Joukkuevoimistelun kilpailukausi jatkui Kolmen lajin kilpailuissa

3.11.2020

Inkiväärit Ariel
Inkiväärit Ariel
Inkiväärit Adelia
Inkiväärit Adelia
Rosat
Rosat
Arrosat
Arrosat
Selenites
Selenites

Valkeakosken Voimistelijoiden joukkuevoimistelujoukkueet jatkoivat kisakauttaan neljällä joukkueella Tampereella lokakuun 31. päivänä Kolmen lajin kisoissa Kauppi Sports Centerissä. Sunnuntaina 1.11. kisattiin Hervannassa TTNV cupissa, jossa nähtiin Adelia -joukkue Stara - sarjassa.

12-14 vuotiaiden harrastesarjassa kilpaileva Selenites sai kategorian* 3, jolla sijoittuivat neljänneksi. "Suorituksessa oli hieman hapuilua vaikeusosissa, joka pudotti kategoriaa", kommentoi valmentaja Anna Koljonen. Kahdessa aiemmassa kisassa joukkue on voittanut sarjan kategoriassa 2.

Inkiväärit Ariel sijoittui 8-10-vuotiaiden sarjassa hienosti 4. kategoriaan. Edellisissä kilpailuissa joukkue pääsi kategoriaan 7, mutta tällä kertaa huolellisempi ja yhdenaikaisempi suoritus toi selvän parannuksen tulokseen. ”Tanssisarja onnistui tänään paremmin”, kertoivat voimistelijat suorituksen jälkeen. Myös valmentajat olivat tyytyväisiä, että viime viikkojen treeni ja ohjelman hiominen tuottivat tulosta. Inkiväärit Ariel osallistuu Mustan kissan tango -teemaisella ohjelmallaan vielä yksiin kisoihin marraskuun lopulla. 

Arrosa- ja Rosa-joukkueiden kilpailupäivä sujui hyvin ja tytöt venyivät kauden parhaisiin suorituksiin. Arrosat kilpailevat vaativassa 10-12-vuotiaiden sarjassa ja sijoittuivat kategoriaan 8 yhdenaikaisella ja siistillä suorituksella.  Liana Nuora summaa joukkueen suoritusta: "Hyvin meni ja tein parhaani. Olin hieman pettynyt kategoriaan, mutta tärkeintä on, että annoimme kaikkemme".

Rosat kilpailevat 8-10-vuotiaiden sarjassa ja saivat oman ennätyksensä sijoittumalla kategoriaan 4 eheällä ja ilmavalla suorituksella. "Eka vähän jännitti, mutta kun pääsi lavalle tekemään omaa juttua, sai päästää kaikki irti. Kategorian kuuleminen oli huippu juttu", kertoo Roosa Niskavaara kilpailupäivästä.

Inkiväärit Adelia kisasi sunnuntaina TTNV:n Stara kilpailussa. Tälle vuodelle tämä oli Adelian viimeinen kilpailu. Suoritus meni hyvin ja tytöt olivat itse tyytyväisiä. Adelialle tyypilliseen tapaan paras suoritus löytyy usein kilpailumatolta, niin tänäkin viikonloppuna. Nämä tytöt syttyvät esiintyessään. Koko valmennustiimi on erittäin ylpeä näistä reippaista voimistelijoista.
 

*8–10-vuotiaiden, 10–12-vuotiaiden ja 12–14-vuotiaiden kilpa- ja harrastesarjojen tulokset ilmoitetaan kategorioina, joita on 10. Ensimmäinen kategoria on korkein ja kymmenes alin. Joukkueen sijoittuminen kategoriaan määräytyy tuomariston antamien pisteiden perusteella. Lähde: Wikipedia

Stara -joukkueita ei aseteta paremmuusjärjestykseen vaan joukkueet saavat kirjallisen palautteen arveilta.