Tuntikuvaukset

Kaikki lasten tunnit kuuluvat Voimistelukouluun. Olemme jakaneet kaikki lasten ja nuorten ryhmät viiteen osa-alueeseen:
- Tempputunnit
- Perheliikunta
- Voimistelu & lajitoiminta
- Tanssi
- Nuoret 

Tämä helpottaa löytämään lapsellesi  tai nuorellesi sopivan tunnin. 

Kaikki tuntimme sopivat sekä tytöille että pojille, jollei toisin ole ilmoitettu.

Katso hinnat täältä ja ilmoittaudu mukaan! 

TEMPPUTUNNIT kehittävät lasten liikuntataitoja monipuolisesti. Telineillä temppuillessa kehittyvät niin kehonhallinta, koordinaatio kuin voimaominaisuudet. Lisäksi tunnit lisäävät lasten liikkuvuus- ja tasapainotaitoja. 

Batmanit 4-6v. 
Asuuko teillä kotona sähäkkä sinkoilija, joka kaipaa virikkeitä ja paikkaa, jossa purkaa energiaa? Tässä ryhmässä pojat pääsevät toteuttamaan itseään ja energiaa puretaan perusliikkumistaitoihin tutustumalla. Kävely, juoksu, hyppiminen, kieriminen, työntäminen, vetäminen tulevat hyvinkin tutuiksi, kun Batmanit päästetään valloille. Oman viitan voi ottaa mukaan ja lähteä Gotham cityn seikkailuun mukaan!

Parkour
on tarkoitettu kaikille temppuilusta kiinnostuneille 10-13-vuotiaille lapsille! Tunneilla tutustutaan Parkourin saloihin, kehitetään kehonhallintaa ja tehdään hauskoja esteratoja. Aiempaa voimistelukokemusta et tunnille tarvitse. 

Tarzanit 7-9v. *UUTUUS*
Asuuko teillä kotona sähäkkä sinkoilija, joka kaipaa virikkeitä ja paikkaa, jossa purkaa energiaa? Tässä ryhmässä pojat pääsevät toteuttamaan itseään ja energiaa puretaan perusliikkumistaitoihin tutustumalla. Kävely, juoksu, hyppiminen, kieriminen, työntäminen, vetäminen tulevat hyvinkin tutuiksi, kun Tarzanit päästetään vauhtiin!

TelineTaiturit 
tunneilla harjoitellaan perusvoimistelun alkeita sekä monipuolisesti telinevoimistelun eri osa-alueita. Ryhmissä harjoittellaan myös liikkuvuutta, kehonhallintaa ja perusliikkeitä. TelineTaituri ryhmät on jaettu ikävuosittain: 5-6v., ja 7-10 v.

Temppugym
on 6-7-vuotiaiden voimisteluryhmä, jossa reippaillaan ja temppuillaan, kukin taitojensa ja rohkeutensa mukaisesti. Temppugymistä ei puutu vauhtia, joten tunnilla kehittyvät niin motoriset perustaidot kuin fyysiset ominaisuudet. 


PERHELIIKUNTA 

PERHELIIKUNTA-ryhmässä alle kouluikäiset lapset vanhempineen pääsevät yhdessä liikkumaan ohjatusti ja itsenäisesti. Ryhmissä ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, liikutaan musiikin tahdissa, pyöritään kuperkeikkoja ja opetellaan perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien kautta. Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. 

PerheTemppu (alle kouluikäinen lapsi + aikuinen)
on hauskaa yhdessäoloa aikuisille ja alle kouluikäisille lapsille, vaikka koko perheelle. Tunti sisältää yhteistä temppuilua telineillä ja välineillä sekä musiikkiliikuntaa. Osa tunnista ohjattua, osa vapaata touhuamista toimintapisteillä ja välineillä. Luvassa naurua, liikunnan iloa ja punaiset posket niin lapsille kuin aikuisillekin! 
Tunti soveltuu monenikäisille lapsille, myös pienimmät, kävelemään oppineet ovat tervetulleita. Parhaiten tunti soveltuu kuitenkin noin 3-6 -vuotiaille lapsille. Omaksi aikuiseksi voi napata mukaan vaikka mummin tai kummin!
Huom! Tälle tunnille pääsee osallistumaan koko perhe yhdellä jumppamaksulla: joko aikuisen tai lapsen jumppakortilla tai kertalipulla. 

Jumppatenavat 1-2v. 

on lapsen ja aikuisen yhteinen leikkihetki, jossa opetellaan uusia liikkumisen taitoja ja nautitaan liikkeestä. Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi.  Tunti kehittää lapsella liikkumisen perustaitoja, kuten ketteryyttä, motorisia taitoja ja tasapainoja, sekä tarjoaa samalla mahdollisuuden oppia ryhmässä toimimista ja leikkitaitoja. 

Vauvatreeni 
on kaikille noin yli 3 kk ikäisen vauvan kanssa liikkuville äideille ja iseille tarkoitettu tunti yhdessäoloa, mukavaa liikuntaa, fyysisen kunnon parantamista ja viihdyttäviä hetkiä vauvalle. Vauvatreenissä liikutaan vauvojen ehdoilla. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita tunnin ajaksi  omaan leikkinurkkaan touhuilemaan. Tunnin pituus n. 45 min. 

VOIMISTELU & LAJITOIMINTA (KA = kilpa-aerobic, JV = joukkuevoimistelu) 

VOIMISTELU & LAJITOIMINTA on iloista voimistelua ja harrastamista sekä pojille että tytöille. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin. 

Päivänsäteet ja Menninkäiset 3-5v. 
on pienten tyttöjen ja poikien touhuryhmä. Tunnilla harjoitellaan voimistelun saloja ilman vanhempia. Tutustumme erilaisiin välineisiin ja telineisiin, leikimme ja loruttelemme, pelaamme ja leikimme. 

Hopeakeijut 4-5v 
Hopeakeijuissa pienet voimistelijat jumppaavat jo yksin. Jumpassa tutustutaan perusvoimisteluun, leikitään ja temppuillaan. Lapsi tottuu toimimaan ryhmässä sekä nauttii ikiomasta harrastuksesta. Tästä ryhmästä on hyvä jatkaa joukkuevoimistelun tai kilpa-aerobicin pariin.

Kultahiput 6-7v. (JV)
Ryhmä on 6-7-vuotiaille tytöille tarkoitettu joukkuevoimistelun harrasteryhmä. Kultahiput tarjoaa monipuolista ja innostavaa liikuntaa voimisteluun painottuen. Tunneilla kehitetään voimistelun perustaitoja: liikkuvuutta, tasapainoa, vartalonhallintaa ja hyppyjä sekä harjoitellaan leikinomaisesti akrobatian alkeita, kokeillaan erilaisia välineitä ja liikutaan musiikin mukana - hauskuutta unohtamatta!

Smaragdit 8-10v. (JV) "UUTUUS"
Ryhmä on 8-10-vuotiaille tytöille tarkoitettu joukkuevoimistelun harrasteryhmä.  Pääset voimistelemaan innostavassa ryhmässä omia taitoja kehittäen. Viikoittain harjoitellaan joukkuevoimistelun perustaitoja liikkuvuutta, tasapainoa, vartalonhallintaa ja hyppyjä sekä akrobatiaa. Tule nauttimaan yhdessä tekemisestä Smaragdit-joukkueeseen! Joukkue esiintyy vuosittain vähintään näytöksissä. Joukkueesta saat hyvän pohjan edetä myöhemmin halutessasi valmennusryhmiin.

Voimisteluryhmä Jasminet yli 10v. "UUTUUS"
tämä ryhmä yhdistää voimistelunmaailmat niin kilpa-aerobicista kuin joukkuevoimistelusta!  Ryhmä  vie sinut halutessasi esiintymään mutta voimistella voit myös ilmankin. Tässä ryhmässä harjoitellaan monipuolisia voimistelutaitoja ja tehdään pieniä koreografioita. Tunneilla kehitetään aina voimistelun perustaitoja: liikkuvuutta, tasapainoa, vartalonhallintaa ja hyppyjä sekä harjoitellaan akrobatiaa. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

TANSSI

TANSSI kuuluu yksiin suosituimpiin harrastusmuotoihin. Seuramme tarjoaa eri tanssityylejä laidasta laitaan ja erilaisin tavoittein, hauskaa pitäen ja uudesta inspiroituen. Tanssi on liikuntamuotojen pikkumusta - aina trendikäs ja ajan hermolla. Tunneilla kehitetään rytmiikkaa, peruskuntoa, liikkuvuutta ja pidetään hauskaa liikkuen. 

Cheerleaders Mikrot "UUTUUS", Minit ja Junnut 
ryhmissä tutustutaan cheerleadingin eri osa-alueisiin ja opetellaan niitä hauskanpitoa unohtamatta. Lajissa suuressa osassa on yhteen hiileen ryhmänä puhaltaminen. Lisäksi harjoitellaan esitys seuran näytöksiä varten - esiintyminen on vapaaehtoista. Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvita, ryhmä sopii kaikille lajista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Esiintymisestä innostuneista muodostetaan ryhmä, joka voi esiintyä Voimisteluliiton Stara-tapahtumassa tai Suomen Cheerleading liiton kisoissa.

Showtanssi 7-9v. 
on pienempien lasten oma tanssitunti, jossa rytmi vie jalkoja erilaisiin tanssityyleihin. Tutuksi tulevat mm. hip hopin alkeen, showtanssin perusteet sekä lattareiden eri rytmit. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään lyhempiä ja pidempiä tansseja erilaisiin musiikkeihin eri tanssilajeihin tutustuen. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä. 

Showtanssi 10-13v. 
on lapsille ja nuorille suunnattu monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein, kuitenkin showtanssin teemalla. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään lyhempiä ja pidempiä tansseja erilaisiin musiikkeihin eri tanssilajeihin tutustuen. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

Showtanssi yli 13v.
on nuorten oma hauska tanssitunti. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään erilaisia tanssiohjelmia, tunneilla tutustutaan erilaisiin tanssirytmeihin ja tyyleihin showtanssi päällimäisenä. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

Street dance 5-6v. *UUTUUS*

tunnilla keskitytään tekniikan ja taituruuden lisäksi tanssin riemuun. Street dancessa pääset kokeilemaan eri tanssityylejä, kuten hiphoppia, breakdancea ja shufflea. Vauhdikas tunti koostuu lämmittely-, lihaskunto-, tanssisarja- ja venyttelyosuuksista. Tunnilla harjoitellaan tasapainoa, koordinaatiota ja leikitellään rytmeillä. Voit osallistua tunnille ilman aiempaa kokemusta.

Showtanssi yli 16v.  *UUTUUS*
on nuorten ja aikuisten oma esiintyvä ja kilpaileva, tavoitteellinen showtanssiryhmä. Ryhmä on suunnattu jo voimistelutaustaa omaaville, esimerkiksi kilpa-aerobicista, joukkuevoimistelusta tai tanssista taitoja kerryttäneille. Ryhmässä tehdään erilaisia koreografioita ja heittäydytään tanssin lumoihin! Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin.  Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen. Ryhmää valmentaa Virve Heinämäki. 

SOVELTAVA LIIKUNTA 

Spektrit - soveltavan liikunnan ryhmä  "UUTUUS"

Spesiaalia voimistelua lapsille ja nuorille! Ryhmässä harjoitellaan perusliikuntataitoja tanssia unohtamatta. Soveltavan liikunnan ryhmä tarjoaa onnistumisen iloa ja liikunnan riemua lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat liikunnassa erityistä tukea.