Tuntikuvaukset

Olemme jakaneet kaikki lasten ja nuorten ryhmät neljään osa-alueeseen:
- Tempputunnit
- Perheliikunta
- Voimistelukoulu 
- Tanssi

Tämä helpottaa löytämään lapsellesi sopiva tunti. 

Kaikki tuntimme sopivat sekä tytöille että pojille, jollei toisin ole ilmoitettu.

Katso hinnat täältä ja ilmoittaudu mukaan! 

TEMPPUTUNNIT

TEMPPUTUNNIT kehittävät lasten liikuntataitoja monipuolisesti. Telineillä temppuillessa kehittyvät niin kehonhallinta, koordinaatio kuin voimaominaisuudet. Lisäksi tunnit lisäävät lasten liikkuvuus- ja tasapainotaitoja. 

Freegym 
on 9-12v. lapsille ja nuorille hauska, erilainen harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Siinä yhdistyvät voltit, parkour, voimistelu ja voimaharjoittelu. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu! Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta. Freegym sopii loistavasti sekä pojille että tytöille. 

Freegym jatko 
on suunnattu jo aiemmin voimistelua / Freegymiä harrastaneille 9-11v. lapsille ja nuorille. Tähän ryhmään voi tulla, jos hallitsee seuraavat liikkeet: kuperkeikka eteen ja taakse, kärrynpyörä ja käsinseisonta. Jatkoryhmässä opetellaan vaikeampia temppuja kuin muilla Freegym-tunneilla, tärkeintä on kuitenkin erilaisten taitojen ja temppujen harjoittelu.

Telinevoikka 
tunneilla harjoitellaan telinevoimistelun alkeita sekä monipuolisesti telinevoimistelun eri osa-alueita. Ryhmissä harjoittellaan myös liikkuvuutta, kehonhallintaa ja perusliikkeitä. Telinevoikka ryhmät on jaettu ikävuosittain: 4-5v., 6-7v., 7-9 v.

Telinevoikka jatko 1 ja 2
Ryhmissä mennään jo hieman syvemmälle kuin perus Telinevoikka-ryhmissä, joten perusvoimistelutaidot tulee olla hallussa näihin ryhmiin osallistuessa. Telinevoikka jatko 1 soveltuu yli 7-vuotiaille jotka ovat harrastaneet telinevoikkaa 1-2 vuotta ja Telinevoikka 2 yli 7-vuotiaille jotka ovat harrastaneet telinevoikkaa useamman vuoden. Tutustumme monipuolisesti telinevoimistelun eri osa-alueisiin sekä harjoittelemme liikkuvuutta, kehonhallintaa, perusliikkeitä ja -sarjoja. 

Temppugym
on uusi syksyllä alkava 6-7- ja 8-9-vuotiaiden voimisteluryhmä. Se on tarkoitettu sekä tytöille että pojille. Temppugymissä reippaillaan ja temppuillaan, kukin taitojensa ja rohkeutensa mukaisesti. Tunnilla kehittyvät motoriset perustaidot ja fyysiset ominaisuudet. Se on hyvä aloitus kohti Freegym- ja Telinevoikka-ryhmiä.

 

PERHELIIKUNTA 

PERHELIIKUNTA-ryhmissä alle kouluikäiset lapset vanhempineen pääsevät yhdessä liikkumaan ohjatusti. Ryhmissä ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, liikutaan musiikin tahdissa, pyöritään kuperkeikkoja ja opetellaan perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien kautta. Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan. 

PerheTemppu (lapsi 1-7v. + aikuinen)
on hauskaa yhdessäoloa aikuisille ja alle kouluikäisille lapsille, vaikka koko perheelle. Tunti sisältää yhteistä temppuilua telineillä ja välineillä sekä musiikkiliikuntaa. Luvassa naurua, liikunnan iloa ja punaiset posket niin lapsille kuin aikuisillekin! Tunti soveltuu monenikäisille lapsille, myös pienimmät, kävelemään oppineet ovat tervetulleita.
Huom! Tälle tunnille pääsee osallistumaan koko perhe yhdellä jumppamaksulla: joko aikuisen tai lapsen jumppakortilla tai kertalipulla. 

Vauvajumppa (lapsi 2-12kk + aikuinen) 17.9 alkaen                                                    Hauskaa ja tehokasta jumppailua yhdessä vauvan kanssa. Tunnilla kuntoillaan ja kasvatetaan tehokaasti lihaskuntoa kehonpainoa käyttäen, vauvaa liikuttaen ja eri välineitä käyttäen. Tunti ottaa huomioon synnytyksestä palautumisen, joten lantionpohjan sekä syvien lihaksien vahvistaminen on osana joka tuntia. Tunnilla myös lorutellaan, leikitään ja tarjotaan vauvalle erilaisia elämyksiä esimerkiksi musiikin & värien avulla. Etenemme tunnilla vauvojen ehdoilla, turvallisesti vauvan tarpeet huomioiden. Mukaan jumppamatto, vesipullo ja vauvalle viltti.

Tunti on tarkoitettu aikuiselle (äidillä jälkitarkastus tehtynä ennen tunnille osallistumista) & 2 kk-12 kk vauvalle joka ei vielä kävele.

Isommille sisaruksille tarjolla ohjattua liikuntaa/temppurataa tunnin ajaksi.

Tunnille joko 10xlipulla tai aikuisten jumppakortilla

 

VOIMISTELUKOULU (KA = kilpa-aerobic, JV = joukkuevoimistelu) 

VOIMISTELUKOULU on iloista voimistelua ja harrastamista sekä pojille että tytöille. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin. 

Hopeakeijut 4-5v (JV)
harrasteryhmässä tytöt jumppaavat jo yksin. Jumpassa tutustutaan perusvoimisteluun, lauletaan, leikitään ja temppuillaan satujen ja mielikuvien avulla. Lapsi tottuu toimimaan ryhmässä sekä nauttii ikiomasta harrastuksesta.

KirppuBic 7-9v. (KA)
tutustutaan kilpa-aerobicin maailmaan. Ryhmässä harjoitellaan lajin alkeita perusvoimistelun, pelien ja leikkien kautta sekä tehdään esitysohjelmia. Jokaiseen harjoituskertaan sisältyy mm. akrobatiaa, perusvoimistelua ja kilpa-aerobicin lajitekniikkaa ikäryhmään sopivalla tasolla. Ryhmässä saat hyvän pohjan edetä halutessasi myös Try out -tilaisuuksien kautta valmennusryhmiin.

Kultahiput 6-7v. (JV)
Ryhmä on 6-7 vuotiaille tytöille tarkoitettu joukkuevoimistelun harrasteryhmä. Kultahiput tarjoaa monipuolista ja innostavaa liikuntaa voimisteluun painottuen. Tunneilla kehitetään voimistelun perustaitoja: liikkuvuutta, tasapainoa, vartalonhallintaa ja hyppyjä sekä harjoitellaan leikinomaisesti akrobatian alkeita, kokeillaan erilaisia välineitä ja liikutaan musiikin mukana - hauskuutta unohtamatta!

NuppuBic 4-6v. (KA)
ryhmässä pääset tutustumaan kilpa-aerobiciin. Ryhmässä harjoitellaan kilpa-aerobicin alkeita perusvoimistelun, pelien ja leikkien kautta. Jokaiseen harjoituskertaan sisältyy mm. akrobatiaa, perusvoimistelua ja kilpa-aerobicin lajitekniikkaa ikäryhmään sopivalla tasolla. Nuppubic tarjoaa mahdollisuuden hypätä kilpa-aerobicin vauhdikkaaseen maailmaan. Ryhmässä saat hyvän pohjan edetä halutessasi myös Try out -tilaisuuksien kautta valmennusryhmiin.

Päivänsäteet ja Menninkäiset 3-5v. 
on uusi pienten tyttöjen ja poikein touhuryhmä. Tunnilla harjoitellaan voimistelun saloja ilman vanhempia. Tutustumme erilaisiin välineisiin ja telineisiin, leikimme ja loruttelemme, pelaamme ja leikimme. Mukaan voi tulla vaikka aiempaa kokemusta liikunnasta ei olisikaan. 

Stara 7-9v. (JV)
on 7-9-vuotiaille tytöille tarkoitettu joukkuevoimistelun harrasteryhmä, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Ryhmä osallistuu Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin. Ryhmässä harjoitellaan joukkueivoimistelun perusteita sekä kehitetään fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, nopeutta ja ketteryyttä leikin varjolla.

Stara 10-13v.(JV)
on 10-13-vuotiaille tytöille tarkoitettu joukkuevoimistelun harrasteryhmä, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Ryhmä osallistuu Voimisteluliiton Stara-tapahtumiin sekä mahdollisesti myös tanssillisen voimistelun kilpailuihin. Ryhmässä harjoitellaan joukkueivoimistelun perusteita sekä kehitetään fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, nopeutta ja ketteryyttä leikin varjolla.

 

TANSSI

TANSSI kuuluu yksiin suosituimpiin harrastusmuotoihin. Seuramme tarjoaa eri tanssityylejä laidasta laitaan ja erilaisin tavoittein, hauskaa pitäen ja uudesta inspiroituen. Tanssi on liikuntamuotojen pikkumusta - aina trendikäs ja ajan hermolla. Tunneilla kehitetään rytmiikkaa, peruskuntoa, liikkuvuutta ja pidetään hauskaa liikkuen. 

Cheerleaders Minit (s. 2008-2012) ja Junnut (s. 2004-2008)
ryhmässä tutustutaan cheerleadingin eri osa-alueisiin ja opetellaan niitä hauskanpitoa unohtamatta. Lajissa suuressa osassa on yhteen hiileen ryhmänä puhaltaminen. Lisäksi harjoitellaan esitys seuran näytöksiä varten - esiintyminen on vapaaehtoista. Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvita, ryhmä sopii kaikille lajista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Esiintymisestä innostuneista muodostetaan ryhmä, joka voi esiintyä Voimisteluliiton Stara-tapahtumassa tai Suomen Cheerleading liiton kisoissa. 

Showtanssi harraste 9-12v. 
on lapsille ja nuorille suunnattu monipuolinen tanssiharrastus, jossa liikkeet maustetaan eri tanssityylein, kuitenkin showtanssin teemalla. Tunneilla tanssi yhdistää luovuuden, motoriikan ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään lyhempiä ja pidempiä tansseja erilaisiin musiikkeihin eri tanssilajeihin tutustuen. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

Showtanssi harraste yli 13v.  
on nuorten oma hauska tanssitunti. Ryhmässä harjoitellaan tanssin, akrobatian ja voimistelun perustaitoja ja tehdään erilaisia tanssiohjelmia, tunneilla tutustutaan erilaisiin tanssirytmeihin ja tyyleihin showtanssi päällimäisenä. Ryhmä esiintyy ja osallistuu tanssitapahtumiin, jos intoa riittää. Mahdollisten tapahtumien lisenssi- ja osallistumiskulut laskutetaan erikseen.

Showtanssi kilpa 13-15v.
on showtanssiryhmä nuorille, jotka ovat kiinnostuneet esiintymisestä ja haluavat treenata vähän tavoitteellisemmin. Kauden aikana opetellaan tanssin perustaitoja ja -tekniikoita. Eri tanssityyleihin tutustutaan erilaisten musiikkien ja lyhyiden koreoiden kautta. Aikaisempaa tanssi- tai voimistelutaustaa ei tarvita, vaan ryhmä sopii kaikille tanssista kiinnostuneille. Ryhmä esiintyy seuran juhlissa ja osallistuu muutamiin tanssikilpailuihin vuoden aikana. Ryhmä treenaa kolme kertaa viikossa: kaksi treeniä oman ryhmän kanssa sekä kerran viikossa pidettävä nuorten fysiikkatreeni.

Showtanssi kilpa 16-19v.
on showtanssiryhmä nuorille, jotka ovat kiinnostuneet esiintymisestä ja haluavat treenata vähän tavoitteellisemmin. Kauden aikana syvennytään tanssin taitoihin ja -tekniikoihin. Aina kahden viikon ajan tutustutaan uuteen tanssityyliin erilaisten harjoitteiden ja lyhytkoreon kautta. Aikaisempaa tanssi- tai voimistelutaustaa ei tarvita, vaan ryhmä sopii kaikille tanssista kiinnostuneille. Ryhmä esiintyy seuran juhlissa sekä osallistuu muutamiin tanssikilpailuihin vuoden aikana. Ryhmä treenaa kolme kertaa viikossa: kaksi treeniä oman ryhmän kanssa sekä kerran viikossa pidettävä nuorten fysiikkatreeni.

Nuorten Fysiikkateeni yli 10 v.
Tunti on tarkoitettu kaikille nuorille. Tunnilla treenataan fysiikkaa muun muassa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja kehonhuoltoa. Ohjaajarinki koostuu eri lajien osaajista, jolloin tunnit ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Mitään aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita vaan jokainen pääsee treenaamaan oma tasonsa mukaan.