Koronavirukseen liittyvät ohjeet ja menettelyt

Koronavirusohjeistukset VaVo:n toiminnassa 

8.1.2021 (päivitetty boldattujen toimintaohjeiden osalta)

Valkeakosken Voimistelijat ry seurana toimii vastuullisesti noudattaen THL:n, Suomen Voimisteluliiton, Olympiakomitean sekä seuran hallituksen linjauksia harrastustoiminnan osalta. 

Suosittelemme, että kaikki jäsenemme ja toimijamme lataavat THL:n  Koronavilkku-sovelluksen osoitteesta www.koronavilkku.fi.

SEURAN HARRASTETOIMINTA ALKAA 1.2.2021, VALMENNUSRYHMILLE SUOSITELLAAN ETÄTREENAAMISTA SEKÄ PIENRYHMISSÄ HARJOITTELUA (max. 10 hengen ryhmät). 
 

Seuraavat linjaukset ovat voimassa toistaiseksi:

 • Valmennusryhmät aloittavat toiminnan 11.1. pienryhmissä niin, että salissa on max 10 henkilöä paikalla (sis. valmentajan/valmentajat). Harjoittelussa noudatetaan turvavälejä, vältetään kontakteja ja valmentajat pitävät mahdollisuuksien mukaan kasvomaskia.
 • Mikäli valmentaja kokee tarpeelliseksi, voidaan harjoittelua järjestää ryhmämuotoisesti ulkoharjoitteluna tai etäharjoitteluna.
 • Harrasteliikkunnan tunnit aloitetaan mahdollisuuksien mukaan normaalisti 1.2.2021. Siihen asti VaVo järjestää pienryhmissä lasten ja nuorten jumppia erillisen aikataulun mukaisesti sekä aikuisille on tarjolla tammikuussa online-jumppia. 

 

NÄIN TOIMIMME KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN ESTÄMISEKSI
 

NÄIN TOIMITAAN KILPAURHEILUSSA

 • VaVo noudattaa toiminnassaan THL:n suoituksia koronavirukselta suojautumiseksi. Toistaiseksi seuran puolelta ei ole ollut tarpeen asettaa poikkeavia, tiukempia suosituksia, mutta tilannetta seurataan jatkuvasti. Muuttuneista käytännöistä tiedotetaan mm. nettisivuillamme ja valmentajien kautta.
 • Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä saapuessanne tunnille ja sieltä lähteissä. Tämä myös lasten ryhmissä vanhemmille, jotka saattavat lapsen jumpalle. Toiveena on, että vanhemmat odottavat ulkona lasta, jos vaan lapsi pystyy ja osaa riisua / pukeutua omatoimisesti.
 • Tällä hetkellä joukkoliikenteessä ja julkisissa sisätiloissa, joissa etäisyyttä ei voida pitää eikä lähikontakteja välttää, on suositeltava käyttää maskia.
 • Oman joukkueen kesken tapahtuvassa toiminnassa maskien käyttö ei ole tarpeen. 
 • Syksyn kilpailuissa ja leireillä urheilijoiden suositellaan käyttävän maskeja esimerkiksi kisapaikalle saapuessa, mikäli turvavälejä ei voida muuten varmistaa.
 • Valmentajat ohjeistavat urheilijoita kilpailutapahtumissa toimimisessa siten että vältetään kaikki tarpeettomat kontaktit erityisesti toisten seurojen urheilijoihin.

  Lisätietoa kansalaisten kasvomaskin käyttösuosituksista löytyy THL:n
  sivuilta
  https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

HUOMIOI NÄMÄ JUMPPARINA/URHEILIJANA

 • Jos olet ollut ulkomailla, ethän tule harjoituksiin tai jumpalle 14 vuorokauden aikana kotimaahan paluun jälkeen.
 • Ethän tule jumpille tai harjoituksiin sairaana. Mikäli sinulla on flunssaoireita jää kotiin lepäämään. Harjoituksiin ja jumpille voit palata kun olet täysin tervehtynyt tai voinnin salliessa kun olet saanut negatiivisen koronatestituloksen.
 • Pyrithän säilyttämään turvavälit vähintään 2 metriä ja välttämättään tarpeetonta ruuhkaa mm. erityisesti pukuhuoneissa. Pukuhuoneiden käyttöä vältetään mahdollisuuksien mukaan, lukuunottamatta saleja, joissa ryhmien vaihdot on suunniteltu pukuhuoneiden kautta. 
 • Puethan treenivaatteet jo kotona ja tulethan tunnille vasta sen alkaessa. Ulkovaatteet voi ottaa salin reunoille. Vanhempien tulee myös välttää tarpeetonta oleskelua pukuhuone/salitiloissa ja odottaa lapsia mieluiten ulkotiloissa. 
 • Huolehdithan käsihygieniasta. Pese kädet vähintään ennen jumppaa/harjoituksia ja harjoitusten jälkeen. 
 • Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä saapuessanne tunnille ja sieltä lähteissä. Tämä myös lasten ryhmissä vanhemmille, jotka saattavat lapsen jumpalle. Toiveena on, että vanhemmat odottavat ulkona lasta, jos vaan lapsi pystyy ja osaa riisua / pukeutua omatoimisesti.

IKILIIKE

 • Ikilikkeen tunneille ilmoittaudutaan ennakkoon uuden varausjärjestelmämme kautta. Järjestelmä otetaan käyttöön maanantaina 30.11., tulet saamaan sähköpostiin ohjeet paikan varaamista varten loppuviikosta​

NÄIN ME VAVO:SSA OLEMME VARAUTUNEET

 • Seuraamme ja rajaamme aikuisten tuntien kävijämääriä. Määritämme kunkin salin turvallisen käyttäjämäärän. Mikäli kävijämäärät uhkaavat ylittyä, otamme käyttöön paikkojen varausjärjestelmän aikuisten tunneille. Ikiliikkeelle tulossa varausjärjestelmä 30.11.
 • Lopetamme tunnit hieman normaalia aiemmin, jotta tuntien vaihtotilanteissa ryhmät eivät kohtaa tarpeettomasti.
 • Ohjeistamme ohjaajamme toimimaan saleilla ja infoamaan kävijöille parhaat menettelyt yhteisen turvallisuuden varmistamiseen. 

 

PALVELULUPAUS

Haluamme luvata sinulle, että mikäli toimintamme keskeytyy koronaviruksen johdosta lupaamme käsitellä kaikki perustellut kausimaksujen hyvityspyynnöt. Jäsenmaksun osuutta ei hyvitetä. 


Tarkastelemme ohjeita noin kahden viikon jaksoissa, noudatamme uusia annettuja ohjeistuksia ja tiedotamme niistä säännöllisesti jäseniä ja ohjaajia.

Mahdollistetaan yhdessä turvallinen liikuntasyksy. Kiitos yhteistyötäsi!

 

Valkeakosken Voimistelijat ry
Hallitus

Lisätietopyyntöihin vastaamme tällä hetkellä sähköpostitse toimisto(at)vavo.fi