Toisesta MM-karsinnasta ja TuUL Aerobic Cupista upeaa menestystä!

29.4.2021Viikonloppuna kilpailtiin jopa kahdessa eri kilpa-aerobicin kilpailussa. Aikuisten 2. MM-karsintakilpailu järjestettiin Turussa lauantaina 24.4. Valkeakosken Voimistelijoista kilpailuun osallistui sarjanousija Emilia Rantala, joka osoitti jälleen hyvää paineensietokykyä jännityksestä huolimatta. Emilia osallistui naisten yksilösarjaan sekä Aerodance -sarjaan, joka on koottu yhteistyössä Turun Urheiluliiton ja Vantaan Voimisteluseuran kanssa. Yksilöohjelma sujui mallikkaasti ja Emilia pystyi jopa hiukan parantamaan pisteitään edellisestä karsinnasta. Kokonaispisteet nyt 19,150. Myös Aerodance -ryhmä paransi otteitaan ja sai rikki MM-kilpailuihin vaadittavan rajan, pisteitä lauantaina ryhmälle 17,050.

”Olen melko tyytyväinen karsinnan yksilösuoritukseen ja pystyin keskittymään suoritukseen hyvin jännityksestä huolimatta. Tässä toisessa MM-karsinnassa oli enemmän paineita verrattuna ensimmäiseen, koska MM-raja piti saada ylitettyä Aerodancella, jotta paikka Bakun MM-kilpailuihin aukeaa”, kommentoi Emilia lauantain kilpailua. 

Sekä lauantaina että sunnuntaina saatiin jännittää livestreamin ääressä vuoden ensimmäistä kansallista kilpailua, joka järjestettiin rajoituksista johtuen virtuaalikilpailuna. Suoritukset kuvattiin ennakkoon määriteltynä ajanjaksona Vikis -sovelluksen kautta kotisaleilla, lähetettiin eteenpäin ja striimi lähetettiin virallisina kilpailupäivinä. Sovelluksessa suorituksen voi kuvata vain yhden kerran, joten kilpailutilanne on mahdollisimman tasavertainen kaikille. 

Lauantaina kilpailtiin 15-17 -vuotiaiden junioreiden SM-sarjat sekä 8-9v ja 10-11v lasten sarjat. Koronasulusta ja sisäharrastusten rajoituksista johtuen Valkeakosken Voimistelijoista kilpailuun osallistui vain EM- ja MM-karsintoihin valmistautuvat voimistelijat, sillä he ovat ainoita, jotka ovat poikkeusluvalla saaneet harjoitella pienryhmissä.

Tyttöjen yksilösarjassa (21 osallistujaa) voittoon voimisteli upeasti varmalla suorituksellaan hallitseva junioreiden Suomen mestari Lumi Vahteristo pistein 20.200, hopeaa Turun Urheiluliiton Hilda Laaksoselle 20.150 ja pronssille VaVon Anni Pulkki pistein 19.650. Myös mitalisijojen ulkopuolella tuloslista näytti upealta: 4. Nelli Paulamäki, 6. Netta Hakonen, 8. Auli Ollila, 9. Linnea Antinaho, 10. Anniina Nääppä, 11. Viivi Närvä, 12. Saana Tolonen, 14. Jertta Väisänen. 

”Sain tehtyä kisaa varten ehjän suorituksen, joka tuntui hyvältä ja johon olin tyytyväinen. Vaikka videokisoihin osallistuminen onkin kokemuksena erilainen, oli kiva, että kilpailemaan päästiin edes näin. Odotan jo kuitenkin innolla oikeita kisoja ja lavalle pääsemistä”, kommentoi Lumi. 

15-17v poikien sarjassa Sampo Nousiainen suoriutui sairastelun jälkeen mallikkaasti ensimmäisestä kilpailusta uudessa sarjassa. Pisteitä suorituksesta 18.900. Parisarjassa uusi kokoonpano Sampo Nousiainen ja Anniina Nääppä sai heti hienot pisteet 19.000 suorituksestaan. 

15-17v joukkuesarjassa nähtiin loukkaantumisten vuoksi tällä kertaa kaksi kokoonpanoa. Hopealle voimisteli uusittu kokoonpano Nelli Paulamäki, Anni Pulkki, Lumi Vahteristo pistein 19.050. VaVon toinen kokoonpano Veera Alimyllymaa, Linnea Antinaho, Jertta Väisänen oli neljäs pistein 18.200.

