Valmennustoiminnan käytännön periaatteet

Esimerkkivoimistelija:
Voimistelija harjoittelee 9h viikossa, joista 2 kertaa viikossa VaVo salilla. Valmennusmaksut 380 € (elokuu-huhtikuu) + 85 € (toukokuu-heinäkuu) ja salimaksut 134 € + 134 €
= yhteensä 733 € / vuosi.


Päivitetään kauden 2023/2024 osalta kesäkuun aikana

1. Valmennusmaksut  kaudella 2022-2023:

Valmennusmaksut jakaantuvat kahteen osaan: peruskausi (elokuu-huhtikuu) ja kesäkauteen (toukokuu-heinäkuu). Kausimaksu sisältää arkiharjoittelusta ja kilpailutoiminnasta tulevat valmennuskustannukset, tehopäivät, kontrollikisat, kisakatselmukset, harkkakisat ja harjoitussuunnitelmat. Kausimaksu maksetaan aina yhdeltä kaudelta kokonaan, eikä sitä palauteta/hyvitetä mahdollisessa kesken kauden tapahtuvassa lopettamisessa.

Yli 12h/vko - 413€ / peruskausi
10-11,5h/vko - 402€ / peruskausi
8-9,5h/vko - 380€ / peruskausi
6-7,5h/vko - 347€ / peruskausi
4-5,5h/vko - 325€ / peruskausi
3-3,5/vko - 286€ / peruskausi
Säteet - 190€ / peruskausi

Kesävalmennusmaksu (toukokuu-heinäkuu)
Yli 10h/vko harjoittelevat ryhmät 95€
Alle 10h/vko harjoittelevat ryhmät 85€


2. Salimaksut kaudella 2022-2023:

Suurimmalla osalla kilpa-aerobicin valmennusryhmistä on vähintään yksi harjoituskerta viikossa seuran omalla salilla (KA olosuhde, joustoparketti). Valmennusryhmäläisiltä laskutetaan salimaksu sen mukaan, montako kertaa viikossa ryhmä salilla harjoittelee. Maksu perustuu oman vuokrasalin kuluihin. Salimaksut laskutetaan elokuussa ja helmikuussa.

1 krt/viikko 91€ /6kk
2 krt/viikko 134€ /6kk
3 krt/viikko 171€ /6kk
4 tai enemmän krt/viikko 212€ /6kk

Huom! Ainakin kuluvalla kaudella lisäämme perussalimaksuun sähkölisän johtuen radikaalista sähkön hinnan noususta.


3. Muut maksut

Valkeakosken Voimistelijoiden jäsenmaksu 20 €

Koreografia (seuran valmentajan tekemä):

ND- ja kilpasarjatSM-sarjat
yksilöt60 €yksilöt90 €
parit70 €parit100 €
joukkueet90 €joukkueet120 €
ryhmät/ AeroDancet100 €ryhmät/ AeroDancet150 €

Muut kuin seuran valmentajan tekemät koreografiat hinnoittelee koreografi.

Musiikki: 
- ulkomailta tilatut musiikit 30-250€ per musiikki
- seuran miksaama musiikki 20€
- musiikin muokkaus esim. sarjaa vaihdettaessa 10€

Kilpailujen osallistumismaksut, kilpailumatkat, mahdolliset hotelliyöpymiset
Kansainväliset kilpailut
Valmentajan/tuomarin/huoltajan mahdolliset kulut kansainvälisissä kilpailuissa ja leireillä
Kansainvälisten valmentajien leirit 
Kilpailupuvut
Muut valmennuksen tukitoiminnot (esim. fysioterapia, testaus, baletti, hieronta)

4. Lisenssi ja vakuutukset

Kilpailulisenssi ja vakuutukset otetaan Voimisteluliiton järjestelmän kautta. Lisenssi otetaan vuosittain ja se on voimassa aina kauden 1.9.-31.8. Lisenssien myynti kaudelle 2022/2023 on käynnissä. Joukkueenjohtajat tiedottavat ryhmiä, kun voit ostaa lisenssin. 

Lisenssien hinnat 2022/2023:
Stara-lisenssi 10,50€
Kilpa B -lisenssi (8-9v. sarjat) 50 €
Kilpa A -lisenssi (kaikki muut sarjat) 70 €
Lisenssin kautta hankittavan vakuutuksen hinta on 79€ (Stara-vakuutus 3,50€).

