Valkeakoski juoksi aurinkoisessa säässä!

25.5.2023

Valkeakoski juoksee –tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa 20.5.2023 aurinkoisella Apian kentällä. Järjestävinä seuroina toimivat Valkeakosken Voimistelijat ja Hakan yleisurheilujaosto. Tapahtumassa juostiin 2 km, 5 km ja 10 km matkat, lasten ja aikuisten voimin. Reitit kulkivat Apian ja riippusiltojen kauniissa maisemissa. Kannustusta riitti koko päivän, ja jokainen juoksija pääsi maaliin hymyssä suin. 

Aamu aloitettiin juoksijoiden yhteisellä alkulämmittelyllä Karoliina Kujanpään johdolla. Verryttelyn jälkeen päästiinkin jo lähtöviivalle ja startattiin muu oheistoiminta. Kymmenellä kilometrillä miesten kolme nopeinta olivat 1. Kaihlavirta Tuomas 2. Vikman Jarno 3. Yli-Marttila Juhani. Naisten samaiselta matkalta maaliin nopeimmin saapui 1. Isoherranen Sari 2. Horelli Mari 3. Kukkoniemi Kristiina. 

Miesten 5 km 

1. Kinnunen Petri 

2. Rautia Emil 

3. Keinänen Vesa 

Naisten 5 km 

1. Antinaho Linnea 

2. Miettinen Pirjo 

3. Laine Henna 

Apian kentällä lapsiperheitä viihdytti myös pomppulinna ja muut liikunnalliset aktiviteetit. Haka järjesti saappaanheittoa, pituushyppyä ja lasten juoksukisan. Valkeakosken Voimistelijat mahdollistivat myös voimistelun lajikokeiluja ja parkouria. Lapset keräilivät innokkaasti leimoja tapahtuman puuhapassiin ja lunastivat lopuksi yllätyspalkintoja. Naurua ja iloa riitti koko päivän, kun paikalle saapui myös Minion –maskotti. 

Hyväntuulinen ja iloinen liikuntatapahtuma innosti paikalle satoja ihmisiä. Seurat tarjoilivat urheiluväelle muun muassa lettuja ja makkaraa, sekä muita virvokkeita ja naposteltavaa. Tapahtuman tuotot käytetään lasten ja nuorten urheilun tukemiseen.  

Voittajat palkitsi Sportia Valkeakoski yhteistyössä Hokan kanssa, KerhisGym, Ravintola Musta Kissa sekä urheiluhieroja Petri Pihlaja. Kiinteistömaailma Valkeakosken Karri Kekkonen toimi tapahtumapäivän juontajana.

Iso kiitos kaikille arvokkaille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat onnistuneen tapahtuman;  

Veikon Kone Valkeakoski 

KotiMattila 

Marpacca 

Kuntokeskus Kanava 

Helkanhelmi & Helmi Hair Wellness Spa 

Mallaspidot

Ravintola Musta Kissa

Sportia Valkeakoski

Kiinteistömaailma Valkeakoski

Urheiluhieroja Petri Pihlaja

KerhisGym


Valkeakoski juoksee myös ensi vuonna, joten tervetuloa nauttimaan liikunnan ilosta taas ensi keväänäkin!