Tuntikuvaukset

Kaikki lasten tunnit kuuluvat Voimistelukouluun. Meillä lasten voimistelu on laadukasta; koulutamme kaikki ohjaajat ja valementajat, toimintaympäristömme on turvallinen ja tunneillemme on helppo tulla Meillä kaikki saavat harrastaa! 

Olemme jakaneet kaikki lasten ja nuorten ryhmät viiteen osa-alueeseen:
- Tempputunnit
- Perheliikunta
- Voimistelu & lajitoiminta
- Tanssi
- Nuoret 

Tämä helpottaa löytämään lapsellesi  tai nuorellesi sopivan tunnin. 
Kaikki tuntimme sopivat sekä tytöille että pojille.

Katso hinnat täältä ja ilmoittaudu mukaan! 

TEMPPUTUNNIT kehittävät lasten liikuntataitoja monipuolisesti. Telineillä temppuillessa kehittyvät niin kehonhallinta, koordinaatio kuin voimaominaisuudet. Lisäksi tunnit lisäävät lasten liikkuvuus- ja tasapainotaitoja. 

Batmanit 4-6v. 
Asuuko teillä kotona sähäkkä sinkoilija, joka kaipaa virikkeitä ja paikkaa, jossa purkaa energiaa? Tässä ryhmässä lapset pääsevät toteuttamaan itseään ja energiaa puretaan perusliikkumistaitoihin tutustumalla. Kävely, juoksu, hyppiminen, kieriminen, työntäminen, vetäminen tulevat hyvinkin tutuiksi, kun Batmanit päästetään valloille. Oman viitan voi ottaa mukaan ja lähteä Gotham cityn seikkailuun mukaan!

Tarzanit 7-9v. 
Batmanit ovat kasvaneet jo vanhemmiksi, mutta edelleen virtaa riittää ja virikkeitä olisi kiva saada? Tässä ryhmässä lapset pääsevät toteuttamaan itseään ja energiaa puretaan perusliikkumistaitoja hyödyntäen. Kävely, juoksu, hyppiminen, kieriminen, työntäminen, vetäminen tulevat hyvinkin tutuiksi, kun Tarzanit päästetään vauhtiin!

TelineTaiturit 
tunneilla harjoitellaan perusvoimistelun alkeita sekä monipuolisesti telinevoimistelun eri osa-alueita. Ryhmissä harjoittellaan myös liikkuvuutta, kehonhallintaa ja perusliikkeitä. TelineTaituri ryhmät on jaettu ikävuosittain: 5-6v., ja 7-10 v.

PERHELIIKUNTA 

PERHELIIKUNTA-ryhmässä alle kouluikäiset lapset vanhempineen pääsevät yhdessä liikkumaan ohjatusti ja itsenäisesti. Ryhmissä ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, liikutaan musiikin tahdissa, pyöritään kuperkeikkoja ja opetellaan perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien kautta. Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. Huom! Perheliikunnan tunneille pääsee osallistumaan koko perhe yhdellä jumppamaksulla: joko aikuisen tai lapsen jumppakortilla tai kertalipulla. 

PerheTemppu (3-6v. + aikuinen)
on hauskaa yhdessäoloa aikuisille ja alle kouluikäisille lapsille, vaikka koko perheelle. Tunti sisältää yhteistä temppuilua telineillä ja välineillä sekä musiikkiliikuntaa. Osa tunnista ohjattua, osa vapaata touhuamista toimintapisteillä ja välineillä. Luvassa naurua, liikunnan iloa ja punaiset posket niin lapsille kuin aikuisillekin! 
Tunti soveltuu monenikäisille lapsille, myös pienimmät, kävelemään oppineet ovat tervetulleita. Parhaiten tunti soveltuu kuitenkin noin 3-6 -vuotiaille lapsille. Omaksi aikuiseksi voi napata mukaan vaikka mummin tai kummin!

Jumppatenavat 1-2v. 
on lapsen ja aikuisen yhteinen leikkihetki, jossa opetellaan uusia liikkumisen taitoja ja nautitaan liikkeestä. Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi.  Tunti kehittää lapsella liikkumisen perustaitoja, kuten ketteryyttä, motorisia taitoja ja tasapainoja, sekä tarjoaa samalla mahdollisuuden oppia ryhmässä toimimista ja leikkitaitoja. 

VOIMISTELU & LAJITOIMINTA  

VOIMISTELU & LAJITOIMINTA on iloista voimistelua ja harrastamista kaikenikäisille lapsille. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin. 

Päivänsäteet ja Menninkäiset 3-5v. 
on pienten lasten oma touhuryhmä. Tunnilla harjoitellaan voimistelun saloja ilman vanhempia. Tutustumme erilaisiin välineisiin ja telineisiin, leikimme ja loruttelemme sekä harjoittelemme ryhmässä toimimista ja liikkumista. 

Hopeakeijut 4-5v 
Hopeakeijuissa pienet voimistelijat jumppaavat jo yksin. Tunneilla tutustutaan perusvoimisteluun, leikitään ja temppuillaan. Lapsi tottuu toimimaan ryhmässä sekä nauttimaan ikiomasta harrastuksesta. Tästä ryhmästä on hyvä jatkaa joukkuevoimistelun tai kilpa-aerobicin pariin.

