Valmennusryhmien kausi startannut leireillä

12.8.2020
Kilpa-aerobicin ja joukkuevoimistelun elokuun alkuun on sisältynyt leirejä kotisalilla, Varalassa ja Ikurissa

Valmennusryhmien kesälomat ovat takana ja viimeiset kolme viikkoa on treenattu ahkerasti tulevaa kautta varten. Heinäkuun viimeisellä viikolla kilpa-aerobicin valmennusringit leireilivät ensin Varalan Urheiluopistolla, jonka jälkeen harjoittelun tehostamiseksi kaikki kilpa-aerobicin valmennusryhmät jatkoivat vielä neljän päivän kotisalileirillä 5.-8.8. Tänäkin vuonna saimme  mukaan myös ulkopuolista valmennusapua ja lajiharjoittelun lisäksi leiriin sisältyikin monipuolisesti myös oheisharjoittelua: nopeus- ja koordinaatioharjoittelua Veli-Matti Talosen kanssa, nostotekniikoita ja akrobatiavoimistelua (Oona Lipsonen), tanssia (Virve Heinämäki), balettia (Katja Hartikainen), jalkatekniikkaa (Noora Mäkelälammi), ulkotreenejä (Heidi Tourunen) sekä huoltavaa harjoittelua (Ilona Riskumäki).

"Kotisalileiri oli loistava startti tulevaan syyskauteen, saimme siitä paljon hyvää palautetta. Jokainen voimistelija sai etukäteen ohjeistuksen koskien leirillä toimimista, jotta kaikilla oli turvallinen tunne osallistua harjoituksiin", kommentoi valmennuspäällikkö Laura Vihervä.

Leirin jälkeen kilpa-aerobicin valmennusryhmät ovat jatkaneet harjoittelua syksyn aikataulujen mukaan ja ensimmäisen kerran voimistelijat voi nähdä lavalla seuran Kannatusnäytöksessä 6.9.2020. Virallinen syksyn kilpailukausi käynnistyy lokakuun puolessa välissä Tampereella.

Ikäkausileirejä Ikurissa

Myös joukkuevoimistelun valmennusryhmät ovat aloittaneet valmistautumisen kohti syksyn koitoksia.

"Lyhyen kesäloman jälkeen olemme palanneet jälleen treenaamaan – osa VaVo salille, osa ulos", kertoo joukkuevoimistelun tiiminvetäjä Anna Notkola.

Nyt elokuun alussa joukkuevoimistelijat ovat osallistuneet Tampereen Voimistelijoiden järjestämille ikäkausileireille Ikurin hallille. Osa joukkueista on lisäksi vieraillut Ikurin hallissa saaden tärkeää mattoaikaa Valkeakosken hallin vielä ollessa kiinni. Myös joukkuevoimistelijat esiintyvät seuran Kannatusnäytöksessä syyskuun alussa, jonka jälkeen kausi jatkuu mm. ohjelmaleireillä. Ensimmäiset kilpailut käydään lokakuun puolessa välissä.


Tsemppiä voimistelijoille ja valmentajille kisakauteen valmistautumiseen!

----

Tulevia tapahtumia:
Kannatusnäytös, 6.9. Valkeakosken Liikuntahalli
Harkkakisat 3.10. Valkeakosken Liikuntahalli