Kilpa-aerobicin syksyn kilpailukausi käynnistyy

30.9.2020


Virittäydy kisatunnelmaan kotisohvalta ja seuraa lauantain Harkkakisaa maksutta Solidsportin kautta!

Kevään perutun kilpailukauden jälkeen tahtotila päästä kilpailulavalle on kova. Kesä ja alkusyksy on treenattu hyvin ja erityisesti nautittu taas yhdessä treenaamisesta. Nyt lokakuu lähestyy, voimistelijat alkavat olla kisakunnossa ja lähdemme tavoittelemaan sarjojen kärkisijoituksia. Viime viikolla seura järjesti kaksi kisakatselmusta omille valmennusryhmille, joista valmentajat ja voimistelijat saivat tuomareilta arvokasta palautetta ja tärkeää esiintymiskokemusta pitkän tauon jälkeen. Seuraavana on vuorossa Harkkakisat vielä ennen virallisen kilpailukauden alkua. Jututimme kahta Elite Teamin voimistelijaa ja kyselimme fiiliksistä kauden lähestyessä.

”Kesän aikana sain treenattua edelleen hyvällä motivaatiolla ja treeneistä on jäänyt hyvä fiilis. Olen saanut paljon lisää varmuutta omaan tekemiseen”, kommentoi Ag2 (15-17v) -sarjassa kilpaileva Lumi Vahteristo.

”Fiilis on hyvä, koska viimein pääsee näyttämään osaamistaan ja esiintymään pitkän tauon jälkeen. Sekä motivaatio että halu kilpailla on yhä kova”, komppaa Ag1 (12-14v) -sarjan Sampo Nousiainen.

Harkkakisat livenä kotikatsomosta

Valkeakosken Voimistelijat järjestää kilpa-aerobicin harkkakisat lauantaina 3.10. Kilpailuun saadaan mukaan voimistelijoita myös lähiseuroista; Tampereen Sisusta ja Nokian Voimisteluseurasta. Tänä vuonna yleisö ei pääse paikan päälle, mutta tarjoamme kaikille mahdollisuuden virittäytyä kisatunnelmaan kotikatsomosta käsin. Kilpailua voi seurata maksutta suorana Solidsportista.

Näin pääset seuraamaan live-lähetystä:
1. Klikkaa itsesi osoitteeseen https://solidsport.com/vavo-finland/watch/kilpa-aerobicin-harkkakisat-3-10-2020
2. Paina ”avaa tämä striimi”
3. Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjätili (sähköpostilla tai Facebook-tilillä)
4. Valmista! Lähetys alkaa n. klo 9:55.

Syksyn kilpailukalenteri

Syksyn kotimainen kilpailukausi alkaa virallisesti seuraavalla viikolla, kun Varalan Urheiluopistolla järjestetään 10.-11.10. Varala Cup. Koronatilanteen vuoksi kilpailuja käydään erityisjärjestelyin ja kilpailusarjoja jaetaan kisoittain, jotta pystytään takaamaan turvalliset kilpailutapahtumat. Varalan lisäksi lokakuussa osa pääsee kilpailemaan Kolmen lajin kilpailuissa 31.10. ja muut syksyn kansalliset Cup-kilpailut järjestetään Jyväskylässä (7.-8.11.) ja Valkeakoskella (21.-22.11). Syksyn pääkilpailu on marraskuun lopussa 27.-29.11., kun Seinäjoen Voimistelijat järjestää viikonlopun aikana sekä SM-kilpailut että Kilpasarjojen mestaruuskilpailut. Lumi ja Sampo lähtevät kotimaan kilpailukauteen tavoitteenaan oman tasoiset suoritukset ja mitalisijat.

Viime maaliskuussa ilmoitus koko kilpailukauden peruuntumisesta ja etätreeneihin siirtymisestä tuli hyvin nopeasti. Tämä kaikki oli pettymys kaikille seuramme voimistelijoille ja valmentajille, mutta toki ymmärrys suuremmasta kokonaisuudesta ja huolellisuudesta ymmärrettiin. Kevään työn jälkeen voimistelijat saatiin hyväkuntoisina ja motivoituneina takaisin salille. Askarruttaako voimistelijoita nykyinen syksyn tilanne?

”Toivon kovasti, että syksyn kisakausi saataisiin kokonaan järjestettyä ja että keväällä pystyttäisiin jo osallistumaan kansainvälisiinkin kilpailuihin”, Lumi miettii.

”No onhan siinä riski, että ei pääse syksylläkään kilpailemaan tai esiintymään ja se huolettaa, mutta kaikesta selvitään. Motivaatio lajiin on onneksi nii kova, ettei tämä siihenkään kaadu”, kommentoi Sampo.

”Yritetään vaan yhdessä ylläpitää hyvää motivaatiota olosuhteista riippumatta”, Lumi kannustaa myös kilpakumppaneita.

Tsemppiä tulevaan kauteen!


---

Ensi viikolla pääsee seuraamaan myös Joukkuevoimistelun harkkakisaa keskiviikkona 7.10. livelähetyksen kautta. Lisätiedot jaetaan seuran netissä ja sosiaalisissa medioissa lähempänä tapahtumaa.