Wilma Malin naisten SM-finaalin kuudes, 15-17v. sarjoissa Suomen mestaruus joka sarjasta!

2.12.2020

Lumi Vahteristo
Lumi Vahteristo
Ag2 trio Aisha Hällström, Anni Pulkki, Saana Tolonen
Ag2 trio Aisha Hällström, Anni Pulkki, Saana Tolonen
Ag2 ryhmä Aisha Hällström, Anni Pulkki, Nelli Paulamäki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo
Ag2 ryhmä Aisha Hällström, Anni Pulkki, Nelli Paulamäki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo

VaVolle SM-kilpailuista 14 mitalia! ”Kun kilpailu ykkössijasta oli kova, tuntui kulta vielä paremmalta!” - Lumi Vahteristo

Seinäjoen Voimistelijat järjesti kilpa-aerobicin SM-kilpailut kuluneena viikonloppuna. Alun perin keväälle kalenteroidut kilpailut siirtyivät marraskuulle ja nyt kilpailu saatiin vietyä erittäin tarkoin turvallisuusjärjestelyin läpi. Valkeakosken Voimistelijoille kilpailusta tuloksena huikea mitalisade ja yhteensä 14 SM-mitalia.

Naisten yksilösarjassa 19-vuotias Wilma Malin sijoittui upeasti SM-finaalin kuudenneksi onnistuneella suorituksella. ”Kisa meni kaiken kaikkiaan ihan hyvin. Olen tyytyväinen finaalipaikkaan ensimmäisissä SM-kilpailuissa ja erityisesti siihen, että pystyin tekemään paremman suorituksen lauantaina kuin perjantaina. Nyt odotan innolla uutta ohjelmaa, jos saataisiin siihen vielä vähän lisää vaikeutta”, Wilma summasi viikonlopun suorituksia.

15-17v sarjoista koko potti Valkeakoskelle

15-17v. yksilösarjassa käytiin taas äärimmäisen tiukka taistelu mitaleista. Valkeakosken Voimistelijoista SM-finaaliin itsensä taituroi 4 voimistelijaa (finaalissa 8): Lumi Vahteristo, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki ja Netta Hakonen. Jos viikko sitten kilpailun voittaja ratkottiin vain 0,05 pisteen erolla, nyt se oli vieläkin tiukempaa. Tasapisteillä 20,250 voitto taiteellisuuspisteiden ratkaistessa Lumi Vahteristolle, toiseksi sijoittui Turun Urheiluliiton Hilda Laaksonen ja kolmanneksi VaVon Anni Pulkki (19,650). ”Sain tehtyä vielä kauden tärkeimmissäkin kisoissa onnistuneen suorituksen ja pystyin nauttimaan lavalla. Kun kilpailu ykkössijasta oli kova, tuntui kulta vieläkin paremmalta. Olin tosi tyytyväinen”, kommentoi tuore nuorten Suomen mestari Lumi Vahteristo yksilöurakkaansa. Neljänneksi Annin kanssa myös tasapisteillä tekniikkapisteiden ratkaistessa sijoittui Nelli Paulamäki.

15-17v. joukkuesarjassa Valkeakosken Voimistelijoille napsahti kolmoisvoitto! Upea voitto ja Suomen mestaruus sarjanousijajoukkueelle Aisha Hällström Anni Pulkki, Saana Tolonen. ”Teimme hyvän suorituksen ja pystyimme nyt keskittymään erityisen hyvin ohjelman yhteistyöliikkeisiin”, kommentoi voittajajoukkueesta Anni Pulkki. Hopeaa joukkueelle Nelli Paulamäki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo ja pronssia kokoonpanolle Veera Alimyllymaa, Netta Hakonen, Anniina Nääppä.

Ryhmäsarjassa ylivoimaiseen voittoon taituroi VaVon ryhmä Aisha Hällström, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo Pahatar-teemaisella ohjelmallaan pistein 19,600. Toiseksi sijoittui Turun Urheiluliiton ryhmä ja SM-pronssia nappasi toinen VaVon ryhmä Veera Alimyllymaa, Netta Hakonen, Anniina Nääppä, Auli Ollila, Saana Tolonen.

12-14v. tyttöjen yksilösarjan 8 parhaan SM-finaalissa nähtiin jopa viisi Valkeakosken Voimistelijaa: Meri Vahteristo, Adella Hällström, Julia Alimyllymaa, Linnea Antinaho ja Jenny Tuominen. Tiukasta finaalista saaliina kaksi mitalia. Voitto Turun Urheiluliiton Jade Sirviölle, hopeaa Meri Vahteristolle ja pronssia Adella Hällströmille.

12-14v. poikien yksilösarjassa Sampo Nousiainen hurmasi tuomarit ja SM-kultaa ripustettiin kaulaan nyt pistein 19,300. Parisarjassa upea kaksikko Meri Vahteristo ja Sampo Nousiainen voimistelivat tyylikkäästi ja siitä palkinnoksi Suomen mestaruus pistein 18,900.

Myös 12-14v. joukkuesarjasta kaksi mitalia VaVon voimistelijoille. SM-hopeaa joukkueelle Julia Alimyllymaa, Adella Hällström, Meri Vahteristo (18,500) ja pronssia Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Jenny Tuominen (18,200). Voiton vei Turun Urheiluliiton Oona Kivelä, Camilla Paganus ja Jade Sirviö pistein 18,800.

12-14v. ryhmäsarjassa kokoonpanolle Julia Alimyllymaa, Linnea Antinaho, Adella Hällström, Sampo Nousiainen, Jenny Tuominen SM-hopeaa pistein 18,300.