Forssa Cupissa Selenites 1,5 pisteen erolla voittoon!

25.4.2022

Keväällä ensimmäistä kautta 14–16-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Selenites on poiminut mitalin kaikista kevään joukkuevoimistelukilpailuista. Ensimmäiset kilpailut olivat Mäntsälässä 2.4. jossa joukkue aloitti kilpailukautensa. Silloin kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit. Seuraavissa kilpaluissa Kirkkonummella 10.4. joukkue suoritti melkein virheettömän kilpailusuorituksen, jolla nappasivat selkeän voiton sarjassaan.

Forssa Cup kilpailtiin 2.4. jossa Selenites voitti sarjansa 1,5 pisteen erolla. Teknisesti vahva joukkue ansaitsi pisteet 17.200 joka sisälsi tuomaristolta saadun 0,2 pisteen bonuksen: kaikki taito-osat on suoritettu yhtenäisesti ja laadukkaasti. ”Joukkue sai tehtyä hyvän ja ehjän suorituksen kisassa.  Mitään isoja virheitä ei suoritukseen mahtunut, joten joukkue voi olla oikein tyytyväinen. Seuraavat pari viikkoa ennen seuraavaa kisaa panostetaan vielä kuvioiden ja yhtenäisyyden hiomiseen, mitään isoja muutoksia ei ohjelmaan enää tehdä. Tällä kaudella joukkueen ilmaisu on ottanut aimo harppauksen eteenpäin ja se näkyy varmasti myös pisteissä”, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Anna Koljonen. Kauden kilpailuohjelmassa on tuotu joukkueen vahvuudet todella hienosti esiin. Vahvuuksiin kuuluu erityisesti vartaloliikkeet ja hypyt. Joukkueen koreografiasta vastaa Anna Koljonen, Anna Notkola ja Anna Kuusama. Voittajajoukkueessa voimisteli Saana Imeläinen, Emma Koljonen, Reetta Koskenalusta, Venla Myllylä, Anni Niemi, Ella Notkola, Sonja Salo, Venla Tammi, Helka Virtanen, Laura Visnapuu. Onnea valmentajille ja voimistelijoille!

12–14-vuotiaiden harrastesarjassa hienon debyytin tehnyt Indigo Lila on sijoittunut kauden kilpailuissa sijalle kolme kategorialla viisi. Forssan suoritus oli hieman jännittynyt, mutta tuomarit huomasivat joukkueen vahvuudet ja ansaitsivat kategorian kolme. Kategorialla joukkue sijoittui neljänneksi, vaikka kolmanneksi tullut joukkue sijoittui samaan kategoriaan, mutta kokonaispisteet ratkaisivat sijoituksen. Samassa sarjassa debyytin tehnyt Indigo Lilia sijoittui Forssan kilpailuissa kategoriaan 6. Joukkueen vahvuudet eivät tulleet oikeuksiinsa tuomareille asti, joka vaikutti kategoriaan. Joukkueella ollut hieno kausi, kun puolet joukkueesta on tullut lajin pariin vasta viime syksynä ja tekninen osaaminen on jo hyvin korkealla tasolla. Seuraavaan kilpailuun haetaan varmaa ja harkkatasoista suoritusta.

10–12-vuotiaiden sarjassa ensimmäistä kautta kilpaileva Inkiväärit Ariel sijoittui kategoriaan viisi. Kauden toinen kilpailusuoritus oli joukkueelta selkeämpi, sekä kehitystä tullut teknisiin osiin viime kilpailusta.

8–10-vuotiaiden sarjassa Piparmintut Rubiinit ja Piparmintut Safiirit kilpaili saapasjalkakissa -ohjelmallaan. Vasta ensimmäistä kautta kilpasarjassa kilpailevat joukkueet esiintyivät rohkeasti tuomareille. Piparmintut Safiirit sijoittui kategoriaan seitsemän ja Piparmintut Rubiinit sijoittui kategoriaan yhdeksän.

Inkiväärit Adelia kilpaili Stara -sarjassa heidän uudella ja haastavalla ohjelmalla. Tuomarit antoivat erityisen hyvää palautetta onnistuneista tasapainoista.

Ensimmäistä kertaa kilpailureissuun lähteneet seuran nuorimmat -Karamellit saivat tuomareilta hyvää palautetta erityisesti iloisesta ja rohkeasta suorituksesta.

Seuraava kilpailu parin viikon päästä 7.5. Tampereella Tampere Cupissa Piparmintuilla, Indigolla ja Seleniteksellä. Samana päivänä Turussa Gant Cupissa kilpailee Inkiväärit Ariel.