On myös mahdollista ottaa oman vakuutusyhtiön kautta vakuutus, huomioittehan tässä tapauksessa, että vakuutus kattaa kilpailutoiminnan ja kilpailuun tähtäävän harjoittelun. Vakuutuksen kanssa hankittava OP Pohjolan Sporttiturva-vakuutus mm. kattaa nämä. Lisenssiasioissa ota yhteyttä Lauraan.

Seura ei voi ilmoittaa voimistelijoita Voimisteluliiton kilpailuihin, ellei lisenssi ole otettu ja maksettu.

Lisää tietoa lisenssistä ja Sporttiturva-vakuutuksesta täältä.


5. Seuran varusteet

Voimistelijoilla kisoissa yllään yhtenäiset edustusvaatteet. Edustusasu koostuu Nonamen verkka-asusta (sinivalkoinen takki, tummansiniset housut). Virallinen harjoitusasu kilpailuissa on Nonamen seuratoppi ja mustat pitkät trikoot.  Seuravaatteet ovat käytössä vähintään 3 vuotta, joten oma varastoa voi täydentää kaksi kertaa vuodessa avattavassa seurakaupassa. Lisätietoja seuravarusteista ja seurakaupasta painamalla tästä.

Muut seuravaatteet ja -tuotteet löytyvät Stadiumin seurakaupasta ja ne ovat tilattavissa vuoden ympäri. Lisätietoja Stadiumin seurakaupasta painamalla tästä.

6. Kilpailutoiminta

Sitovat kilpailuilmoittautumiset kauden kilpailuihin tehdään myClubin kautta kilpailu kerrallaan. Kilpailumaksut laskutetaan aina ennen kilpailumatkaa kustannussyistä. Jos kilpailumatka peruuntuu äkillisestä sairastumisesta / loukkaantumisesta, on seuralle toimitettava lääkärintodistus välittömästi; kilpailumatkan kuluista 50% huomioidaan näissä peruutustapauksissa. Lääkärintodistuksen puuttuessa kilpailumatkojen kuluja ei hyvitetä.

Kilpailumaksut pitävät sisällään: Osallistumismaksut (järjestävä seura perii liiton määrittämät osallistumismaksut), matkakulut, ruokakulut, majoituskulut, valmennuksen kilpailupäivänä. Jos kilpailupaikalla tapahtuu loukkaantuminen ja kilpailu peruuntuu, ei seura maksa takaisin osallistumismaksuja.

Kotikisat: Voimisteluliiton kilpailujen järjestämisohjeet ja -maksut ovat päivittyneet vuoden 2022 alusta ja jatkossa kiinteän järjestämismaksun lisäksi myös jokaisesta osallistumismaksusta tilitetään tietty prosenttiosuus Voimisteluliitolle. Tämän vuoksi laskutamme kotikisojen osalta jatkossa voimistelijoilta tämän liitolle menevän prosenttiosuuden (n. 3-6€ per voimistelija/ohjelma), muutoin haluamme edelleen tarjota maksuttoman osallistumisen oman seuran kilpailijoille.
7. Epäasiallinen käyttäytyminen / kiusaaminen valmennusryhmissä

Valmennusryhmillä on yhteinen kolmiportainen käytäntö miten epäasialliseen käyttäytymiseen puututaan harjoitusten yhteydessä.

  1. Valmentaja keskustelee harjoituksissa tilanteeseen liittyvien henkilöiden kanssa
  2. Valmentaja + seuran työntekijä keskustelevat tilanteeseen liittyvien voimistelijoiden sekä heidän huoltajiensa kanssa (Keskustelutilaisuuden yhteydessä annetaan varoitus, jos epäasiallinen käytös ei lopu on rangaistuksena treenikielto)
  3. Treenikielto 2 viikkoa, minkä jälkeen päätetään jatkotoimenpiteistä

Myös Et ole yksin-palvelussa saa apua ja tukea jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.

------

Kun voimistelija aloittaa kilpa-aerobicin valmennusryhmässä, sitoutuu hän (ja huoltajat mikäli voimistelija on alaikäinen) noudattamaan näitä valmennustoiminnan periaatteita sekä Suomen Voimisteluliiton eettisiä ohjeistuksia sekä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä (lue lisää).


Yhteystiedot
Päävalmentaja Laura Vihervä: laura.viherva(at)vavo.fi
Kaikki laskutukseen liittyvät asiat: laskut(at)vavo.fi