Kilpa-aerobicin juniorit voittoon Bulgarian Plovdiv Cupissa

12.10.2023

Onnistunut kauden avauskilpailu ja uusia kokemuksia kansainvälisiltä areenoilta

Yhteensä 13 voimistelijaa VaVon kilpa-aerobicin huippuryhmistä osallistui viime viikolla suureen kansainväliseen Plovdiv Cup -kilpailuun 6.–8.10. Bulgariassa. Voimistelijat osallistuivat 12-14 -vuotiaiden ja 15-17 -vuotiaiden sarjoihin yksilöinä, joukkueina ja ryhminä.

Kolmipäiväisen kilpailun viimeisenä päivänä sunnuntaina käytiin kaikkien sarjojen finaalit. Seuramme juniorit (15-17 -vuotiaat) lunastivat upeasti finaalipaikat kovatasoisissa yksilö-, joukkue- ja ryhmäsarjoissa.

Ryhmäsarjassa kokoonpano Julia Alimyllymaa, Milja Kautto, Viivi Komu, Inessa Romaniv, Meri Vahteristo voimisteli koko kilpailun voittoon pistein 18,700.

Joukkuesarjassa Julia Alimyllymaa, Viivi Komu, Meri Vahteristo pystyi vielä parantamaan suoritustaan alkukilpailusta ja sijoittui hienosti pronssille pistein 18,150. Paikan EM-maajoukkueestakin napannut kokoonpano kilpaili nyt kansainvälisesti ensimmäistä kertaa. VaVon ja Nokian Voimisteluseuran yhteistyöjoukkue Milja Kautto, Miitta Pihlajasaari (NVS), Inessa Romaniv onnistui myös alkukilpailussa sijoittuen kuudenneksi pistein 17,500. Maakiintiön vuoksi joukkue kuitenkin karsiutui finaaleista.

Yksilösarjassa Meri Vahteristo teki vakuuttavaa työtä ensin jo lunastaen paikan sarjan finaaliin 72 kilpailijan joukosta. Finaalissa hän sijoittui kauniilla ohjelmallaan 7:nneksi pistein 18,950. Kilpailu oli samalla Merin ensimmäinen kansainvälinen koitos junioreiden sarjassa ja onnistunut valmistava kilpailu ennen marraskuun EM-kilpailuja.