Ryhmäsarjassa käytiin tiukka kamppailu voitosta. Viime hetken kokoonpanomuutoksen vuoksi VaVon ryhmä Nääppä, Ollila, Paulamäki, Pulkki, Vahteristo suoriutui hyvin tiukassa paikassa ja saavutti hopeaa pistein 18.850 ja toinen VaVon ryhmä Alimyllymaa, Antinaho, Hakonen, Tolonen, Tuominen pronssille pistein 17.650. 

12-17v Aerodance -sarjassa hopeaa VaVon kokoonpanolle Antinaho, Nousiainen, Närvä, Nääppä, Tolonen, Tuominen. 

Elite Teamin vastuuvalmentaja Mila Koljander kommentoi kilpailuviikonloppua seuraavasti:
”Olen tyytyväinen kauden avaukseen, voimistelijat saivat hyvät suoritukset aikaan erilaisissa olosuhteissa, jotka virtuaalikilpailu vaati. Korona on vaikeuttanut etenkin kokoonpanojen harjoittelua, joten niissä jäi vielä parannettavaa seuraavaan kilpailuun. Yksilöihin panostaminen näkyi hienosti, sillä junioreiden yksilösarjassa meillä oli 9 tyttöä 12 parhaan joukossa. Tästä on hyvä jatkaa kohti livekisoja.”

Sunnuntaina kilpailtiin naisten SM-sarja, 12-14 -vuotiaiden SM-sarja sekä kilpasarjat

Yli 18 -vuotiaiden yksilösarjassa molemmille VaVon naisille hyvät sijoitukset heti alkukauden kilpailussa kovatasoisessa 15 kilpailijan sarjassa: Emilia Rantala neljäs pistein 19.150 ja Wilma Malin seitsemäs pistein 18.500. Kilpailun voitti Turun Urheiluliiton Nea Kivelä pistein 21.050. 

12-14 -vuotiaiden yksilösarjaan osallistui 5 voimistelijaa. Vaikka saliharjoittelua ei juurikaan ollut yli kuukauteen takana, päättivät voimistelijat silti osallistua yksilöohjelmilla kilpailuun tärkeän kilpailukokemuksen vuoksi. Joukkueita ja ryhmiä ei tässä kilpailussa lavalla nähty, sillä niiden harjoittelu yhdessä ei ole ollut mahdollista. Tulos oli tilanteeseen nähden erittäin lupaava, kaikki voimistelijat sijoittuivat 10 parhaan joukkoon 36 tytön sarjassa.
Kilpailun jaettuun voittoon taituroivat Valkeakosken Voimistelijoiden Meri Vahteristo ja Turun Urheiluliiton Jade Sirviö pistein 19.250. Pronssille sijoittui Adella Hällström pistein 18.750, neljänneksi Julia Alimyllymaa 18.650, 9. Milja Kautto 17.600 ja 10. Viivi Komu 17.550.

”Pitkään tytöt miettivät osallistumista sillä pääosin olemme harjoitelleet viimeiset viikot kotona ja ulkona, mutta mahtavaa että uskalsivat yrittää. Nähtiin, että kova työ palkitsee olosuhteista huolimatta ja tulos tsemppaa varmasti koko ryhmää eteenpäin. Olen ylpeä kaikista tytöistä, onneksi päästään nyt jatkamaan harjoittelua salilla ja seuraavassa kilpailussa toivon mukaan myös kokoonpanotkin mukana”, kommentoi 12-14 -vuotiaiden vastuuvalmentaja Laura Vihervä.


Kilpailukausi jatkuu muutaman viikon päästä kotikisoilla, sillä 15.-16.5. on vuorossa kilpa-aerobicin VaVo Cup. Kilpailu toimii samalla myös EM -näyttökilpailuna 15-17v ja aikuisten sarjoissa. Lauantaina ainakin arvokilpailunäytön tekevät sarjat kilpaillaan Liikuntahallilla Voimisteluliiton ja terveysviranomaisten ohjeistukset huomioiden. Osa sarjoista toteutetaan virtuaalikilpailuna. Valitettavasti yleisö ei pääse paikan päälle mukaan vaan molemmista kilpailupäivistä lähetetään livestream.