VaVon kilpa-aerobiccarit taistelevat viikonloppuna Suomen mestaruuksista Kajaanissa, Linnea Louvannolle nousupisteet aikuisten SM-sarjaan

14.5.2024


Kilpa-aerobicin kevään kilpailukausi huipentuu SM-sarjojen osalta tulevana viikonloppuna Kajaanissa. Valkeakosken Voimistelijoista SM-kilpailuihin osallistuu yhteensä 18 voimistelijaa eri ikäsarjoissa. Suomen mestaruuksista kilpaillaan 12–14, 15–17 ja yli 18-vuotiaiden sarjoissa. SM-finaali toimii samalla myös viimeisenä ja ratkaisevana MM-karsintakilpailuna. Tänä vuonna aikuisten lisäksi myös juniorisarjassa (15- 17 v.) on ensimmäistä kertaa virallinen MM-arvo ja 12-14 -vuotiaat kilpailevat epävirallisissa World Age Group -kilpailuissa.  Onnistuessaan VaVon voimistelijoilla on mahdollisuus useaan MM-kisalippuun. Samassa paikassa kilpaillaan myös avoimet kilpasarjojen kilpailut, joten yhteensä VaVosta on kilpailemassa lähes 40 voimistelijaa viikonlopun aikana. 

”MM-karsintojen suhteen tilanne on erityisen jännittävä, sillä useassa sarjassa vasta SM-finaalin sijoitus ja pisteet ratkaisevat edustuspaikat. Voimistelijat ovat hyvin valmistautuneita, joten voimme hyvällä fiiliksellä lähteä kotimaan tärkeimpään kilpailuun”, päävalmentaja Laura Vihervä kommentoi. 

Viime vuonna junioreiden EM-finaalissa upeasti viidenneksi sijoittunut joukkue Julia Alimyllymaa, Viivi Komu, Meri Vahteristo lähtee puolustamaan Suomen mestaruuttaan Kajaaniin. 

”Viikonlopun tavoitteena on tehdä hyvät suoritukset, joilla saataisiin lunastettua Suomen mestaruudet & MM-edustuspaikat. Jännittää vähän, mutta ollaan silti hyvällä fiiliksellä lähdössä kisaan”, kertoo tänä vuonna joukkue- ja ryhmäsarjoissa kilpaileva Julia Alimyllymaa junioreiden ennakkotunnelmista. 

Tällä kaudella on nähty jo paljon upeita onnistumisia sekä SM- että Kilpasarjojen puolella. Yhteensä kauden kolmesta ensimmäisestä kilpailusta VaVo on saavuttanut jo 34 mitalisijaa. Toukokuun alussa Nousiaisissa käydyissä kilpailuissa 5. luokassa Linnea Louvanto lunasti nousupisteet (17,500) ja kilpailuoikeuden aikuisten SM-sarjaan voittaessaan yksilösarjan reilulla erolla seuraaviin. Saavutuksesta poikkeuksellisen tekee se, että aiemmin rytmisen voimistelun huipulla kilpailleella Linnealla on kilpa-aerobicin harjoittelua takana vasta 8 kuukautta. Vaihto voimistelulajista toiseen on sujunut ahkeran Linnean sekä valmennustiimin mukaan erittäin hyvin.

”Suoritus ei ollut ihan nappisuoritus, ohjelmaan jäi vielä kyllä parannettavaa. Tämän kauden tavoitteena oli nousta SM-sarjaan, nyt loppukaudella tavoitteena on vielä saada lisää treeniä ja parantaa ohjelmaa. Samalla alkaa jo valmistautuminen ensi syksyn SM-sarjan uusiin haasteisiin”, Linnea analysoi. 

Kainuun Sanomat lähettää molemmat SM-kilpailuiden kilpailupäivät sivuiltaan www.kainuunsanomat.fi.

SM-kilpailun Kisanet-sivusto: https://kisanet.fi/#/event/details/3056/summary