Valmennustoiminnan käytännön periaatteet

1. Kausimaksut  kaudella 2019-2020:
Kausimaksut jakaantuvat kahteen osaan: peruskausi (elokuu-huhtikuu) ja kesäkauteen (toukokuu-heinäkuu). Kausimaksu sisältää harjoitukset ja harjoitussuunnitelmat. Kausimaksu maksetaan aina yhdeltä kaudelta kokonaan, eikä sitä palauteta/hyvitetä mahdollisessa kesken kauden tapahtuvassa lopettamisessa.

Harjoitukset 5 krt/viikko 260 € / peruskausi
Harjoitukset 4 krt/viikko 240 € / peruskausi
Harjoitukset 3 krt/viikko 220 € / peruskausi
Harjoitukset 2 krt/viikko 200 € / peruskausi
Harjoitukset 1 krt/viikko 140€ /  peruskausi (esivalmennus)
Harrasteryhmä 1 krt/viikko 55€ / syksy ja 55€ / kevät (ei kesämaksua)

Kesävalmennusmaksu kesällä 2020 on jokaisella 50 € riippumatta harjoitusten määrästä kesän aikana (päivitetty 28.4.2020).

2. Salimaksut kaudella 2019-2020:
1 krt/viikko 73 € /6kk
2 krt/viikko 108 € /6kk
3 krt/viikko 138 € /6kk
4 krt/viikko 158 € /6kk
5 tai enemmän krt/viikko 173 €/6kk

Tavoitteena on, että jokaisella valmennusryhmällä on min. 1 harjoituskerta viikossa seuran omalla salilla (Mottitie 2, 37600 Vlk) ja valmennusryhmäläisiltä peritään salimaksu sen mukaan, montako kertaa viikossa ryhmä salilla harjoittelee. Maksu perustuu oman vuokrasalin kuluihin. Salimaksut laskutetaan elokuussa ja helmikuussa. 

3. Muut maksut
- Valkeakosken Voimistelijoiden jäsenmaksu 20 €
- koreografia (VaVo valmentajan tekemä): 
ND- ja kilpasarjat
Yksilöt 60 € 
Parit 70 €
Joukkueet 90 €
Ryhmät 100 €

SM-sarjat
Yksilöt 90 €
Parit 100 €
Joukkueet 120 €
Ryhmät 150 €

- musiikki:
Ulkomailta tilattu musiikki 30 €-250 €
Seuran miksaama musiikki 20 €
Musiikin muokkaus esim. sarjaa vaihdettaessa 10 €


- kilpailujen osallistumismaksut
- kilpailumatkat & mahdolliset hotelliyöpymiset 
- kansainväliset kilpailut
- valmentajan/huoltajan/tuomarin mahdolliset kulut kansainvälisissä kilpailuissa
- kansainvälisten valmentajien leirit
- kilpailupuvut
- muut mahdolliset valmennuksen tukitoiminnot (esim. fysioterapia, testaus, baletti)

4. Lisenssi ja vakuutukset
Kilpailulisenssi ja vakuutukset otetaan Voimisteluliiton järjestelmän kautta. Lisenssi otetaan vuosittain ja se on voimassa aina kauden 1.9.-31.8. Lisenssinosto aukeaa järjestelmässä yleensä elokuun lopussa. Joukkueenjohtajat tiedottavat ryhmiä, kun voit ostaa lisenssin. 

Lisenssien hinnat:
Stara-lisenssi 10,50€
Kilpa B -lisenssi (2lk joukkueet) 45€
Kilpa A -lisenssi (kaikki muut sarjat) 65€
Lisenssin kautta hankittavan vakuutuksen hinta on 76€ (Stara-vakuutus 3,50€). On myös mahdollista ottaa oman vakuutusyhtiön kautta vakuutus, huomioittehan tässä tapauksessa, että vakuutus kattaa kilpailutoiminnan ja kilpailuun tähtäävän harjoittelun. Vakuutuksen kanssa hankittava OP Pohjolan Sporttiturva-vakuutus mm. kattaa nämä. Lisenssiasioissa ota yhteyttä Lauraan.

Huom! Seura ei voi ilmoittaa voimistelijoita Voimisteluliiton kilpailuihin, ellei lisenssi ole otettu ja maksettu.

Lisää tietoa lisenssistä ja Sporttiturva-vakuutuksesta täältä.

