Tuntikuvaukset

Olemme jakaneet kaikki lasten ja nuorten ryhmät neljään osa-alueeseen:
- Tempputunnit
- Perheliikunta
- Voimistelukoulu 
- Tanssi

Tämä helpottaa löytämään lapsellesi sopiva tunti. 

Kaikki tuntimme sopivat sekä tytöille että pojille, jollei toisin ole ilmoitettu.

Katso hinnat täältä ja ilmoittaudu mukaan! 

TEMPPUTUNNIT

TEMPPUTUNNIT kehittävät lasten liikuntataitoja monipuolisesti. Telineillä temppuillessa kehittyvät niin kehonhallinta, koordinaatio kuin voimaominaisuudet. Lisäksi tunnit lisäävät lasten liikkuvuus- ja tasapainotaitoja. 

Freegym 
on 9-12v. lapsille ja nuorille hauska, erilainen harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Siinä yhdistyvät voltit, parkour, voimistelu ja voimaharjoittelu. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu! Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta. Freegym sopii loistavasti sekä pojille että tytöille. 

Freegym jatko 
on suunnattu jo aiemmin voimistelua / Freegymiä harrastaneille 9-11v. lapsille ja nuorille. Tähän ryhmään voi tulla, jos hallitsee seuraavat liikkeet: kuperkeikka eteen ja taakse, kärrynpyörä ja käsinseisonta. Jatkoryhmässä opetellaan vaikeampia temppuja kuin muilla Freegym-tunneilla, tärkeintä on kuitenkin erilaisten taitojen ja temppujen harjoittelu.

Ninjagym
on uusi syksyllä alkava 7-8-vuotiaiden voimisteluryhmä. Se on tarkoitettu sekä tytöille että pojille. NinjaGymissä reippaillaan ja temppuillaan, kukin taitojensa ja rohkeutensa mukaisesti. Se on hyvä aloitus kohti Freegym- ja Telinevoikka-ryhmiä.

Telinevoikka 
tunneilla harjoitellaan telinevoimistelun alkeita sekä monipuolisesti telinevoimistelun eri osa-alueita. Ryhmissä harjoittellaan myös liikkuvuutta, kehonhallintaa ja perusliikkeitä. Telinevoikka ryhmät on jaettu ikävuosittain: 4-5v., 5-7v., 7-9. ja 10-12v. 

Telinevoikka jatko
ryhmässä mennään jo hieman syvemmälle kuin perus Telinevoikka-ryhmissä, joten perusvoimistelutaidot tulee olla hallussa tähän ryhmään päästäkseen. Tutustumme monipuolisesti telinevoimistelun eri osa-alueisiin sekä harjoittelemme liikkuvuutta, kehonhallintaa, perusliikkeitä ja -sarjoja. Ryhmät on suunnattu yli 8-vuotiaille lapsille. 

Temppujumppassa
tarjoillaan monipuolista ja hauskaa liikuntaa kahdessa ikäryhmässä: 4-5v. ja 6-7v. Tunnin aikana tehdään erilaisia leikkejä, temppuratoja, opetellaan akrobatian alkeita ja tutustutaan erilaisiin telineisin ja välineisiin. Tunnilla kehittyvät motoriset perustaidot ja fyysiset ominaisuudet. 

PERHELIIKUNTA 

PERHELIIKUNTA-ryhmissä alle kouluikäiset lapset vanhempineen pääsevät yhdessä liikkumaan ohjatusti. Ryhmissä ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, liikutaan musiikin tahdissa, pyöritään kuperkeikkoja ja opetellaan perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien kautta. Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. 

Naperot 2-3v. + aikuinen
on vauhdikasta menoa yhdessä aikuisen kanssa. Tunneilla koetaan liikunnan riemua laulaen, leikkien ja eri välineiden kanssa touhuten sekä telineillä temppuillen. Naperot-ryhmässä voivat jumpata 2-3 -vuotiaat oman aikuisensa kanssa.

Taaperot 1-2v. + aikuinen 
jumppa on mukavaa menoa yhdessä aikuisen kanssa. Tunneilla harjoitellaan liikkumisen alkeita laulaen, leikkien ja eri välineiden kanssa touhuten sekä telineillä temppuillen. Taaperoissa jumppaavat 1-2 -vuotiaat lapset.

