Kilpa-aerobicin maailmanmestari Antonio Papazov vieraili Valkeakoskella

4.12.2022

Kilpa-aerobicin syksyn kilpailukausi päättyi 12.-13.11. Kajaanissa ja seuran voimistelijat nappasivat kokonaisuudessaan syksyn kolmesta kotimaan kilpailuista yhteensä upeat 32 mitalisijaa. 

Marraskuun lopussa ryhmät aloittivat valmistautumisen tulevaan kevääseen ja treenileiriä saapui vetämään lajin bulgarialainen maailmanmestari ja nykyinen tuomari Antonio Papazov. Kilpa-aerobicin valmennusryhmät tekevät vuosittain tiivistä yhteistyötä kansainvälisten valmentajien ja tuomareiden kanssa ja myös Papazov on jo entuudestaan VaVolaisille tuttu, jonka vuoksi yhteistyötä on helppo sopia ja hän mielellään vieraileekin Valkeakoskella. 

Kuusi päivää kestäneelle leirille pääsivät osallistumaan kaikki kilpa-aerobicin valmennusryhmät. Leirin aikana keskityttiin tällä kertaa erityisesti ilmaisuun ja taiteellisuuteen lajin vaikeusliikkeiden lisäksi. Papazov tunnetaan myös arvostettuna koreografina ja hän loikin ensi vuoden EM-kilpailuihin tähtääville junioreille leirin aikana kolme uutta kilpailuohjelmaa. Kilpa-aerobicin säännöt vaihtuivat vuoden alusta ja hän on ollut taiteellisuuden osa-alueen luomisessa tiiviisti sparrausapuna mukana, joten leirin aikana myös valmennustiimit saivat apua ja uusia näkemyksiä koreografioiden luomiseen. Päävalmentaja Laura Vihervä kertoo, että yhteistyö Antonion kanssa tulee jatkumaan  ohjelmien ja ilmaisun osalta myös tulevana vuonna. 


”Oli kiva, kun saatiin erilaista oppia ilmaisuun. Kansainväliset yhteistyöt ovat hyödyllisiä, kun aina oppii uutta maailman huipuilta mitä voi soveltaa omaan harjoitteluun”, kommentoi ensi vuonna naisten sarjaan siirtyvä Netta Hakonen.  

”Leiri oli raskas, mutta hyödyllinen. Uusista koreografioista tuli hienot ja erilaiset, odotetaan tulevaa kevättä innolla, että päästään näyttämään mitä osataan ja millaiset uusista ohjelmista tuli” , jatkaa 15-vuotias Julia Alimyllymaa

Myös kilpa-aerobicin huiput pääsee näkemään tänä vuonna vielä VaVon joulunäytöksessä 10.12.2022 klo 13 Valkeakosken Liikuntahallilla. Tervetuloa katsomaan!