12 mitalia Varala Cupista!

13.10.2020

Kuva: Carita Berg
Kuva: Carita Berg
Kuva: Carita Berg
Kuva: Carita Berg
Kuva: Carita Berg
Kuva: Carita Berg

Kilpa-aerobicin vuoden 2020 ensimmäinen kilpailu käytiin kuluneena viikonloppuna, kun vuorossa oli kauan odotettu Varala Cup. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kilpailuja käydään poikkeusjärjestelyin ja kilpailuun osallistui turvallisuussyistä vain osa kilpailusarjoista. Lauantaina kilpailtiin ND 9-11v. ja AG1 12-14v. sarjat ja sunnuntaina lavalle pääsivät AG2 15-17 -vuotiaat ja yli 18v. SM-sarjat.

Lasten 9-11v. sarjoissa molemmat ryhmät mitaleille

Tyttöjen yksilösarjassa nähtiin esiintymisen riemua pitkän kilpailutauon jälkeen. 38 voimistelijan sarjassa parhaiten suoriutui Fiinu Heikkilä sijoittuen 4. pistein 16,650. Vakuuttavaa nousua viime vuodesta on tehnyt myös 10-vuotias Saima Räty, joka sijoittui 6. pistein 16,100 ja vasta 9-vuotias Lyydia Antinaho upeasti ensimmäisissä yksilökilpailuissaan heti 8. sijalle pistein 16,050.

VaVon nuorimmat voimistelijat jättivät suositusten ja poikkeusjärjestelyiden vuoksi joukkueohjelmat odottamaan seuraavaa kilpailua, mutta ryhmäsarjasta kotiin tuotiin hienosti kaksi mitalia. Hopeaa ryhmälle Peppi Haataja, Fiinu Heikkilä, Anni Ketola, Emmi Ketola, Hilla Nysten pistein 15,600 jääden niukasti 0,1 sarjan voittaneesta Turun Urheiluliiton ryhmästä. Pronssille sijoittui ryhmä Lyydia Antinaho, Emma Hannila, Siiri Koponen, Siiri Mäkynen, Saima Räty pistein 14,400.

12-14v. SM-sarjassa uusia koreografioita ja hienoja sarjanousuja

Nyt viimeistä kauttaan 12-14 -vuotiaiden poikien sarjassa kilpaileva Sampo Nousiainen oli yksi lauantaipäivän kohokohdista. Varalassa Sampolta nähtiin ensi kertaa lavalla uusi, vauhdikas ja vaikea yksilöohjelma, josta huippupisteet 19,000. Koreografia on laadittu jo tulevan vuoden sarjanousua 15-17v. sarjaan silmällä pitäen. 

Tyttöjen yksilösarjassa kaikki VaVon voimistelijat taituroivat itsensä 12 parhaan joukkoon, vaikka vaikeusliikkeiden kanssa olikin hieman haparointia. Kolmanneksi sijoittui nyt ensimmäistä kertaa uudessa sarjassa kilpaillut Meri Vahteristo (17,950), joka näytti vakuuttavia otteitaan jo viikko aiemmin järjestetyssä harkkakisassa. Lauantain suorituksessa ohjelmaan sattui puolen pisteen vähennys ylimääräisestä liikkeestä, mutta onnistuessaan Meri ja muut seuran voimistelijat haastavat tiukasti sarjan kärkikaksikon Turun Urheiluliitosta. Viidenneksi sijoittui toinen sarjanousija Adella Hällström (17,900), 6. Linnea Antinaho (17,850), 7. Julia Alimyllymaa (17,700), 9. Fanni Tuuri (17,350) ja 12. Jenny Tuominen (16,850).  Sarjassa kilpaili yhteensä 30 voimistelijaa.

Joukkuesarjassa nähtiin kaksi VaVon joukkuetta. Toiseksi sijoittui uusi joukkue Julia Alimyllymaa, Adella Hällström, Meri Vahteristo pistein 17,500. Yksi vaikeusliike jäi vajaaksi, mutta tytöt olivat tyytyväisiä avaukseensa uudessa sarjassa. Toinen VaVon joukkue Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Jenny Tuominen haparoi useammassa vaikeusliikkeessä ja loppusijoitus 5.

Ryhmäsarjassa VaVon ryhmä Julia Alimyllymaa, Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Sampo Nousiainen, Fanni Tuuri sijoittui toiseksi pistein 16,750 Turun Urheiluliiton ryhmän (17,500) jälkeen. Suoritukseen mahtui isompi virhe vaikeusliikkeessä ja pisteet jäivät sen vuoksi vielä alas, mutta energinen kokoonpano nautti esiintymisestä yhdessä. Kolmanneksi sijoittui Nokian Voimisteluseuran ryhmä (13,400).