Kultahiput 6-7v. 
Kultahiput tarjoaa monipuolista ja innostavaa liikuntaa voimisteluun painottuen. Tunneilla kehitetään voimistelun perustaitoja: liikkuvuutta, tasapainoa, vartalonhallintaa ja hyppyjä sekä harjoitellaan leikinomaisesti akrobatian alkeita, kokeillaan erilaisia välineitä ja liikutaan musiikin mukana - hauskuutta unohtamatta! Tästä ryhmästä on hyvä jatkaa joukkuevoimistelun tai kilpa-aerobicin pariin.

Voimisteluryhmä Smaragdit 8-10v. 
Smaragdeissa lapset pääsevät voimistelemaan innostavassa ryhmässä omia taitoja kehittäen. Viikoittain harjoitellaan voimistelun perustaitoja liikkuvuutta, tasapainoa, vartalonhallintaa ja hyppyjä sekä akrobatiaa. Joukkue esiintyy vuosittain vähintään näytöksissä. Joukkueesta saat hyvän pohjan edetä myöhemmin halutessasi valmennusryhmiin.

Voimisteluryhmä Jasminet yli 10v.
Jasminet yhdistää voimistelunmaailmat niin kilpa-aerobicista kuin joukkuevoimistelusta!  Ryhmä  vie sinut halutessasi esiintymään mutta voimistella voit myös ilman estradejakin. Tässä ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti eri voimistelutaitoja. Tunneilla kehitettyvät niin liikkuvuus, tasapaino, vartalonhallinta kuin hyppy- ja akrobatiataidotkin.

TANSSI

TANSSI kuuluu yksiin suosituimpiin harrastusmuotoihin. Seuramme tarjoaa eri tanssityylejä laidasta laitaan ja erilaisin tavoittein, hauskaa pitäen ja uudesta inspiroituen. Tanssi on liikuntamuotojen pikkumusta - aina trendikäs ja ajan hermolla. Tunneilla kehitetään rytmiikkaa, peruskuntoa, liikkuvuutta ja pidetään hauskaa liikkuen. 

Cheerleaders Mikrot  ja Aloittelevat minit
ryhmissä tutustutaan cheerleadingin eri osa-alueisiin ja opetellaan niitä hauskanpitoa unohtamatta. Lajissa suuressa osassa on yhteen hiileen ryhmänä puhaltaminen. Lisäksi harjoitellaan esitys seuran näytöksiä varten - esiintyminen on vapaaehtoista. Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvita, ryhmät sopivat kaikille lajista kiinnostuneille. Syksystä 2023 Cheerleadingliitto velvoittaa jokaisen harrastajan ostamaan itselleen harraste- tai kilpalisenssin. Lue lisää täältä.

Cheerleaders Kilpailevat minit                                                                                  ryhmä harjoittelee kolme kertaa viikossa ja tähtää 2-3 kilpailuun kauden aikana. Ryhmään osallistumiseen vaaditaan jo aiempaa lajitaustaa. Kilpailujen  osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

 Syksystä 2023 Cheerleadingliitto velvoittaa jokaisen harrastajan ostamaan itselleen harraste- tai kilpalisenssin. Lue lisää täältä.

Showtanssi 7-9v. 
on pienempien lasten oma tanssitunti, jossa rytmi vie jalkoja erilaisiin tanssityyleihin. Tutuksi tulevat mm. hip hopin alkeen, showtanssin perusteet sekä lattareiden eri rytmit. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään lyhempiä ja pidempiä tansseja erilaisiin musiikkeihin eri tanssilajeihin tutustuen. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä. 

Showtanssi 10-12v. 
on lapsille ja nuorille suunnattu monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein, kuitenkin showtanssin teemalla. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään lyhempiä ja pidempiä tansseja erilaisiin musiikkeihin eri tanssilajeihin tutustuen. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

Showtanssi yli 13v.
on nuorten oma hauska tanssitunti. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään erilaisia tanssiohjelmia, tunneilla tutustutaan erilaisiin tanssirytmeihin ja tyyleihin showtanssi päällimäisenä. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

Showtanssi yli 16v. 
on nuorten ja aikuisten oma esiintyvä ja kilpaileva, tavoitteellinen showtanssiryhmä. Ryhmä on suunnattu jo voimistelutaustaa omaaville, esimerkiksi kilpa-aerobicista, joukkuevoimistelusta tai tanssista taitoja kerryttäneille. Ryhmässä tehdään erilaisia koreografioita ja heittäydytään tanssin lumoihin! Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin. Ryhmä harjoittelee VaVo salilla, salimaksu 140 € laskutetaan erikseen kaksi kertaa vuodessa (70 € syyskuussa ja tammikuussa).  Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen. Ryhmää valmentaa Virve Heinämäki. 

SOVELTAVA LIIKUNTA 

Spektrit - soveltavan liikunnan ryhmä 

Spesiaalia voimistelua lapsille ja nuorille! Ryhmässä harjoitellaan perusliikuntataitoja, kuten juoksemista, hyppäämistä, tasapainoa, kehonhallintaa yms. Soveltavan liikunnan ryhmä tarjoaa onnistumisen iloa ja liikunnan riemua lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat liikunnassa erityistä tukea.
(Tämän ryhmän toimintaan olemme saaneet Opetus- jakulttuuriministeriön jakamaa seuratukea. )