Valmennustoiminnan käytännön periaatteet

1. Valmennusmaksut  kaudella 2023-2024

Yhdistämme laskutusta yksinkertaisemmaksi ja valmennusmaksu sisältää jatkossa valmennuksen kulut (arkiharjoittelusta ja kilpailutoiminnasta tulevat valmennuskustannukset, testipäivät, tehopäivät, kontrollikisat, kisakatselmukset, seuran järjestämät harkkakisat ja harjoitussuunnitelmat) sekä salimaksun (perustuu oman vuokrasalin kuluihin). Erillislaskutettavia ovat valmennuksen osalta edelleen mm. loma-aikojen erilliset treenileirit/-päivät, joissa ulkopuolisia kouluttajia sekä valmennuksen tukitoiminnot. 

Valmennusmaksut ryhmittäin heinäkuu-elokuu:
**Korallit, Elite - 3kk / 290 €
Timantit (2011-2012) - 3kk / 260 €
Lunat, Zeldat, Timantit (2013) - 3kk / 235 €
Aerodance - 3kk / 220 €
Timantit (2014) - 3kk / 200 €
Solariat, Säteet (2016) - 3kk / 180 €
Säteet (2017-2018) - 3kk / 120 €
Esivalmennus (2018-2019) 3kk / 95 €

*Jos voimistelija saavuttaa paikan Voimisteluliiton Eliteringissä tai arvokilpailuiden maajoukkueessa ja ottaa sen vastaan, saa voimistelija tällöin valmennusmaksusta -20%
**Valmennusmaksu sisältää myös oheisharjoittelun (baletti & tanssi, kuntosali yli 15v.)

Valmennusmaksun voi maksaa neljässä erässä 3 kuukauden välein tai koko vuoden osalta kerrallaan. Valinta maksutavasta tehdään heinäkuussa myClubissa valmennusryhmään ilmoittautumisen yhteydessä.2. Muut maksut

Valkeakosken Voimistelijoiden jäsenmaksu 20 €
Koreografia (seuran valmentajan tekemä):

ND- ja kilpasarjatSM-sarjat
yksilöt60 €yksilöt90 €
parit70 €parit100 €
joukkueet90 €joukkueet120 €
ryhmät/ AeroDancet100 €ryhmät/ AeroDancet150 €

Muut kuin seuran valmentajan tekemät koreografiat hinnoittelee koreografi.

Kilpailumusiikki: 
- ulkomailta tilatut musiikit 30-250€ per musiikki
- kilpailujen osallistumismaksut, kilpailumatkat, mahdolliset hotelliyöpymiset
- kansainväliset kilpailut ja leirit
-  seuran järjestämät kv-valmentajan leirit
- voimisteluliiton rinkileirit
- valmentajan/tuomarin/huoltajan mahdolliset kulut kansainvälisissä kilpailuissa ja leireillä
- kilpailupuvut 
- seuran edustusvaatteet
- muut valmennuksen tukitoiminnot (esim. fysioterapia, testaus, hieronta, lääkärintarkastukset...)


3. Lisenssi ja vakuutukset

Kilpailulisenssi ja vakuutukset otetaan Voimisteluliiton järjestelmän kautta. Lisenssi otetaan vuosittain ja se on voimassa aina kauden 1.9.-31.8. Lisenssien myynti kaudelle 2023/2024 on käynnissä. Joukkueenjohtajat tiedottavat ryhmiä, kun voit ostaa lisenssin. 

Lisenssien hinnat 2023/2024:
Stara-lisenssi 11€
Kilpa B -lisenssi (8-9v. sarjat) 55 €
Kilpa A -lisenssi (kaikki muut sarjat) 75 €
Lisenssin kautta hankittavan vakuutuksen (kilpa-aerobic, lajiryhmä 1) hinta on 97€ (Stara-vakuutus 5€).

On myös mahdollista ottaa oman vakuutusyhtiön kautta vakuutus, huomioittehan tässä tapauksessa, että vakuutus kattaa kilpailutoiminnan ja kilpailuun tähtäävän harjoittelun. Lisenssin kanssa hankittava Pohjola vakuutuksen Sporttiturva- vakuutus mm. kattaa nämä.

Seura ei voi ilmoittaa voimistelijoita Voimisteluliiton kilpailuihin, ellei lisenssi ole otettu ja maksettu.

