VaVolle yli 20 mitalia kilpa-aerobicin VaVo Cupista, Lumi Vahteristo ylitti 20 pisteen rajan 15-17v. yksilöissä

26.11.2020

SM-mitaleista ja kilpasarjojen mestaruuksista käydään tiukka kamppailu viikonloppuna Seinäjoella, johon VaVo Cup toimi hyvänä valmistavana kilpailuna

Vuoden ensimmäiset kilpailut ovat povanneet hyvää menestystä VaVon SM-sarjojen voimistelijoille ja myös kotikisassa nähtiin upeita onnistumisia.

15-17 -vuotiaiden yksilösarjassa tiukoin kamppailu kärkipaikasta

22 tytön Ag2-sarjassa voitto oli tänä viikonloppuna kahden voimistelijan taistelu. Turun Hilda Laaksonen voitti kisan tällä kertaa vain 0,05 pisteen erolla ja Valkeakosken Voimistelijoiden Lumi Vahteristo nappasi hopeaa. Pari viikkoa sitten Vaajakoskella Lumi oli ykkönen, SM-kilpailuissa on odotettavissa tiukka kamppailu mitaleista. "Olin tyytyväinen Lumin vahvaan ja varmaan suoritukseen ja upeisiin pisteisiin. Ensimmäistä kertaa Lumi rikkoi nyt 20 pisteen rajan" iloitsi Elite Teamin vastuuvalmentaja Tiina Koljander. Kolmanneksi sijoittui Kajaani Gymnasticsin Inka Kilpeläinen. VaVon Nelli Paulamäki haparoi yhdessä vaikeusliikkeessä ja sijoitus kuitenkin VaVo Cupissa kovatasoisen sarjan neljäs, mutta tulevana viikonloppuna myös Nelli on tiukasti taistelemassa mitaleista.

Joukkuesarjassa viime vuoden EM-kilpailuissakin edustanut kokoonpano Nelli Paulamäki, Emilia Rantala ja Lumi Vahteristo ottivat selkeät askeleet kärkeen ja voittivat sarjan pistein 19,350. Hopealle sijoittui Valkeakosken Voimistelijoiden joukkue Aisha Hällström, Anni Pulkki ja Saana Tolonen myös hyvillä pisteillä 18,850. Kolmanneksi sijoittui Turun Urheiluliiton joukkue. Jo perjantaina alkavan rankan SM-rupeaman vuoksi VaVon voimistelijat eivät suorittaneet kaikkia ohjelmia tässä kilpailussa, joten ryhmissä oli tällä kertaa kaksi osallistujaa, joista hopeaa VaVon viisikolle Veera Alimyllymaa, Netta Hakonen, Viivi Närvä, Auli Ollila ja Saana Tolonen.

Naisen sarjassa nyt ensimmäistä kauttaan kilpaileva VaVon Wilma Malin teki jälleen varman suorituksen ja sijoitus tällä kertaa 6. pistein 18,650. Tämä enteilee Wilmalle finaalipaikkaa SM-kilpailua ajatellen, jonne karsitaan perjantain alkukilpailusta 8 parasta yksilöä.

12-14v. yksilösarjojen voitto Valkeakoskelle

12-14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa voittoon voimisteli myös muutaman viikon takaisen JNV Cupin voittanut Valkeakosken Meri Vahteristo nyt pistein 19,250. "Vasta 12-vuotiaana sarjanousijana Meri on osoittanut heti paikkansa sarjan kirkkaimmassa kärjessä ja syksyn jokaisessa kilpailussa pystynyt parantamaan suoritustaan. Perjantaina lähdetään hyvillä mielin nauttimaan ensimmäisistä SM-kilpailuista" kommentoi Merin vastuuvalmentaja Laura Vihervä. Hopealle sijoittui 0,1 pisteen erolla Turun Urheiluliiton Jade Sirviö ja kolmanneksi Oona Kivelä samasta seurasta. Aivan mitalikolmikon tuntumaan sijoittuivat myös VaVon Linnea Antinaho (4.) ja Adella Hällström (5.). Kilpailu nuorten SM-sarjoissa on tällä hetkellä kovaa ja jo SM-finaalipaikan eteen vaaditaan kaikilta onnistumisia.

Sampo Nousiaiselle onnistunut suoritus toi poikien yksilösarjassa huippupisteet 19,250 ja lisää varmuutta uuden ohjelman kanssa. "Sampo nauttii esiintymisestä, joten on aina ilo seurata häntä kisalavalla. Tulevana lauantaina Sampo kilpailee viimeistä kertaa Ag1-sarjassa ja ensi vuonna odottavat uudet haasteet", summasi Elite Teamin vastuuvalmentaja Mila Koljander. Sampo palkittiinkin myös 14.11.2020 järjestettyssä Suomen Voimisteluliiton kiitos- ja palkitsemistilausuudessa kilpa-aerobicin Vuoden kehittyjänä. Sampo on osoittanut pitkäjänteistä ja määrätietoista harjoittelua sekä yksilö-, pari- että ryhmäsarjassa kilpaillen.