5. Seuran varusteet
Voimistelijoilla kisoissa yllään yhtenäiset seuravaatteet. Edustusasu koostuu Nonamen verkka-asusta (sinivalkoinen takki, tummansiniset housut). Virallinen harjoitusasu kilpailuissa on Nonamen seuratoppi (pojilla T-paita) ja mustat pitkät trikoot.  Seuravaatteet ovat käytössä vähintään 3 vuotta, joten oma varastoa voi täydentää kaksi kertaa vuodessa avattavassa seurakaupassa. Lisätietoja seuravarusteista ja seurakaupasta täältä.

6. Kilpailutoiminta
Sitovat kilpailuilmoittautumiset kauden kilpailuihin tehdään lajin sivujen nettilomakkeen kautta. Kilpailumaksut laskutetaan aina ennen kilpailumatkaa kustannussyistä (n. 8000 € -10.000€ / kisareissu). Jos kilpailumatka peruuntuu äkillisestä sairastumisesta / loukkaantumisesta, on seuralle toimitettava lääkärintodistus välittömästi; kilpailumatkan kuluista 50% huomioidaan näissä peruutustapauksissa. Lääkärintodistuksen puuttuessa kilpailumatkojen kuluja ei hyvitetä.

Kilpailumaksut pitävät sisällään: Osallistumismaksut (järjestävä seura perii liiton määrittämät osallistumismaksut), matkakulut, ruokakulut, majoituskulut, valmennuksen kilpailupäivänä. Jos kilpailupaikalla tapahtuu loukkaantuminen ja kilpailu peruuntuu, ei seura maksa takaisin osallistumismaksuja.


7. Epäasiallinen käyttäytyminen / kiusaaminen valmennusryhmissä
Valmennusryhmillä on yhteinen kolmiportainen käytäntö miten epäasialliseen käyttäytymiseen puututaan harjoitusten yhteydessä.
1. Valmentaja keskustelee harjoituksissa tilanteeseen liittyvien henkilöiden kanssa
2. Valmentaja + seuran työntekijä keskustelevat tilanteeseen liittyvien voimistelijoiden sekä heidän huoltajiensa kanssa (Keskustelutilaisuuden yhteydessä annetaan varoitus, jos epäasiallinen käytös ei lopu on rangaistuksena treenikielto)
3.Treenikielto 2 viikkoa, minkä jälkeen päätetään jatkotoimenpiteistä

Myös Et ole yksin -palvelussa saa apua ja tukea jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi www.etoleyksin.fi 

8. Hygieniaohjeet salilla 
Koronapandemian vuoksi olemme joutuneet tarkentamaan hygieniaohjeita Vavo-salilla ja koulun saleilla. Noudatamme harjoituksissa THL:n ohjeistuksia. Harjoituksiin saavuttaessa pese hyvin kätesi saippualla ja kuivaa paperiin ja heitä paperi roskiin, tee samoin kun lähdet pois harjoituksista, käytä tarvittaessa käsidesiä. Yski ja aivasta hihaan/paitaan tai paperiin ja heitä paperi roskiin. Sairaana ei saa missään tapauksessa tulla harjoituksiin, ilmoita poissaolosta aina ko. harjoituksen valmentajalle. Vavo-salilla noudatamme lisäksi siivousohjeita ja salia siivotaan 18.5. lähtien jälleen perheiden toimesta 4 krt/viikko. 
1.6. lähtien Vavo-salilla voi harjoitella noin 10 hlön ryhmissä valmentajan johdolla (sisääntulot ja poistumiset on opastettu ryhmille, näin vältetään turhaa kontaktia muiden ryhmien kanssa). Harjoituksissa noudatamme suositeltua turvaväliä suhteessa muihin voimistelijoihin.
Tiedote


------

Kun voimistelija aloittaa kilpa-aerobicin valmennusryhmässä, sitoutuu hän (ja huoltajat mikäli voimistelija on alaikäinen) noudattamaan näitä valmennustoiminnan periaatteita sekä Suomen Voimisteluliiton eettisiä ohjeistuksia sekä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä (lue lisää).

 

Yhteystiedot 
Valmennuspäällikkö Laura Vihervä: laura.viherva(at)vavo.fi
Kaikki laskutukseen liittyvät asiat: laskut(at)vavo.fi