisaan osallistuivat urheilijat valmistautuvat 13.-15.3. kilpailtavaan kansainväliseen Ranskassa kilpailtavaan Aquae Open Cup -kilpailuun sekä 21.3. kilpailtavaan ensimmäiseen MM-karsintaan. Ennen kontrollikisaa muut seuran aerobiccarit esittivät ohjelmiaan kisakatselmuksessa, jossa saivat sanallisen palautteen tuomareilta ja valmentajilta.

”Kontrollikisassa nähtiin vahvoja suorituksia niin yksilöiltä kuin kokoonpanoiltakin. Eniten eteenpäin on viime kaudesta menty vaikeusliikkeiden osalta, tasoa on saatu nostettua ja vaikeusosat on vakiintuneet niin, että ne onnistuvat hyvällä prosentilla ohjelmissa. Myös ohjelmakestävyys on hyvällä tasolla, todella moni urheilija sai tehty kolme ehjää ohjelmaa. Kehitettävää löytyy vielä esiintymisessä, niin että se lava oikeasti otetaan haltuun ja silti saadaan ehjä kokonaisuus aikaiseksi” kommentoi VaVon valmentajista Tiina Koljander.

”Se, että meillä on näin paljon tasokkaita kilpailijoita ja moni pääsi pisteissään yli 19 pisteen, jolloin ollaan jo todella hyvällä tasolla, on erittäin ilahduttavaa. Seuran sisällä on kova kisa ja se vie kaikkia urheilijoita eteenpäin”, Koljander jatkaa.

Tänään yli 20 pisteen tänään pääsi Lumi Vahteristo, joka saavutti yksilöohjelmallaan upeat 20,350. Tässä kovassa Ag 2-sarjassa toiseksi sijoittui Emilia Rantala pistein 19,850 ja kolmanneksi Anni Pulkki pistein 19,700. Joukkuesarjan voittoon pistein 19,650 taiteili trio Nelli Paulamäki, Emilia Rantala ja Lumi Vahteristo ja ryhmissä sijalle 1. Aisha Hällström, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo pistein 19,000.

Ag 1-sarjan parhaimmasta tuloksesta vastasi poikien sarjan Sampo Nousiainen, joka tienasi pisteet 19,350. Tyttöjen sarjassa voittoon taituroi Linnea Antinaho pistein 18,950. Parisarjassa Nousiainen ja Meri Vahteristo saivat pisteet 18,500, joukkueissa Adella Hällström, Julia Alimyllymaa, Meri Vahteristo tienasivat pisteet 17,950. Ryhmäsarjassa Ag 1 ryhmä sai parhaat pisteensä 18,400 (ryhmässä voimistelivat Julia Alimyllymaa, Adella Hällström, Linnea Antinaho, Jenny Tuominen ja Sampo Nousiainen).

Vavon huippuryhmien valmennuksesta vastaavat Tiina Koljander, Mila Koljander ja Laura Vihervä olivat tyytyväisiä tämän hetkiseen kuntoon. Ranskan kisaan lähdetään hyvillä mielin hakemaan tuntumaa tulevaa MM-karsintaa varten. Mottitien salissa oli mahtava fiilis kun taustajoukot ja valmentajat tsemppasivat urheilijoita upeisiin suorituksiin. Urheilijat olivat myös tyytyväisiä seuran järjestämään kontrollikisaan, vaikka tilanne on jännittävä ja rankka, niin tällaiset toimivat hyvänä harjoituksena varsinaisen kilpailutilanteen osalta.

Jutun kuvat: Virve Heinämäki