Nuorten SM-sarjassa onnistumisia
 

Sunnuntaina kilpailtiin nuorten eli AG 2 (15-17v.) SM-sarjojen kilpailu, jossa mukana oli Valkeakosken Voimistelijoiden Elite Teamin urheilijoita. Voimistelijoiden valmistautuminen kilpailuihin on sujunut hyvin niin kevään, kesän kuin syksynkin harjoitusten osalta. Kilpailuja ollaan kovasti jo odotettu ja oltiin tyytyväisiä kun päästiin näyttämään taitoja, uusia ohjelmia ja osa pääsi vasta nyt ensimmäistä kertaa kilpailemaan tässä sarjassa kun kevään kilpailut peruuntuivat.

Tyttöjen tasokkaassa yksilösarjassa Anni Pulkki ja Lumi Vahteristo taiteilivat tasapistein (19,750) sijalle 2. ja 3. Lumi löi korkeat pisteet tauluun jo kisan alkuvaiheessa ja Anni pääsi samoihin pisteiseen vähän myöhemmin. Aivan lopussa tyttöjen eteen kiilasi Turun Urheiluliiton Hilda Laaksonen vahvalla suorituksellaan. Lumi onnistui vaikeassa ohjelmassa hienosti, hiukan joutui varomaan lattian liukkauden vuoksi mutta suoritus pysyi hallinnassa ja kaikki vaikeusliikkeet onnistuivat. ”Kisa oli hyvä aloitus kaudelle, kun saatiin tehtyä kaikista ohjelmista melko ehjät suoritukset, tekeminen tuntui varmalta kun on hyvä treenikausi takana ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin” kommentoi Lumi Vahteristo omaa päiväänsä. Anni Pulkki oli tasapistein sijalla 2. kun tekniikkapisteet olivat korkeammat kuin Lumilla. ”Oli kiva päästä kisaamaan pitkästä aikaa. Uudessa sarjassa jännitti enemmän, mutta sain tehtyä kaikilla ohjelmilla hyvän suorituksen” Anni kertoili kisan jälkeen. Upeaa menestystä 25 osallistujan sarjassa täydensivät 5. sijoittunut Anniina Nääppä pistein 18,900, 6. Emilia Rantala 18,750, 9. Aisha Hällström 18,050, 13. Viivi Närvä 17,700 ja 14. Auli Ollila 17,500.
 

Joukkuesarjassa Valkeakoskelle kaksoisvoitto

Joukkuesarjassa (triot) Vavon voimistelijat jatkoivat vahvoin ottein, vaikka muutamia vaikeusliikkeitä jäi vajaaksi niin silti sarjan kaksoisvoitto tuli selkeällä piste-erolla. Joukkue Nelli Paulamäki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo vei voiton pistein 18,950.

Olemme tyytyväisiä kauden aloitukseen pitkän tauon jälkeen, onnistuimme sekä triossa että ryhmässä tekemään hyvät suoritukset, vaikka pientä haparointia olikin. Kunto on kehittynyt viime vuodesta paljon ja oli kiva päästä vuoden tauon jälkeen kisalavalle.” kommentoi Nelli. ”Lavalla oli hyvä fiilis. Ohjelmissa jäi vielä parannettavaa mutta oli kiva päästä kisaamaan uusilla ohjelmilla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin” komppasi Emilia Rantala.

Toiseksi sijoittui joukkue Aisha Hällström, Anni Pulkki, Saana Tolonen pistein 18,600 ja sijalle 3. Turun trio Laaksonen, Soininen, Vainio pistein 18,350. Kolmas VaVon joukkue Anniina Nääppä, Netta Hakonen ja Veera Alimyllymaa epäonnistuivat ohjelman nostossa, ja siitä tuli isot vähennykset, onnistuessaan tämäkin joukkue on mitalitaistossa mukana.

Varala Cup 2020 päättyi näyttävään ryhmäsarjaan, jossa hallitulla suorituksellaan Valkeakosken tytöt ottivat voiton selkeällä piste-erolla, kun ryhmä Aisha Hällström, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki, Emilia Rantala ja Lumi Vahteristo taiteilivat voittoon pistein 18,750. Tästäkin suorituksesta yksi vaikeusliike jäi vajaaksi, joten parannettavaa seuraaviin kilpailuihin jäi. Hopealle Turun ryhmä 18,050 ja pronssille VaVon toinen ryhmä Netta Hakonen, Anniina Nääppä, Auli Ollila, Saana Tolonen, Jertta Väisänen 17,450.

VaVon Elite Teamin vastuuvalmentajat Tiina Koljander ja Mila Koljander olivat tyytyväisiä suojattiensa esitykseen. Erityisesti hyvään fiilikseen, siitä miten mahtavaa voimistelijoista oli päästä lavalle pitkän tauon jälkeen ja siihen, kuinka paljon kaikki ovat kehittyneet, kestävyys on parantunut ja voimaa sekä varmuutta on tullut lisää. Seuraavaan kisaan satsataan vielä muutamien, nyt vajaiksi jääneiden vaikeusliikkeiden vahvistamiseen ja siihen, että uskalletaan rohkeasti vielä enemmän antaa itsestä kaikki irti kisalavalla.