Valmennustoiminnan käytännön periaatteet

1. Valmennusmaksut kaudella 2023-2024


Kausimaksu sisältää arkiharjoittelusta ja kilpailutoiminnasta tulevat valmennuskustannukset sekä harjoitussuunnitelmat.  

Valmennusmaksut eivät sisällä VaVon jäsenmaksua (20€), varusteita, leirejä tai kilpailumatkoja, nämä laskutamme erikseen. Jos olet sekä joukkuevoimistelun sekä aerobicin harrastaja ota yhteyttä toimistoon. 

Valmennusmaksut ryhmittäin heinäkuu-elokuu: 

Aurora -3kk/95€ (380€) 

Karamellit -3kk/100€ (400€) 

Selenites -3kk/100€ (400€) 

Piparmintut -3kk/105€ (420€) 

Indigo -3kk/125€ (500€)

Valmennusmaksun voi maksaa neljässä erässä 3 kuukauden välein tai koko vuoden osalta kerrallaan. Valinta maksutavasta tehdään heinäkuussa myClubissa valmennusryhmään ilmoittautumisen yhteydessä.


2. Koreografiamaksut

Maksu sisältää korvauksen kilpailuohjelmaan käytetyn ajan korvaamisesta koreografian tekijälle/ tekijöille. Koreografi on seuran valmentaja. Summa jaetaan kilpailuohjelmaan osallistuvien voimistelijoiden kesken.

Joukkue- ja ryhmäohjelmat kansallinen95€
Joukkue- ja ryhmäohjelmat SM/KV135€
Musiikin miksaus20€3. Lisenssi ja vakuutukset 

Kilpailulisenssi ja vakuutukset otetaan Voimisteluliiton järjestelmän kautta. Lisenssi otetaan vuosittain ja se on voimassa aina kauden 1.9.-31.8. Lisenssien myynti kaudelle 2023/2024 aukeaa elokuun alussa. Joukkueenjohtajat tiedottavat ryhmiä, kun voit ostaa lisenssin. 

Lisenssien hinnat 2022/2023: 

TasoLisenssiVakuutus
Stara10,50 €3,50 €
Harraste (harrastesarjat)20 €10 €
Kilpa B (8-10v, 10-12v ja muut kilpasarjat)50 €42 €
Kilpa A (SM-sarjat)70 €42 €


Vakuutus on mahdollista ottaa myös oman vakuutusyhtiön kautta, huomioittehan tässä tapauksessa, että vakuutus kattaa kilpailutoiminnan ja kilpailuun tähtäävän harjoittelun. Lisenssin kanssa hankittava OP Pohjolan Sporttiturva-vakuutus mm. kattaa nämä. Lisenssiasioissa ota yhteyttä joukkueen vastuuvalmentajaan.

Huom! Seura ei voi ilmoittaa voimistelijoita Voimisteluliiton kilpailuihin, ellei lisenssi ole otettu ja maksettu.

Lisää tietoa lisenssistä ja Sporttiturva-vakuutuksesta täältä.

4. Seuran varusteet

Voimistelijoilla kisoissa yllään yhtenäiset seuravaatteet. Edustusasu koostuu Nonamen verkka-asusta (sinivalkoinen takki, tummansiniset housut). Virallinen harjoitusasu kilpailuissa on Nonamen seuratoppi ja mustat pitkät trikoot.  Seuravaatteet ovat käytössä vähintään 3 vuotta, joten omaa varastoa voi täydentää kaksi kertaa vuodessa avattavassa seurakaupassa. Lisätietoja seuravarusteista ja seurakaupasta täältä.


5. Epäasiallinen käyttäytyminen / kiusaaminen valmennusryhmissä

Valmennusryhmillä on yhteinen kolmiportainen käytäntö miten epäasialliseen käyttäytymiseen puututaan harjoitusten yhteydessä.

  1. Valmentaja keskustelee harjoituksissa tilanteeseen liittyvien henkilöiden kanssa.
  2. Valmentaja + seuran työntekijä keskustelevat tilanteeseen liittyvien voimistelijoiden sekä heidän huoltajiensa kanssa (Keskustelutilaisuuden yhteydessä annetaan varoitus, jos epäasiallinen käytös ei lopu on rangaistuksena treenikielto).
  3. Treenikielto 2 viikkoa, minkä jälkeen päätetään jatkotoimenpiteistä.

Jos koet epäasiallista käytöstä harjoituksissa tai niiden ulkopuolella, ota yhteys joko joukkuevoimistelun Lajivastaavaan Suvi Åhlgreniin (suvi.ahlgren(at)vavo.fi) tai Toiminnanjohtaja Johanna Sundströmiin (johanna.sundstrom(at)vavo.fi). 

Myös Et ole yksin-palvelussa saa apua ja tukea jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.

---

Kun voimistelija aloittaa joukkuevoimistelun valmennusryhmässä, sitoutuu hän (ja huoltajat mikäli voimistelija on alaikäinen) noudattamaan näitä valmennustoiminnan periaatteita sekä Suomen Voimisteluliiton eettisiä ohjeistuksia sekä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä (lue lisää).


Yhteystiedot
Joukkuevoimistelun tiiminvetäjä Anna Koljonen: 
Joukkuevoimistelun valmentaja Suvi Åhlgren: 041-310 8886
Kaikki laskutukseen liittyvät asiat: laskut(at)vavo.fi