VaVo Gaalassa palkittiin seuran toimijoita 13.5.

15.5.2023

Valkeakosken Voimistelijoiden kevätkauden päättävä VaVo Gaala järjestettiin lauantaina 13.5 Valkeakosken liikuntahallilla. Upea liikuntanäytös, VaVo Gaala, oli kattava läpileikkaus seuran toiminnasta, esiintymässä oli peräti lähes 400 vavolaista. 

Näytöksissään seura palkitsee aina ansioituneita voimistelijoita, ohjaajia ja valmentajia, niin nytkin. Keväisin palkitaan joukkuevoimistelun vuoden paras joukkue sekä valmentaja, kilpa-aerobicissa tämä perinne on joulunäytöksissä. Tänä keväänä päätettiin ottaa palkittavien kirjoon myös kilpailemisen aloittanut Cheerleading toiminta.  Keväisin jataan myös perinteisesti ohjaajamerkit. Näytöksessä palkittiin: 

Pronssimerkki (yli 5 v. ohjaustyöstä)
Kia Eklund
Heidi Menna
Eija Naukkarinen
Viivi Salminen
Anu Vaario
Oona Ylikoski

Hopea (yli 10 v. ohjaustyöstä)
Milla Jääskeläinen
Päivi Lehtonen
Johanna Niskavaara
Marika Semi

Kulta (yli 15 v. ohjaustyöstä)
Virve Heinämäki
Terttu Isosomppi
Kristiina Taskinen

Kultainen timantilla (yli 25 v. ohjaustyöstä)
Janika Imeläinen
Anna Koljonen

Viime keväänä otimme perinteeksi jakaa myös seuran oman "ohjaajamerkin" ansiokkaasta ja pitkästä urasta voimistelun parissa, sillä Voimisteluliiton merkkijärjestelmä päättyy 25 vuoteen. Tänä vuonna VaVon erikoispalkinto jaettiin yli 30 vuoden ohjaus- ja valmennustyöstä Hanna Kekkoselle (30 v.). 

Joukkuevoimistelun Valmentajapalkinto 2023
Palkittu valmentaja on seuran pitkän linjan ohjaaja ja valmentaja. Hän on ollut mukana joukkuevoimistelun valmennustoiminnassa mukana jo lähes 10 vuotta ja kehittänyt aktiivisesti omaa osaamistaan. Hän on valmentajana rauhallinen, positiivinen ja kannustava ja hänellä on aikaa kohdata voimistelijat yksilöinä. Tämä palkittu valmentaja on kasvatusalan ammattilainen ja se näkyy selvästi myös hänen valmennustyössään. Tällä hetkellä hän tekee tärkeää valmennus- ja kasvatustyötä Indigo-joukkueiden valmennustiimissä. Valkeakosken Voimistelijoiden Vuoden joukkuevoimistelun Valmentaja on Janika Imeläinen.

Joukkuevoimistelun Voimistelijapalkinto 2023
Valmentajien jakama tunnustuspalkinto voidaan jakaa vuosittain erilaisin perustein. Tänä vuonna valmentajat haluavat palkita Indigo Felicia -joukkueen.

Indigo Felicia-joukkue kilpailee 12-14 vuotiaiden harrastesarjassa ja on kuluvan kevätkauden taiteellisella Spiderman-ohjelmallaan. Joukkue on hyvin motivoitunut harjoittelemaan ja voimistelijat käyvät aktiivisesti harjoituksissa. Harjoituksissa on positiivinen tekemisen meininki. Motivaatio ja ahkera harjoittelu näkyvät selvästi myös tyttöjen kehityksessä. Kuluvalla kaudella joukkue on panostanut myös ilmaisun harjoitteluun ja sillä saralla onkin otettu isoja harppauksia eteenpäin.

Joukkueessa voimistelevat: Roosa Niskavaara, Nella Lehtinen, Minea Pasanen, Taika Imeläinen, Oona Mäkelä, Inga Romaniv, Hertta Pietilä, Ella Myllynen ja Hilla Borg.

Cheerleadingin vuoden parhaat 2023
Seurassamme on ollut alusta lähtien aktiivinen ydinporukka kehittämässä Cheerleading toimintaa ja ohjaamassa Cheerleading-ryhmiä. Muutaman vuoden ajan seurassa on myös harjoitellut aktiivinen ja taitava neljän hengen Stunt-ryhmä, joka priorisoi harjoittelun vaikeiden nostojen ja heittojen harjoitteluun. Nyt tämä ryhmä on innostunut kilpailuista ja toivatkin upeaa kilpailumenetystä seuraan ja Valkeakoskelle huhtikuussa. Seura haluaa palkita nämä upeat taitajat ja heidän valmentajansa.  

Stunt-ryhmä: Sonja Peltonen, Ida Pihlajamaa, Oona Salminen ja Alina Väyrynen. 
Ryhmän valmentajat Pinja Karisalmi ja Venla Lahtinen.

Kilpa-aerobicin Suomen mestarit ja heidän valmennustiimi palkittiin näytöksessä 
5.-7.5. ratkottiin Suomen mestaruudet kaikissa voimisteluliiton kahdeksassa voimistelulajissa Tampereella, niin myös kilpa-aerobicissa. Pitkäjänteinen valmennustyö ja voimistelijoiden ahkera harjoittelu tuotti jälleen upeaa tulosta ja saimmekin ennen Gaalaa nauttia mitalikahvit tuoreiden mitalistien kanssa. SM kilpailu oli myös ratkaiseva kilpailu ensi syksyn Turkissa käytäviin EM-kilpailuihin, virallisesti delegaatio vahvistetaan tällä viikolla Suomen Voimisteluliiton toimesta, paikkoja on muutama seuran voimistelijoille tulossa. Seura haluaa palkita nämä upeat voimistelijat ja heidän valmentajansa SM-menestyksestä.

12-14-vuotiaiden ryhmäsarja, SM-hopeaa Peppi Haataja, Fiinu Heikkilä, Anni Ketola, Emmi Ketola, Hilla Nysten 

15-17-vuotiaiden junioreiden yksilösarjan hopeaa Meri Vahteristo ja pronssia Julia Alimyllymaa. Saman ikäsarjan joukkueiden Suomen mestaruus kokoonpanolle Julia Alimyllymaa, Viivi Komu, Meri Vahteristo ja ryhmäsarjan SM-hopeaa Julia Alimyllymaa, Milja Kautto, Viivi Komu, Inessa Romaniv ja Meri Vahteristo.

Voimistelijoiden menestyksen yksi avaintekijä on osaava valmennus. Eri valmentajien osaamista hyödyntäen syntyy huipputuloksia. Voimistelijoiden päävalmentajana toimii Laura Vihervä, lisäksi viikoittaisessa valmennuksessa mukana olevat valmentajat Henriikka Nyman sekä Virve Heinämäki palkittiin näytöksen alussa.

Onnea kaikille palkituille!