Menestyksekäs viikonloppu voimistelun SM-kilpailuissa, VaVon juniorit Suomen mestaruuteen

10.5.2023

Kilpa-aerobicin Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Tampereen Messukeskuksella kaikkien voimistelulajien yhteisissä SM-kilpailuissa.

Naisten sarjassa saatiin nauttia upeista onnistumisista, kun Netta Hakonen saavutti ensin perjantai-iltana finaalipaikan naisten yksilöfinaalista sijoittuen 6. sijalle. Lauantain finaali kilpailtiin käänteisessä järjestyksessä ja näin ollen Netta aloitti koko SM-finaalin. Hyvähermoinen voimistelija pystyi vielä parantamaan suoritustaan alkukilpailusta ja loppusijoitus ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissa 5. sija.

”Sain alkukilpailussa tehtyä ehjän suorituksen, joka riitti finaalipaikkaan. Lauantain finaaliin lähdin avoimin fiiliksin nauttimaan lavalla olosta. SM-finaali oli upea kokemus ja kannustus oli erityisesti finaalissa hyvä, joka loi myös kilpailijoille hyvää kisafiilistä”, summasi 17-vuotias Netta.

Juniorit taituroivat neljä SM-mitalia

Junioreiden (15-17v.) yksilösarjassa Valkeakosken Voimistelijat nappasivat upeasti jopa kaksi mitalia onnistuneilla suorituksilla. SM-hopeaa voitti Meri Vahteristo ja SM-pronssia Julia Alimyllymaa. Finaalissa VaVon menestystä täydensi myös viidenneksi sijoittunut Linnea Antinaho.

”SM-kilpailuista jäi tosi hyvä fiilis ja pystyin tekemään kaikissa finaalisuorituksissa oman parhaani. Koko kevätkausi sujui muutenkin hyvin ensimmäiseksi kaudeksi uudessa sarjassa”, kommentoi Meri suorituksiaan.

Joukkuesarjaa koko kevään hallinnut VaVon kokoonpano Julia Alimyllymaa, Viivi Komu, Meri Vahteristo sai tehtyä finaalissa vahvan suorituksen, joka palkittiin Suomen mestaruudella. Mestaruus on kaikkien tyttöjen ensimmäinen junioreiden sarjassa.

”Myös joukkueella oli todella onnistunut kausi, jonka kruunasi viikonlopun Suomen mestaruus. Oli tosi kiva päästä kilpailemaan uudella koreografialla”, joukkue tiivisti kulunutta kilpailukauttaan.

VaVon ja Nokian Voimisteluseuran yhteistyöjoukkue Milja Kautto, Miitta Pihlajasaari, Inessa Romaniv sijoittui finaalin neljänneksi. Koko joukkue siirtyi uuteen ikäsarjaan vasta vuoden vaihteessa, joten tulevilla kausilla heitäkin voi odottaa kiinni mitalikantaan.

Junioreiden ryhmäsarjassa VaVon kokoonpanolle Alimyllymaa, Kautto, Komu, Romaniv, Vahteristo kaulaan SM-hopeaa.

”Koko junioreiden ryhmä on nuori, tytöt ovat vasta 14–15-vuotiaita ja jo tämän kevään ajan heiltä on nähty vakuuttavia suorituksia yksilöinä ja kokoonpanoissa. Vaikeustaso on kansainvälisellä tasolla, ja ryhmä on hitsautunut hyvin yhteen. Olen erittäin onnellinen, että ahkera harjoittelu ja hyvät suoritukset palkittiin Suomen mestaruudella ja SM-mitaleilla”, kommentoi voimistelijoiden valmentaja Laura Vihervä.

12-14 -vuotiaille hopeaa ryhmäsarjasta

12-14 -vuotiaat täydensivät VaVon upeaa SM-menestystä vielä sunnuntaiaamupäivän finaaleissa, kun ryhmäsarjan kokoonpanolle Peppi Haataja, Fiinu Heikkilä, Anni Ketola, Emmi Ketola, Hilla Nysten ripustettiin kaulaan SM-hopeaa.

12-14 -vuotiaiden yksilösarjassa onnistui parhaiten Lyydia Antinaho, joka sijoittui SM-finaalien 6. sijalle.

SM-finaali toimi myös viimeisenä ja ratkaisevana kilpailuna marraskuussa 17.-19.11. käytäviin kilpa-aerobicin EM-kilpailuihin. Lajin kehittämisryhmä tiedottaa valinnat ensi viikolla.