Kilpa-aerobicin Varala Cup -viikonlopusta 11 mitalia

17.10.2021

Kilpa-aerobicin syksyn kilpailukausi avattiin viikonloppuna, kun vuorossa oli jo kymmenennen kerran Varalan Urheiluopiston opiskelijoiden järjestämä Varala Cup. Suurimmalle osalle voimistelijoista kilpailu oli ensimmäinen lähes vuoden tauon jälkeen ja jännityksestä huolimatta voimistelijat olivat riemuissaan, että kilpailujen järjestäminen ja yleisölle esiintyminen on taas mahdollista. Valkeakosken Voimistelijoille satoi viikonlopusta 11 mitalia ja upeita sijoituksia mitalien ulkopuolella. Seuraavan kerran voimistelijat pääsevät kilpailemaan heti tulevana lauantaina, kun vuorossa on Syke Cup Nokialla.

SM Naisten sarja
Ensimmäistä vuottaan naisten sarjassa kilpaileva Emilia Rantala sijoittui kauden avauskilpailussa naisten yksilösarjan kuudenneksi.  Jännitys näkyi vielä kilpailusuorituksessa muutaman vaikeusliikkeen haparointina, mikä kasvatti näyttämisen halua kauden seuraaviin kilpailuihin.

SM 15-17 -vuotiaat
Tyttöjen yksilösarjassa Nelli Paulamäki voitti pronssia pistein 19,000. Myös mitalisijojen ulkopuolella oli tiukkaa kilpailua ja muut VaVon voimistelijat upeasti 5. Netta Hakonen, 6. Jertta Väisänen ja 9. Linnea Antinaho.

”Olin tyytyväinen, että kaikki vaikeusliikkeet menivät nyt hyväksytysti läpi, mutta tekniikkapisteet jäivät tänään alas”, analysoi Nelli lauantain suoritustaan.

Joukkuesarjassa debytoi nyt ensimmäistä kertaa uusi kokoonpano Linnea Antinaho, Netta Hakonen, Jertta Väisänen. Suoritukseen mahtui vielä haparointia, mutta joukkue sijoittui sarjan kolmanneksi pistein 18,100.

”Suoritus ei vielä ollut paras mahdollinen, joten lähdetään hyvillä mielin parantamaan sitä seuraavaan kisaan. Oli kuitenkin kiva päästä esiintymään yleisölle pitkästä aikaa”, pohti joukkue kilpailun jälkeen.

SM 12-14 -vuotiaat
Tyttöjen yksilösarjassa VaVon voimistelijat saavuttivat kaksi mitalia. Hopeaa ansaitsi kauniilla suorituksellaan Meri Vahteristo pistein 19,250 ja pronssia saman treeniryhmän Julia Alimyllymaa pistein 18,950. 31 tytön sarjassa upeasti sijoittuivat myös 5. Viivi Komu ja 8. Milja Kautto.

”Kilpailukauden avaus meni hyvin ja yksilö sujui jopa paremmin kuin odotin. Oli tosi kiva päästä taas oikean yleisön eteen”, kommentoi Meri suoritustaan.

Joukkuesarjassa nähtiin uusittu kokoonpano Julia Alimyllymaa, Viivi Komu, Meri Vahteristo. Uuden kokoonpanon ensimmäinen kilpailu uudella koreografialla palkittiin hopeisilla mitaleilla pistein 17,550. Myös muut VaVon joukkueet sijoittuivat 10 parhaan joukkoon: 7. Anni Ketola, Emmi Ketola, Hilla Nysten ja 9. Peppi Haataja, Fiinu Heikkilä, Inessa Romaniv.

”Joukkueen ensimmäinen kilpailu uudella ohjelmalla meni hyvin, vaikka pieniä virheitä tulikin. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua seuraaviin kisoihin heti viikon päästä”, miettivät Julia, Viivi ja Meri kilpailupäivän päätteeksi.

Ryhmäsarjassa kokoonpanolle Alimyllymaa, Haataja, Kautto, Komu, Vahteristo hopeaa ja toinen VaVon ryhmä Heikkilä, Ketola, Ketola, Nysten, Romaniv sijoittui sarjan viidenneksi.

10-11 -vuotiaat
Yksilösarjassa kuuden parhaan joukkoon sijoittuivat hienosti Saima Räty (5.) ja Lyydia Antinaho (6.). Ikäluokan voimistelijat onnistuivat parhaiten viikonloppuna ryhmäsarjan kokoonpanolla Lyydia Antinaho, Emma Hannila, Siiri Koponen, Siiri Mäkynen, Saima Räty ja voittivat ryhmäsarjan kultaa.

Kilpasarjojen puolella mitaleille sijoittuivat upeasti sunnuntaina:
4lk yksilösarjassa reiluun voittoon voimisteli Inessa Romaniv
4lk joukkuesarjassa pronssia joukkueelle Sanni Fallström, Taika Lumme, Essi Pulla, Aliisa Salmi
3lk joukkuesarjassa pronssia joukkueelle Jenna Jyrämö, Aino Järvinen, Fiia Kytöviita
8-9 -vuotiaiden joukkuesarjassa 1. kategoriaan sijoittui joukkue Iina Immonen, Jenny Immonen, Pihla Parkkali