PerheTemppu (lapsi 1-7v. + aikuinen)
on hauskaa yhdessäoloa aikuisille ja alle kouluikäisille lapsille, vaikka koko perheelle. Tunti sisältää yhteistä temppuilua telineillä ja välineillä sekä musiikkiliikuntaa. Luvassa naurua, liikunnan iloa ja punaiset posket niin lapsille kuin aikuisillekin! Tunti soveltuu monenikäisille lapsille, myös pienimmät, kävelemään oppineet ovat tervetulleita.
Huom! Tälle tunnille pääsee osallistumaan koko perhe yhdellä jumppamaksulla: joko aikuisen tai lapsen jumppakortilla tai kertalipulla.

Vauvatreeni (alle 1v. lapsi) 
on kaikille yli 3 kuukauden ikäisille vauvoille, äideille tai isille tarkoitettu tunti: yhdessäoloa, mukavaa liikuntaa, fyysisen kunnon parantamista ja vauvan viihdykettä. Tunti on liikuntaa vauvojen ehdoilla ja uusia ideoita oman kunnon kehittämiseen lapsen kanssa. Tunnin pituus n. 45 min.

VOIMISTELUKOULU (KA = kilpa-aerobic, JV = joukkuevoimistelu) 

VOIMISTELUKOULU on iloista voimistelua ja harrastamista sekä pojille että tytöille. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin. 

Hopeakeijut 4-5v (JV)
harrasteryhmässä tytöt jumppaavat jo yksin. Jumpassa tutustutaan perusvoimisteluun, lauletaan, leikitään ja temppuillaan satujen ja mielikuvien avulla. Lapsi tottuu toimimaan ryhmässä sekä nauttii ikiomasta harrastuksesta.

KirppuBic 7-9v. (KA)
tutustutaan kilpa-aerobicin maailmaan. Ryhmässä harjoitellaan lajin alkeita perusvoimistelun, pelien ja leikkien kautta sekä tehdään esitysohjelmia. Jokaiseen harjoituskertaan sisältyy mm. akrobatiaa, perusvoimistelua ja kilpa-aerobicin lajitekniikkaa ikäryhmään sopivalla tasolla. Ryhmästä on mahdollisuus edetä valmennusryhmiin.

Kultahiput 6-7v. (JV)
Ryhmä on 6-7 vuotiaille tytöille tarkoitettu joukkuevoimistelun harrasteryhmä. Kultahiput tarjoaa monipuolista ja innostavaa liikuntaa voimisteluun painottuen. Tunneilla kehitetään voimistelun perustaitoja: liikkuvuutta, tasapainoa, vartalonhallintaa ja hyppyjä sekä harjoitellaan leikinomaisesti akrobatian alkeita, kokeillaan erilaisia välineitä ja liikutaan musiikin mukana - hauskuutta unohtamatta!

NuppuBic 4-6v. (KA)
ryhmässä pääset tutustumaan kilpa-aerobiciin. Ryhmässä harjoitellaan kilpa-aerobicin alkeita perusvoimistelun, pelien ja leikkien kautta. Jokaiseen harjoituskertaan sisältyy mm. akrobatiaa, perusvoimistelua ja kilpa-aerobicin lajitekniikkaa ikäryhmään sopivalla tasolla. Nuppubic tarjoaa mahdollisuuden hypätä kilpa-aerobicin vauhdikkaaseen maailmaan. Tuntikalenterissa on kaksi eri Nuppubic-ryhmää, joista voi valita itselleen paremmin sopivimman ajankohdan. Ryhmästä on mahdollisuus edetä valmennusryhmiin.

MiniBic 10-12v. (KA)
on ryhmä kilpa-aerobicista kiinnostuneille 10-12 -vuotilaille lapsille. Ryhmässä harjoitellaan lajin alkeita, kehitetään lajissa tarvittavia ominaisuuksia sekä tehdään esitysohjelmia. Jokaiseen harjoituskertaan sisältyy akrobatiaa, perusvoimistelua ja kilpa-aerobicin lajitekniikkaa. Halukkaat voivat päästä mukaan myös kilpailuihin ja ryhmästä on mahdollisuus edetä valmennusryhmiin.

Piparmintut 5-6v. (JV)
on joukkuevoimistelun uusi valmennusryhmä 2013-2014 syntyneille innokkaille pienille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee kahtena päivänä viikossa. Lisätietoa valmennusryhmistä löytyy joukkuevoimistelun sivuilta. Piparmintut tutustuvat lajiin myös osallistumalla pari kertaa vuodessa Stara-tapahtumaan. 