Joukkuesarjassa (triot) VaVolle myös hienoa menestystä, kun hopealle sijoittui joukkue Julia Alimyllymaa, Adella Hällström, Meri Vahteristo ja pronssissa tiukasti olivat kiinni tässäkin kisassa Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki ja Jenny Tuominen.  Sarjan voiton vei Turun Urheiluliiton Oona Kivelä, Camilla Paganus ja Jade Sirviö. Ryhmäsarjan hopeaa kokoonpanolle Julia Alimyllymaa, Linnea Antinaho, Adella Hällström, Sampo Nousiainen ja Jenny Tuominen. 


9-11v. yksilösarjassa ja muissa kilpasarjojen yksilösarjoissa karsittiin Kilpasarjojen mestaruuskilpailuin 25 parasta 

Seinäjoelle matkaa upea edustus VaVolaisia, kun karsinnoissa oli hyvää menestystä. Mukaan karsivat:
9-11v. yksilöt Hilla Nysten (3.), Emmi Ketola (7.), Fiinu Heikkilä (9.), Peppi Haataja (10.), Saima Räty (12.), Lyydia Antinaho (19.), Anni Ketola (20.) 
3-luokka Viivi Komu (1.), Taika Lumme (4.), Essi Pulla (14.), Sanni Fallström (17.), Aino Järvinen (18.), Silja Luumi (25.)
4-luokka Inessa Romaniv (4.), Aliisa Salmi (14.), Helmiina Elijoki (21.), Saara Siimes (23.). 


VaVo Cupissa myös kilpasarjojen kokoonpanoissa tuli hienosti mitalisijoja

2-luokka joukkueet 1. kategoria Iina Immonen, Jenny Immonen, Pihla Parkkali
9-11v. sarjan joukkueet hopeaa Peppi Haataja, Fiinu Heikkilä, Anni Ketola
9-11v. sarjan ryhmät kultaa Peppi Haataja, Fiinu Heikkilä, Anni Ketola, Emmi Ketola, Hilla Nysten. 
3-luokka joukkueet kultaa Lyydia Antinaho, Siiri Koponen, Siiri Mäkynen ja Saima Räty, hopealla Taika Lumme, Essi Pulla ja Inessa Romaniv, pronssilla Helmiina Elijoki, Sanni Fallström, Oili Nisula ja Aliisa Salmi. 
4-luokka joukkueet kultaa Julia Alimyllymaa, Adella Hällström, Milja Kautto, Fanni Tuuri ja Meri Vahteristo.
5-luokka joukkueet hopealla Malva Myllylä, Olivia Tulla, Lilli Viljamaa. 
AeroDance 12-17v. hopeaa Netta Hakonen, Wilma Malin, Auli Ollila, Nelli Paulamäki, Anni Pulkki, Emilia Rantala, Lumi Vahteristo ja Jertta Väisänen. Pronssia Linnea Antinaho, Kiira Hietamäki, Aisha Hällström, Sampo Nousiainen, Viivi Närvä, Anniina Nääppä, Saana Tolonen ja Jenny Tuominen. 
 

Tapahtumaa oli suunniteltu ja järjestetty usean kuukauden ajan huomioiden miten tapahtuman voi järjestää erityisjärjestelyin ja turvallisesti ottaen huomioon voimistelijat, valmentajat, tuomarit, yleisö sekä lähes satapäisen talkooväen. "Tapahtuma sujui erittäin mallikkaasti ja kaikki osallistujat noudattivat tarkoin määriteltyjä aikatauluja, turvavälit säilyivät ja kisahallilla ei oleskeltu ylimääräistä. Kiitos siitä kaikille seuroille!" kiitteli kilpailun johtaja Johanna Sundström. "Jouduimme rajaamaan katsojien määrää katsomossa, jotta turvavälit säilyvät. Valitettavasti muutamat katsojat eivät tätä ymmärtäneet ja tunteet kuumenivat, kun uhkana oli, että kaikki ei pääsekään näkemään oman lapsen kilpailusuoritusta. Ymmärrän tuskan ja turhautumisen, mutta silti sitä omaa käyttäytymistä voisi miettiä" Sundström jatkaa. 

Kilpa-aerobicin kilpailut jatkuvat siis jo nyt tulevana viikoloppuna, kun kisakausi päätetään SM- ja Kilpasarjojen mestaruuskilpailuihin Seinäjoella. Tsemppiä kaikille ja onnea VaVo Cupin menestyksestä. 

Tulokset kaikkiin sarjoihin löydät täältä