Vuoden viimeinen Cup-kilpailu menestys VaVolle

21.11.2019

Lauantain palkitut
Lauantain palkitut
Sunnuntain palkitut
Sunnuntain palkitut
Cup-voitto: AG2 trio Nelli Paulamäki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo
Cup-voitto: AG2 trio Nelli Paulamäki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo
Cup-voitto: AG1 IM Sampo Nousiainen
Cup-voitto: AG1 IM Sampo Nousiainen
Cup-voitto: ND IW Meri Vahteristo
Cup-voitto: ND IW Meri Vahteristo
Cup-voitto: ND trio Adella Hällström, Fanni Tuuri, Meri Vahteristo
Cup-voitto: ND trio Adella Hällström, Fanni Tuuri, Meri Vahteristo

Viides Aerobic Cup päätti Tampereella kilpa-aerobiccareiden kilpailukauden, Valkeakoskelle 4 kokonaiscupin voittoa!

Tampereen Sisu järjesti ensimmäistä kertaa seuran historiassa aerobickilpailut 16.-17.11.2019 Vuorestalolla. Kilpailu oli viides ja ratkaiseva Aerobic Cupin osakilpailu ja Cup-pokaaleita jaettiin tuttuun tapaan ND- ja SM-sarjoissa.
 

ND-sarjasta kaksi pokaalia Valkeakoskelle

ND 9-11v. yksilösarjan kiistaton hallitsija syyskaudella on ollut Valkeakosken Voimistelijoiden Meri Vahteristo. Niin tälläkin kertaa, voitto kotiin 74 tytön joukosta. Meri voitti myös Cupin kokonaiskilpailun tuoden pokaalin kirjahyllyynsä. ”Merin ja uuden koreografian kehityskaarta on ollut hieno seurata syksyn edetessä ja ohjelman sisäänajo on onnistunut suunnitellusti”, iloitsi Merin vastuuvalmentaja Laura Vihervä. Myös Adella Hällströmin uusi ohjelma ja osaaminen vakuutti jälleen tuomarit, Adellalle yksilösarjasta hopeinen mitali ja hyvä mieli kilpailukaudesta. 
Joukkue Adella Hällström, Fanni Tuuri ja Meri Vahteristo kilpailivat viimeistä kertaa ND-sarjassa. Voittoon oli upea päättää ND-ura, kultamitalin lisäksi kotiin tuomisena oli joukkuesarjan Cupin pokaali. ”Joukkue teki tasaisen vahvaa työtä kaikissa syksyn kilpailuissa halliten myös isoa 25 joukkueen sarjaa, joka ansaitusti palkittiin kokonaiscupin voitolla. Tällä viikolla ollaan palauduttu kisakaudesta ja harjoitukset jatkuvat viikonlopun rinkileirin kautta motivoituneena kohti ensi kevättä ja uutta sarjaa” summasi Vihervä. ND mitalikokoelmaa kasvatti vielä ryhmäsarjan pronssi kokoonpanolle Peppi Haataja, Adella Hällström, Milja Kautto, Olivia Käkönen ja Fanni Tuuri.


AG1-sarjasta neljä mitalia ja Cup pokaali

AG1, 12-14v, tyttöjen sarjassa on käyty syksyn ajan tiukkaa taistelua kirkkaimmista mitaleista. Tällä kertaa voiton vei Turun Urheiluliiton Hilda Laaksonen. Hopealla VaVon upea Anni Pulkki. Kymmenen parhaan joukossa oli jopa 5 VaVolaista; 6. Aisha Hällström, 7. Anniina Nääppä, 9. Linnea Antinaho ja 10. Julia Alimyllymaa. Mitalijuhliin pääsi myös poikien sarjan voittaja Sampo Nousiainen, Sampolle myös kotiin tuomisena komea kokonaiscupin voittopokaali. Joukkueissa ja ryhmissä juhlittiin myös; hopealla joukkue Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Jenny Tuominen. Voittajaryhmä tuli niin ikään VaVosta; Veera Alimyllymaa, Kiira Hietamäki, Sampo Nousiainen, Anniina Nääppä ja Anni Pulkki. ”Suurin osa AG1 voimistelijoista kilpaili viimeistä kertaa sarjassa, näimme paljon onnistuneita suorituksia heiltä. Harmillisesti muutamalla jäi pisteet hieman alhaisiksi. Nyt suuntaamme katseet kohti AG2, 15-17v., sarjaa. Pitkä päivä oli upea päättää AG1 ryhmäsarjan voittoon'', riemuitsi AG1 voimistelijoiden vastuuvalmentaja Mila Koljander.
Poikkeuksellisesti osalla SM-sarjan voimistelijoista kisaurakka jatkui myös sunnuntaina. ''Sunnuntaina menimme testaamaan uusia ensi vuoden kokoonpanoja, joita olemme alkaneet jo työstämään AG1 sarjaan. Loppukesän leirillä luotiin koreografia parille Sampo Nousiainen ja Meri Vahteristo, ja he saivat nyt tehtyä ehjän ja huolellisen suorituksen. Pisteisiin ja voittoon olimme erittäin tyytyväisiä, ne enteilevät hyvää tulevan kannalta. Myös uusi ryhmä Julia Alimyllymaa, Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Sampo Nousiainen ja Jenny Tuominen pystyi tekemään hyvän suorituksen. Muutamia huolimattomuusvirheitä vielä mahtui mukaan ja yksi vaikeusliike jäi vajaaksi. Tämä uusi ryhmä on luotu vasta syyskuun puolivälin jälkeen, joten yhteistä treenintaivalta ei ole vielä kovin paljoa takana. Siihen nähden tilanne näytti jo oikein lupaavalta ja voitto 4. luokassa tuntui mukavalta. Olen kyllä tyytyväinen molempien kokoonpanojen suorituksiin''.

