Emilia Rantala upeasti neljäs naisten yksilösarjan 1. MM-karsinnassa 

14.4.2021

Kuva: Anna Tanninen
Kuva: Anna Tanninen

"Jäi kokonaisuudessaan kyllä hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti seuraavia kilpailuja"

Kilpa-aerobicin naisten 1. MM-karsinta järjestettiin lauantaina 10.4. Turussa. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Bakussa kilpailtaviin maailmanmestaruuskilpailuihin Suomi lähettää koronatilanteen vuoksi vain täysi-ikäiset edustajat, joten karsinnatkin koskevat tänä vuonna ainoastaan aikuisten sarjoja. Valkeakosken Voimistelijoita kilpailuissa edusti ensimmäistä kauttaan naisten sarjassa kilpaileva Emilia Rantala. Emilia osallistui karsintaan yksilöohjelmalla sekä hän on mukana myös Aerodance-ryhmässä, joka on perustettu yhteistyössä Turun Urheiluliiton ja Vantaan Voimisteluseuran kanssa.
Onnistunut debyytti palkittiin hyvillä pisteillä 19,100 ja sijoitus oli upeasti neljäs. Kilpailun kolme parasta olivat jo useamman vuoden sarjassa kilpailleet Turun Urheiluliiton Nea Kivelä ja Fanny Samppa sekä Vantaan Voimisteluseuran Maija Keurulainen. 

Emilia kommentoi kilpailua seuraavasti: ”Sain tehtyä hyvän suorituksen heti ensimmäisissä naisten sarjan kilpailuissa ja pystyin keskittymään hyvin vaikeusliikkeisiin. Kilpaileminen tuntui ehkä vähän erilaiselta verrattuna juniorisarjoihin siltä osin, että oli vähän enemmän paineita saada tehtyä onnistunut suoritus. Jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti seuraavia kilpailuja”. 
 

”Olen tyytyväinen Emilian suoritukseen, hieno startti naisten sarjassa. Kaikki vaikeusliikkeet tulivat ja muutenkin ohjelma pysyi hallinnassa. Muutamia teknisiä virheitä, kun saadaan vielä korjattua ja ohjelma vielä paremmin sisäistettyä niin uskon, että pisteet entisestään nousee. Emilia osoitti erinomaista paineensietokykyä, sillä koronatilanteen vuoksi hän oli yksin matkassa eikä VaVolta ollut edes tuomaria paikan päällä”, kommentoi Emilian vastuuvalmentajista Tiina Koljander. 

Tuloksiin pääset painamalla tästä.

Kilpa-aerobicin kilpailukausi jatkuu 24.4. naisten 2. MM-karsinnalla sekä samana viikonloppuna (24.-25.4.) muiden ikäsarjojen osalta TuUL Aerobic Cup -virtuaalikilpailulla.