Meri Vahteristo tuplasuomenmestariksi, VaVolle SM-finaaleista huikeat 9 mitalia eri ikäsarjoista

21.5.2024

Kilpa-aerobicin kauden pääkilpailu käytiin kuluneena viikonloppuna Kajaanissa. Valkeakosken Voimistelijoiden huippuryhmät osallistuivat tämän vuoden SM-kilpailuun yhteensä 13 ohjelmalla sisältäen yksilöitä, joukkueita ja ryhmiä eri ikäsarjoissa. Kaikki lunastivat ensin alkukilpailuista paikat finaaleihin (joka sarjan 8 parasta) ja finaaleista kotiintuomisina oli huikeat 9 SM-mitalia. Useat voimistelijat lähtivät kotimatkalle jopa 3 mitalia kaulassa.

”SM-finaaleissa nähtiin meiltä upeita suorituksia yksi toisensa jälkeen. Olen todella ylpeä kaikista voimistelijoista ja seuran menestyksestä. Vähintään yksi mitali saatiin kaikista sarjoista, mihin osallistuttiin”, kommentoi päävalmentaja Laura Vihervä

Naisten sarjassa pronssille

Naisten sarjassa VaVon kokoonpano Linnea Antinaho, Netta Hakonen, Jertta Väisänen nappasi joukkuesarjan SM-pronssia ehjällä suorituksella. Kauden aikana vaivanneet loukkaantumiset ovat hankaloittaneet valmistautumista ja kausi aloitettiinkin suoraan vasta SM-karsinnoista. Mitali oli kaikille nuorille naisille ensimmäinen arvokilpailumitali aikuisten sarjassa.

Juniorit loistivat

Junioreiden (15-17v.) yksilösarjassa uudeksi Suomen mestariksi kruunattiin VaVon Meri Vahteristo upein pistein 19,050. Viime vuoden SM-hopea kirkastui nyt kultaan loistosuorituksella.

”Lähdin kisaan ilman paineita ja olen tosi tyytyväinen suoritukseen ja siitä seuranneeseen Suomen mestaruuteen. Pystyin näyttämään lavalla oman parhaani ja tekemään onnistuneen suorituksen, johon voin olla tosi tyytyväinen”, onnellinen tuore Suomen mestari kommentoi päällimmäisiä tunnelmiaan.

VaVo juhli yksilösarjassa myös toista mitalia, kun Viivi Komu nappasi huikeasti SM-pronssia.

”Tavoitteena yksilössä oli saada nyt ensimmäistä kertaa finaalipaikka ja taistella pronssista. Olen todella tyytyväinen, että pystyin tekemään ehjän suorituksen ja se palkittiin SM-mitalilla”, Viivi kertoo.

Junioreiden joukkuesarjan finaalissa VaVolta nähtiin jopa kolme kokoonpanoa. Nyt toisena vuonna peräkkäin Suomen mestaruuteen voimisteli kokoonpano Julia Alimyllymaa, Viivi Komu & Meri Vahteristo. Alkukaudella suorituksiin on mahtunut haparointia, mutta hyvähermoiset urheilijat vakuuttivat SM-lavalla. Finaalista irtosi ennätyspisteet 18,750.

”Ollaan tosi onnellisia huippuonnistumisesta tiukassa paikassa. Saatiin tehtyä kisassa kaksi puhdasta suoritusta, joista finaalisuoritus oli vielä vähän parempi. Hyvän alkukilpailusuorituksen jälkeen saatiin enemmän itsevarmuutta lähteä finaaliin”, joukkue iloitsi saavutustaan.

Samassa sarjassa kokoonpano Sanni Fallström, Milja Kautto, Inessa Romaniv nappasi jälleen seuralle toisen mitalin sijoittuen kovassa sarjassa SM-pronssille myös huippupisteillä 18,100. VaVon kolmas joukkue Peppi Haataja, Emmi Ketola, Hilla Nysten sijoittui finaalin seitsemänneksi.

Junioreiden ryhmäsarjassa VaVon kokoonpano Alimyllymaa, Kautto, Komu, Romaniv, Vahteristo teki onnistuneen ilmaisullisen suorituksen, joka palkittiin tänä vuonna SM-hopeamitaleilla. Kokoonpano Fallström, Haataja, Ketola, Ketola, Nysten sijoittui niukasti mitalien ulkopuolelle neljänneksi.

Myös seuraava sukupolvi osoitti potentiaaliaan

12–14 -vuotiaiden yksilösarjassa VaVon Lyydia Antinaho voitti ensimmäisen SM-mitalinsa, kun kaulaan ripustettiin onnistuneen suorituksen jälkeen pronssia pistein 17,800. Upeasti heti Lyydian jälkeen neljänneksi sijoittui VaVon  Iisa Harju

Saman sarjan joukkueissa kokoonpano Lyydia Antinaho, Iisa Harju, Emmi Meskanen (Nokian Voimisteluseura) saavutti SM-hopeaa ja kokoonpano Jenny Immonen, Eve Järvinen, Venla Sillanpää sijoittui sarjan neljänneksi.

Myös ryhmäsarjassa juhlittiin mitalia, kun VaVon ja Nokian Voimisteluseuran yhteistyökokoonpano Antinaho, Harju, Järvinen, Meskanen (NVS), Silander (NVS) voitti SM-hopeaa.