AG2 joukkuesarjan Cupin pokaali VaVolle

AG2 yksilösarjassa ei tällä kertaa päästy mitaleille asti. 10 parhaan joukossa kuitenkin neljä VaVon taitajaa: 4. Nelli Paulamäki, 5. Lumi Vahteristo, 7. Emilia Rantala ja 10. Auli Ollila. Joukkuesarjassa dominoinut trio Nelli Paulamäki, Emilia Rantala ja Lumi Vahteristo voittivat jälleen sarjansa ja pokkasivat mitalin ohella Cupin pokaalin. Pronssille pääsi joukkue Pipsa Nieminen, Auli Ollila ja Viivi Väljä. ”Tiivis kisakausi on ohi. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, vaikka viimeisen kisan osalta olikin jo vähän väsymystä näkyvissä. Molemmat joukkueet olivat jälleen mitaleilla ja trio Nelli, Lumi, Emilia hallitsivat cup-sarjaa voittamalla 5 kisasta 4. Pipsa, Auli ja Viivi veivät syksyn kisoista 2 hopeaa ja yhden pronssin” analysoi tyttöjen vastuuvalmentaja Tiina Koljander.
Joukkuekisassa Viiville sattui harmillinen loukkaantuminen, joten ryhmän kokoonpanoon kutsuttiin Auli Ollila vain 20 minuuttia ennen suoritusta. Hopeaa VaVo-ryhmälle Pipsa Nieminen, Auli Ollila, Nelli Paulamäki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo. ”Tytöt saivat ehjän kokonaisuuden jääden niukasti hopealle. Yksilöissä parhaat suoritukset ja sijat jäivät odottamaan kevättä, tänä vuonna panostus on ollut kokoonpanoissa. Nelli kuitenkin tasaisesti 4 joukossa kaikissa kisoissa”, pohti Koljander.

Kilpasarjoissa tapahtunut huomattavaa kehitystä

3. luokan menestyksestä vastasi tälläkin kertaa paljon kehittynyt joukkue Aino Kartela, Inessa Romaniv ja Siiri Savijärvi. Kauden päätöskilpailuista hopeiset mitalit kaulaan ja hymy oli herkässä. ”Olen ollut vasta vähän aikaa tyttöjen vastuuvalmentajana, mutta kehitys on ollut heillä huimaa. Koko ryhmä harjoittelee innolla ja tehokkaasti, on ilo tehdä heidän kanssaan töitä!” iloitsi joukkueen vastuuvalmentaja Henriikka Nyman.
Seuramme uusin tulokas, telinevoimistelusta vaihtanut Wilma Malin, teki jälleen ehjän kokonaisuuden. Viime kisassa tullut harmillinen virhe korjattiin ja vältyttiin päätuomarivähennykseltä. Makoisa voitto ja nousupisteet 5-luokkaan tuomisena kauden viimeisestä kisasta. ”Wilman näyttävät hypyt ja akrobatialiikkeet onnistuivat hyvin ja Wilma voitti ylivoimaisesti 4.luokan yksilösarjan yli 50 osallistujan kilpailun. Olen iloinen, että saimme tehtyä nopeassa ajassa Wilmasta aerobicarin, tavoitteena onkin nousta puolen vuoden päästä naisten sarjaan”, suistutti vastuuvalmentaja Tiina Koljander. Suuressa 4. luokan yksilösarjassa myös hienosti kehittynyt Lilli Viljamaa oli 10. 

Malva Myllylä teki jälleen vakuuttavaa jälkeä ollen hopealla 5. luokassa, vaikka muutamassa vaikeusliikkeessä oli hiukan haparointia. Mitalisade jatkui myös AeroDance-sarjoissa. Nuorten sarjassa hopealla oli uusi tälle syksyllä kasattu ryhmä Emma Ahola, Malva Myllylä, Ella Mäntynen, Lilja Savijärvi, Saara Siimes, Olivia Tulla ja Lilli Viljamaa. Naisten sarjan voitti ryhmä Riina Halttunen, Alli Jokinen, Emma Löövi, Henriikka Nyman, Elli Ojala, Nelli Rantanen ja Vilma Salminen. ”Molemmat ohjelmat ovat uusia, hiomista on vielä ensi kaudelle, mutta hienosti molemmat ryhmät ovat motivoituneita harjoitelleet ohjelmat kisakuntoon. Koreografia-apua saimme Vihervän Sannalta, kiitos siitä hänelle” summasi ryhmien vastuuvalmentaja Heidi Tourunen.

Seuraavan kerran valmennusryhmien voimistelijat näkee joulunäytöksissä 9.12. ja 10.12. Valkeakosken liikuntahallilla klo 18.