Lisää tietoa lisenssistä ja Sporttiturva-vakuutuksesta täältä.
Lisenssikysymyksiin VaVossa vastaa Laura (laura.viherva@vavo.fi).

4. Seuran varusteet

Voimistelijoilla kisoissa yllään yhtenäiset edustusvaatteet. Edustusasu koostuu Nonamen valko-sinisestä takista ja Nonamen tummansinisistä housuista. Virallinen harjoitusasu kotimaan kilpailuissa on Nonamen seuratoppi ja mustat pitkät trikoot/shortsit.  Seuravaatteet ovat käytössä vähintään 3 vuotta, joten oma varastoa voi täydentää kaksi kertaa vuodessa avattavassa seurakaupassa. Lisätietoja seuravarusteista ja seurakaupasta painamalla tästä.

Muut seuravaatteet ja -tuotteet löytyvät Stadiumin seurakaupasta ja ne ovat tilattavissa vuoden ympäri. Lisätietoja Stadiumin seurakaupasta painamalla tästä.


5. Kilpailutoiminta

Sitovat kilpailuilmoittautumiset kauden kilpailuihin tehdään myClubin kautta kilpailu kerrallaan. Kilpailumaksut laskutetaan aina ennen kilpailumatkaa kustannussyistä. Jos kilpailumatka peruuntuu äkillisestä sairastumisesta / loukkaantumisesta, on seuralle toimitettava lääkärintodistus välittömästi; kilpailumatkan kuluista 50% huomioidaan näissä peruutustapauksissa. Lääkärintodistuksen puuttuessa kilpailumatkojen kuluja ei hyvitetä.

Kilpailumaksut pitävät sisällään: osallistumismaksut (järjestävä seura perii liiton määrittämät osallistumismaksut), matkakulut, ruokakulut ja majoituskulut. Jos kilpailupaikalla tapahtuu loukkaantuminen ja kilpailu peruuntuu, ei seura maksa takaisin osallistumismaksuja.

Kotikisat: Voimisteluliiton kilpailujen järjestämisohjeet ja -maksut ovat päivittyneet vuoden 2022 alusta ja jatkossa kiinteän järjestämismaksun lisäksi myös jokaisesta osallistumismaksusta tilitetään tietty prosenttiosuus Voimisteluliitolle. Tämän vuoksi laskutamme kotikisojen osalta jatkossa voimistelijoilta tämän liitolle menevän prosenttiosuuden (n. 3-6€ per voimistelija/ohjelma), muutoin haluamme edelleen tarjota maksuttoman osallistumisen oman seuran kilpailijoille.


6. Epäasiallinen käyttäytyminen / kiusaaminen valmennusryhmissä

Valmennusryhmillä on yhteinen kolmiportainen käytäntö miten epäasialliseen käyttäytymiseen puututaan harjoitusten yhteydessä. 

  1. Valmentaja keskustelee harjoituksissa tilanteeseen liittyvien henkilöiden kanssa
  2. Valmentaja + seuran työntekijä keskustelevat tilanteeseen liittyvien voimistelijoiden sekä heidän huoltajiensa kanssa (Keskustelutilaisuuden yhteydessä annetaan varoitus, jos epäasiallinen käytös ei lopu on rangaistuksena treenikielto)
  3. Treenikielto 2 viikkoa, minkä jälkeen päätetään jatkotoimenpiteistä

Jos koet epäasiallista käytöstä harjoituksissa tai niiden ulkopuolella, ota yhteys joko päävalmentaja Laura Vihervään (laura.viherva(at)vavo.fi) tai toiminnanjohtaja Johanna Sundströmiin (johanna.sundstrom(at)vavo.fi). 

Myös Et ole yksin-palvelussa saa apua ja tukea jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.

------

Kun voimistelija aloittaa kilpa-aerobicin valmennusryhmässä, sitoutuu hän (ja huoltajat mikäli voimistelija on alaikäinen) noudattamaan näitä valmennustoiminnan periaatteita sekä Suomen Voimisteluliiton eettisiä ohjeistuksia sekä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä (lue lisää).

------

Yhteystiedot
Päävalmentaja Laura Vihervä: laura.viherva(at)vavo.fi
Kaikki laskutukseen liittyvät asiat: laskut(at)vavo.fi