Stara 7-9v. (JV)
on 7-9-vuotiaille tytöille tarkoitettu joukkuevoimistelun harrasteryhmä, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Ryhmä osallistuu Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin. Ryhmässä harjoitellaan joukkueivoimistelun perusteita sekä kehitetään fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, nopeutta ja ketteryyttä leikin varjolla.

Stara 10-13v.(JV)
on 10-13-vuotiaille tytöille tarkoitettu joukkuevoimistelun harrasteryhmä, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Ryhmä osallistuu Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin sekä mahdollisesti myös tanssillisen voimistelun kilpailuihin. Ryhmässä harjoitellaan joukkueivoimistelun perusteita sekä kehitetään fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, nopeutta ja ketteryyttä leikin varjolla.

Vekarat 3-4v. 
on uusi pienten tyttöjen ja poikein touhuryhmä. Tunnilla harjoitellaan voimistelun saloja ilman vanhempia. Tutustumme erilaisiin välineisiin ja telineisiin, leikimme ja loruttelemme, pelaamme ja leikimme. Mukaan voi tulla vaikka aiempaa kokemusta liikunnasta ei olisikaan. 

TANSSI

TANSSI kuuluu yksiin suosituimpiin harrastusmuotoihin. Seuramme tarjoaa eri tanssityylejä laidasta laitaan ja erilaisin tavoittein, hauskaa pitäen ja uudesta inspiroituen. Tanssi on liikuntamuotojen pikkumusta - aina trendikäs ja ajan hermolla. Tunneilla kehitetään rytmiikkaa, peruskuntoa, liikkuvuutta ja pidetään hauskaa liikkuen. 

Cheerleaders yli 10v.
ryhmässä tutustutaan cheerleadingin eri osa-alueisiin ja opetellaan niitä hauskanpitoa unohtamatta. Lajissa suuressa osassa on yhteen hiileen ryhmänä puhaltaminen. Lisäksi harjoitellaan esitys seuran näytöksiä varten - esiintyminen on vapaaehtoista. Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvita, ryhmä sopii kaikille lajista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Esiintymisestä innostuneista muodostetaan ryhmä, joka voi esiintyä Voimisteluliiton Stara-tapahtumassa tai Suomen Cheerleading liiton kisoissa. 

Dance 4 Fun 10-12v. 
on lapsille ja nuorille suunnattu monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään lyhempiä ja pidempiä tansseja erilaisiin musiikkeihin eri tanssilajeihin tutustuen. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

Dance 4 Fun yli 13v. 
on nuorten oma hauska tanssitunti. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään erilaisia tanssiohjelmia, tunneilla tutustutaan erilaisiin tanssirytmeihin ja tyyleihin, kuten showtanssiin. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

Showtanssi 10-13v.
ryhmässä harjoitellaan tanssin ja voimistelun perusteita heittäytyen tanssin maailmaan erilaisten musiikkien ja tanssityylien kautta. Kauden aikana opetellaan tanssin ja liikkumisen perustaitoja ja -tekniikoita sekä harjoitellaan lyhyitä koreografioita. Lisäksi harjoitellaan esitys seuran näytöksiä varten. Esiintyminen on vapaaehtoista. Aikaisempaa tanssi- tai voimistelutaustaa ei tarvita, vaan ryhmä sopii kaikille tanssista ja liikkumisesta kiinnostuneille tytöille ja pojille. Esiintymisestä innostuneista tanssijoista muodostetaan ryhmä, joka voi esiintyä Voimisteluliiton Stara tai Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtumassa. 

Showtanssi 14-17v.
ryhmässä kehitetään tanssin ja voimistelun perustaitoja. Tunneilla kokeillaan ja yhdistellään eri tanssityylejä lyhyiden koreografioiden kautta. Lisäksi tehdään tanssia ja liikettä tukevia tekniikkaharjoituksia. Kauden lopuksi esiinnytään seuran näytöksessä, jota varten harjoitellaan esitys. Esiintyminen on vapaaehtoista. Aikaisempaa tanssi- tai voimistelutaustaa ei tarvita, vaan ryhmä sopii kaikille tanssista ja liikkumisesta kiinnostuneille tytöille ja pojille. Esiintymisestä innostuneista tanssijoista muodostetaan ryhmä, joka voi kilpailla Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtumassa.