Valmennustoiminnan käytännön periaatteetEsimerkkivoimistelija:
Voimistelija harjoittelee 9h viikossa, joista 2 kertaa viikossa VaVo salilla. Valmennusmaksut 365 € (elokuu-huhtikuu) + 85 € (toukokuu-heinäkuu) ja salimaksut 121 € + 121 €
= yhteensä 692 € / vuosi.1. Valmennusmaksut  kaudella 2021-2022:


Valmennusmaksut jakaantuvat kahteen osaan: peruskausi (elokuu-huhtikuu) ja kesäkauteen (toukokuu-heinäkuu). Kausimaksu sisältää arkiharjoittelusta ja kilpailutoiminnasta tulevat valmennuskustannukset sekä harjoitussuunnitelmat. Kausimaksu maksetaan aina yhdeltä kaudelta kokonaan, eikä sitä palauteta/hyvitetä mahdollisessa kesken kauden tapahtuvassa lopettamisessa.

Elite (12,5-15h/vko) 385€ / peruskausi
Korallit (10,5-13h/vko) 375€ / peruskausi
Kilpa 1, Lunat, Helmet (8,5-9h/vko) 365€ / peruskausi
Zeldat (8h/vko) 345€ / peruskausi
Aerodance (6h/vko) 315€ / peruskausi
Timantit (4,5h/vko) 295€ / peruskausi
Solariat (3h/vko) 260€ / peruskausi

Kesävalmennusmaksu (toukokuu-heinäkuu)
Yli 10h/vko harjoittelevat ryhmät 95€
Alle 10h/vko harjoittelevat ryhmät 85€
2. Salimaksut kaudella 2021-2022:


1 krt/viikko 82 € /6kk
2 krt/viikko 121 € /6kk
3 krt/viikko 155 € /6kk
4 krt/viikko 177 € /6kk
5 tai enemmän krt/viikko 194 €/6kk

Jokaisella kilpa-aerobicin valmennusryhmällä on vähintään yksi harjoituskerta viikossa seuran omalla salilla (KA olosuhde, joustoparketti). Valmennusryhmäläisiltä laskutetaan salimaksu sen mukaan, montako kertaa viikossa ryhmä salilla harjoittelee. Maksu perustuu oman vuokrasalin kuluihin. Salimaksut laskutetaan elokuussa ja helmikuussa. 


3. Muut maksut

 • Valkeakosken Voimistelijoiden jäsenmaksu 20 €
 • Koreografia (seuran valmentajan tekemä):
ND- ja kilpasarjatSM-sarjat
yksilöt60 €yksilöt90 €
parit70 €parit100 €
joukkueet90 €joukkueet120 €
ryhmät/ AeroDancet100 €ryhmät/ AeroDancet150 €
 • Musiikki:
  • Ulkomailta tilattu musiikki 30 €-250 €
  • Seuran miksaama musiikki 20 €
  • Musiikin muokkaus esim. sarjaa vaihdettaessa 10 €
 • Kilpailujen osallistumismaksut
 • Kilpailumatkat & mahdolliset hotelliyöpymiset
 • Kansainväliset kilpailut
 • Valmentajan/huoltajan/tuomarin mahdolliset kulut kansainvälisissä kilpailuissa
 • Kansainvälisten valmentajien leirit
 • Kilpailupuvut
 • Muut mahdolliset valmennuksen tukitoiminnot (esim. fysioterapia, testaus, baletti)

4. Lisenssi ja vakuutukset

Kilpailulisenssi ja vakuutukset otetaan Voimisteluliiton järjestelmän kautta. Lisenssi otetaan vuosittain ja se on voimassa aina kauden 1.9.-31.8. Lisenssien myynti kaudelle 2020/2021 alkaa viikon 34 aikana. Joukkueenjohtajat tiedottavat ryhmiä, kun voit ostaa lisenssin. 

Lisenssien hinnat 2020/2021:
Stara-lisenssi 10,50€
Kilpa B -lisenssi (8-9v. sarjat) 50 €
Kilpa A -lisenssi (kaikki muut sarjat) 70 €
Lisenssin kautta hankittavan vakuutuksen hinta on 79€ (Stara-vakuutus 3,50€).

On myös mahdollista ottaa oman vakuutusyhtiön kautta vakuutus, huomioittehan tässä tapauksessa, että vakuutus kattaa kilpailutoiminnan ja kilpailuun tähtäävän harjoittelun. Vakuutuksen kanssa hankittava OP Pohjolan Sporttiturva-vakuutus mm. kattaa nämä. Lisenssiasioissa ota yhteyttä Lauraan.

Seura ei voi ilmoittaa voimistelijoita Voimisteluliiton kilpailuihin, ellei lisenssi ole otettu ja maksettu.

Lisää tietoa lisenssistä ja Sporttiturva-vakuutuksesta täältä.


5. Seuran varusteet

Voimistelijoilla kisoissa yllään yhtenäiset seuravaatteet. Edustusasu koostuu Nonamen verkka-asusta (sinivalkoinen takki, tummansiniset housut). Virallinen harjoitusasu kilpailuissa on Nonamen seuratoppi (pojilla T-paita) ja mustat pitkät trikoot.  Seuravaatteet ovat käytössä vähintään 3 vuotta, joten oma varastoa voi täydentää kaksi kertaa vuodessa avattavassa seurakaupassa. Lisätietoja seuravarusteista ja seurakaupasta täältä.


6. Kilpailutoiminta

Sitovat kilpailuilmoittautumiset kauden kilpailuihin tehdään myClubin kautta kilpailu kerrallaan. Kilpailumaksut laskutetaan aina ennen kilpailumatkaa kustannussyistä (n. 8000 € -10.000€ / kisareissu). Jos kilpailumatka peruuntuu äkillisestä sairastumisesta / loukkaantumisesta, on seuralle toimitettava lääkärintodistus välittömästi; kilpailumatkan kuluista 50% huomioidaan näissä peruutustapauksissa. Lääkärintodistuksen puuttuessa kilpailumatkojen kuluja ei hyvitetä.

Kilpailumaksut pitävät sisällään: Osallistumismaksut (järjestävä seura perii liiton määrittämät osallistumismaksut), matkakulut, ruokakulut, majoituskulut, valmennuksen kilpailupäivänä. Jos kilpailupaikalla tapahtuu loukkaantuminen ja kilpailu peruuntuu, ei seura maksa takaisin osallistumismaksuja.


7. Epäasiallinen käyttäytyminen / kiusaaminen valmennusryhmissä

Valmennusryhmillä on yhteinen kolmiportainen käytäntö miten epäasialliseen käyttäytymiseen puututaan harjoitusten yhteydessä.

 1. Valmentaja keskustelee harjoituksissa tilanteeseen liittyvien henkilöiden kanssa
 2. Valmentaja + seuran työntekijä keskustelevat tilanteeseen liittyvien voimistelijoiden sekä heidän huoltajiensa kanssa (Keskustelutilaisuuden yhteydessä annetaan varoitus, jos epäasiallinen käytös ei lopu on rangaistuksena treenikielto)
 3. Treenikielto 2 viikkoa, minkä jälkeen päätetään jatkotoimenpiteistä

Myös Et ole yksin-palvelussa saa apua ja tukea jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.

------

Kun voimistelija aloittaa kilpa-aerobicin valmennusryhmässä, sitoutuu hän (ja huoltajat mikäli voimistelija on alaikäinen) noudattamaan näitä valmennustoiminnan periaatteita sekä Suomen Voimisteluliiton eettisiä ohjeistuksia sekä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä (lue lisää).


Yhteystiedot
Päävalmentaja Laura Vihervä: laura.viherva(at)vavo.fi
Kaikki laskutukseen liittyvät asiat: laskut(at)vavo.fi