Tuntikuvaukset

Kaikki lasten tunnit kuuluvat Voimistelukouluun. Olemme jakaneet kaikki lasten ja nuorten ryhmät viiteen osa-alueeseen:
- Tempputunnit
- Perheliikunta
- Lajitoiminta
- Tanssi
- Nuoret 

Tämä helpottaa löytämään lapsellesi sopivan tunnin. 

Kaikki tuntimme sopivat sekä tytöille että pojille, jollei toisin ole ilmoitettu.

Katso hinnat täältä ja ilmoittaudu mukaan! 

TEMPPUTUNNIT kehittävät lasten liikuntataitoja monipuolisesti. Telineillä temppuillessa kehittyvät niin kehonhallinta, koordinaatio kuin voimaominaisuudet. Lisäksi tunnit lisäävät lasten liikkuvuus- ja tasapainotaitoja. 

Parkour *UUTUUS*
on VaVon uutuus kaikille temppuilusta kiinnostuneille lapsille! Ryhmät on jaettu iän mukaan 7-9- ja 10-13-vuotiaisiin. Tunneilla tutustutaan Parkourin saloihin, kehitetään kehonhallintaa, opetellaan voltteja ja tehdään hauskoja esteratoja. Aiempaa voimistelukokemusta et tunnille tarvitse. Tunnille otetaan 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta lasta. 

TelineTaiturit 
tunneilla harjoitellaan perusvoimistelun alkeita sekä monipuolisesti telinevoimistelun eri osa-alueita. Ryhmissä harjoittellaan myös liikkuvuutta, kehonhallintaa ja perusliikkeitä. TelineTaituri ryhmät on jaettu ikävuosittain: 5-6v., ja 7-9 v.

TelineTaiturit jatko 
Ryhmässä mennään jo hieman syvemmälle kuin perus TelineTaiturit-ryhmissä, joten perusvoimistelutaidot tulee olla hallussa tähän ryhmään osallistuessa. Tämä ryhmä soveltuu yli 7-vuotiaille jotka ovat harrastaneet telinevoikkaa aikaisemmin vähintään yhden vuoden. Tutustumme monipuolisesti telinevoimistelun eri osa-alueisiin sekä harjoittelemme liikkuvuutta, kehonhallintaa, perusliikkeitä ja -sarjoja. 

Temppugym
on 6-7- ja 8-9-vuotiaiden voimisteluryhmä. Se on tarkoitettu sekä tytöille että pojille. Temppugymissä reippaillaan ja temppuillaan, kukin taitojensa ja rohkeutensa mukaisesti. Tunnilla kehittyvät motoriset perustaidot ja fyysiset ominaisuudet. Se on hyvä aloitus kohti Parkour- ja TelineTaiturit-ryhmiä.


PERHELIIKUNTA 

PERHELIIKUNTA-ryhmässä alle kouluikäiset lapset vanhempineen pääsevät yhdessä liikkumaan ohjatusti ja itsenäisesti. Ryhmissä ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, liikutaan musiikin tahdissa, pyöritään kuperkeikkoja ja opetellaan perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien kautta. Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. 

PerheTemppu (alle kouluikäinen lapsi + aikuinen)
on hauskaa yhdessäoloa aikuisille ja alle kouluikäisille lapsille, vaikka koko perheelle. Tunti sisältää yhteistä temppuilua telineillä ja välineillä sekä musiikkiliikuntaa. Osa tunnista ohjattua, osa vapaata touhuamista toimintapisteillä ja välineillä. Luvassa naurua, liikunnan iloa ja punaiset posket niin lapsille kuin aikuisillekin! 
Tunti soveltuu monenikäisille lapsille, myös pienimmät, kävelemään oppineet ovat tervetulleita. Parhaiten tunti soveltuu kuitenkin noin 2-5 -vuotiaille lapsille. Omaksi aikuiseksi voi napata mukaan vaikka mummin tai kummin!
Huom! Tälle tunnille pääsee osallistumaan koko perhe yhdellä jumppamaksulla: joko aikuisen tai lapsen jumppakortilla tai kertalipulla. 

Taaperot 1+

on lapsen ja aikuisen yhteinen leikkihetki, jossa opetellaan uusia liikkumisen taitoja ja nautitaan liikkeestä. Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi.  Tunti kehittää lapsella liikkumisen perustaitoja, kuten ketteryyttä, motorisia taitoja ja tasapainoja, sekä tarjoaa samalla mahdollisuuden oppia ryhmässä toimimista ja leikkitaitoja. 

LAJITOIMINTA (KA = kilpa-aerobic, JV = joukkuevoimistelu) 

LAJITOIMINTA on iloista voimistelua ja harrastamista sekä pojille että tytöille. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin. 

Batmanit 4-6v. *UUTUUS*
Asuuko teillä kotona sähäkkä sinkoilija, joka kaipaa virikkeitä ja paikkaa, jossa purkaa energiaa? Tässä ryhmässä pojat pääsevät toteuttamaan itseään ja energiaa puretaan perusliikkumistaitoihin tutustumalla. Kävely, juoksu, hyppiminen, kieriminen, työntäminen, vetäminen tulevat hyvinkin tutuiksi, kun Batmanit päästeään valloille. Oman viitan voi ottaa mukaan ja lähteä Gotham cityn seikkailuun mukaan!

Hopeakeijut 4-5v (JV)
harrasteryhmässä tytöt jumppaavat jo yksin. Jumpassa tutustutaan perusvoimisteluun, lauletaan, leikitään ja temppuillaan satujen ja mielikuvien avulla. Lapsi tottuu toimimaan ryhmässä sekä nauttii ikiomasta harrastuksesta.

KirppuBic 7-10v. (KA)
tutustutaan kilpa-aerobicin maailmaan. Ryhmässä harjoitellaan lajin alkeita perusvoimistelun, pelien ja leikkien kautta sekä tehdään esitysohjelmia. Jokaiseen harjoituskertaan sisältyy mm. akrobatiaa, perusvoimistelua ja kilpa-aerobicin lajitekniikkaa ikäryhmään sopivalla tasolla. Ryhmässä saat hyvän pohjan edetä halutessasi myös Try out -tilaisuuksien kautta valmennusryhmiin.

Kultahiput 6-8v. (JV)
Ryhmä on 6-8 vuotiaille tytöille tarkoitettu joukkuevoimistelun harrasteryhmä. Kultahiput tarjoaa monipuolista ja innostavaa liikuntaa voimisteluun painottuen. Tunneilla kehitetään voimistelun perustaitoja: liikkuvuutta, tasapainoa, vartalonhallintaa ja hyppyjä sekä harjoitellaan leikinomaisesti akrobatian alkeita, kokeillaan erilaisia välineitä ja liikutaan musiikin mukana - hauskuutta unohtamatta!

NuppuBic 4-6v. (KA)
ryhmässä pääset tutustumaan kilpa-aerobiciin. Ryhmässä harjoitellaan kilpa-aerobicin alkeita perusvoimistelun, pelien ja leikkien kautta. Jokaiseen harjoituskertaan sisältyy mm. akrobatiaa, perusvoimistelua ja kilpa-aerobicin lajitekniikkaa ikäryhmään sopivalla tasolla. Nuppubic tarjoaa mahdollisuuden hypätä kilpa-aerobicin vauhdikkaaseen maailmaan. Ryhmässä saat hyvän pohjan edetä halutessasi myös Try out -tilaisuuksien kautta valmennusryhmiin.

Päivänsäteet ja Menninkäiset 3-5v. 
on pienten tyttöjen ja poikein touhuryhmä. Tunnilla harjoitellaan voimistelun saloja ilman vanhempia. Tutustumme erilaisiin välineisiin ja telineisiin, leikimme ja loruttelemme, pelaamme ja leikimme. Mukaan voi tulla vaikka aiempaa kokemusta liikunnasta ei olisikaan.

TANSSI

TANSSI kuuluu yksiin suosituimpiin harrastusmuotoihin. Seuramme tarjoaa eri tanssityylejä laidasta laitaan ja erilaisin tavoittein, hauskaa pitäen ja uudesta inspiroituen. Tanssi on liikuntamuotojen pikkumusta - aina trendikäs ja ajan hermolla. Tunneilla kehitetään rytmiikkaa, peruskuntoa, liikkuvuutta ja pidetään hauskaa liikkuen. 

Cheerleaders Minit ja Junnut 
ryhmissä tutustutaan cheerleadingin eri osa-alueisiin ja opetellaan niitä hauskanpitoa unohtamatta. Lajissa suuressa osassa on yhteen hiileen ryhmänä puhaltaminen. Lisäksi harjoitellaan esitys seuran näytöksiä varten - esiintyminen on vapaaehtoista. Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvita, ryhmä sopii kaikille lajista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Esiintymisestä innostuneista muodostetaan ryhmä, joka voi esiintyä Voimisteluliiton Stara-tapahtumassa tai Suomen Cheerleading liiton kisoissa.

Showtanssi 7-9v. 
on pienempien lasten oma tanssitunti, jossa rytmi vie jalkoja erilaisiin tanssityyleihin. Tutuksi tulevat mm. hip hopin alkeen, showtanssin perusteet sekä lattareiden eri rytmit. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään lyhempiä ja pidempiä tansseja erilaisiin musiikkeihin eri tanssilajeihin tutustuen. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä. 

Showtanssi 10-12v. 
on lapsille ja nuorille suunnattu monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein, kuitenkin showtanssin teemalla. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään lyhempiä ja pidempiä tansseja erilaisiin musiikkeihin eri tanssilajeihin tutustuen. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

Showtanssi yli 13v.  
on nuorten oma hauska tanssitunti. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään erilaisia tanssiohjelmia, tunneilla tutustutaan erilaisiin tanssirytmeihin ja tyyleihin showtanssi päällimäisenä. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

NUORET 

Tehotreeni yli 15v. 
Tässä on kaikille kuntoilusta kiinnostuneille nuorille oma treeni! Tehokas 45 minuutin treeni takaa hien, lihakset vahvistuvat ja kroppa kiinteytyy. Treeni vaihtuu kuukausittain, välineinä käytetään mm. kehonpainon lisäksi, steplautoja ja levypainoja. Tule kokeilemaan hauskaa uutta nuorten omaa kuntoilutuntia!