Koronavirukseen liittyvät ohjeet ja menettelyt

Koronavirusohjeistukset VaVo:n toiminnassa 

Päivitetty 8.3. alkaen voimassa olevien ohjeiden osalta.

Valkeakosken Voimistelijat ry seurana toimii vastuullisesti noudattaen THL:n, Suomen Voimisteluliiton, Olympiakomitean sekä seuran hallituksen linjauksia harrastustoiminnan osalta. 

Suosittelemme, että kaikki jäsenemme ja toimijamme lataavat THL:n  Koronavilkku-sovelluksen osoitteesta www.koronavilkku.fi.

TOIMINTAOHJEET 8.3. LÄHTIEN

Aikuisten liikunta

Toiminta jatkuu Online-tunteina, ulkona tapahtuva pienryhmätoiminta keskeytetään 28.3. asti.

Nuorten harrasteryhmät

(2002-07 syntyneet tanssi ja cheerleading)

Lähiharjoittelu keskeytetään 28.3. saakka ja ryhmien ohjaajat ja valmentajat informoivat mahdollisista erityisjärjestelyistä. 

Nuorten valmennusryhmät 

(2002-07 syntyneet joukkuevoimistelu ja kilpa-aerobic)

Toimintaa voidaan jatkaa max. 10 hlön ryhmissä, mikäli OKM:n ja THL:n turvaohjeita voidaan noudattaa kaikilta osin. 

Tämä tarkoittaa, että seuraavat ohjeet toteutuvat jokaisessa harjoituksessa:

 • harrastusryhmä kokoontuu aina samassa kokoonpanossa ja jokaisella harrastuskerralla kirjataan ylös läsnä olleet
 • kilpailuja, otteluja, konsertteja, näytöksiä, esityksiä tai mitään muita sellaisia toimintamuotoja, joissa ryhmä on kontaktissa muiden harrastusryhmien kanssa, ei järjestetä
 • vanhempien ja muiden ulkopuolisten henkilöiden oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa ei sallita
 • ryhmän ohjaajat ja valmentajat ovat jokaisella harrastuskerralla samoja henkilöitä
 • kaikki harrastusmuodot toteutetaan siten, ettei lähikontakteja synny ja esimerkiksi peli- tai otteluharjoituksia ei järjestetä
 • toiminta toteutetaan siten, että osallistujien välillä säilyy 2 metrin turvaväli yli 12-vuotiaiden ryhmämuotoisessa harrastustoiminnassa
 • osallistujat ohjeistetaan oikeanlaiseen käsi- ja yskimishygieniaan sekä oikeanlaiseen toimintaan oireiden ilmaantuessa ja koronatestiin hakeutumisessa
 • ohjaajilla ja valmentajilla on aina kasvomaski harrastustilanteissa
 • harrastustoimintaa toteutetaan enintään 10 hengen ryhmissä kuitenkin siten, että suurissa liikuntasaleissa ja muissa suurissa tiloissa voi samanaikaisesti toimia erillisiä 10 hengen ryhmiä, mikäli ryhmien välille ei synny tosiasiallista kontaktia

Käytännössä turvaohjeet tarkoittavat, että vähintään 2 metrin turvavälien pitää säilyä koko harjoituksen ajan sekä lisäksi saavuttaessa ja poistuttaessa. Harjoituksissa kaikki ryhmässä tai pareittain tehtävät liikkeet ovat sulun ajan kiellettyjä. Muutenkin suositellaan kaikkien liikkuvien harjoitteiden välttämistä ja suositaan yhdellä paikalla tapahtuvaa harjoittelua.

Poikkeuksena ovat EM-kilpailupaikkoja kevään karsintakilpailuissa tavoittelevat urheilijat, jotka voivat jatkaa harjoittelua kokoonpanoissa. Turvavälit pyritään säilyttämään aina kun mahdollista.

Valmentajat tiedottavat ryhmiä harjoittelun yksityskohdista.

NÄIN TOIMIMME KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN ESTÄMISEKSI

Näin toimitaan kilpaurheilussa:

 • Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä saapuessanne tunnille ja sieltä lähteissä. Tämä myös lasten ryhmissä vanhemmille, jotka saattavat lapsen jumpalle. Vanhemmat odottavat ulkona lasta, eivätkä tule sisätiloihin.
 • Oman joukkueen kesken tapahtuvassa toiminnassa maskien käyttö ei ole tarpeen.
 • Kilpailuissa ja leireillä urheilijoiden suositellaan käyttävän maskeja esimerkiksi kisapaikalle saapuessa, mikäli turvavälejä ei voida muuten varmistaa.
 • Valmentajat ohjeistavat urheilijoita kilpailutapahtumissa toimimisessa siten että vältetään kaikki tarpeettomat kontaktit erityisesti toisten seurojen urheilijoihin.

Huomioi nämä jumpparina/urheilijana:

 • Jos olet ollut ulkomailla, ethän tule harjoituksiin tai jumpalle 14 vuorokauden aikana kotimaahan paluun jälkeen.
 • Ethän tule jumpille tai harjoituksiin sairaana. Mikäli sinulla on flunssaoireita jää kotiin lepäämään. Harjoituksiin ja jumpille voit palata kun olet täysin tervehtynyt tai voinnin salliessa kun olet saanut negatiivisen koronatestituloksen.
 • Pyrithän säilyttämään turvavälit vähintään 2 metriä ja välttämättään tarpeetonta ruuhkaa mm. erityisesti pukuhuoneissa. Pukuhuoneiden käyttöä vältetään mahdollisuuksien mukaan, lukuunottamatta saleja, joissa ryhmien vaihdot on suunniteltu pukuhuoneiden kautta.
 • Puethan treenivaatteet jo kotona ja tulethan tunnille vasta sen alkaessa. Ulkovaatteet voi ottaa salin reunoille. Vanhempien tulee odottaa lapsia ulkotiloissa.
 • Huolehdithan käsihygieniasta. Pese kädet vähintään ennen jumppaa/harjoituksia ja harjoitusten jälkeen.
 • Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä saapuessanne tunnille ja sieltä lähteissä.

Palvelulupaus

Haluamme luvata sinulle, että mikäli toimintamme keskeytyy koronaviruksen johdosta lupaamme käsitellä kaikki perustellut kausimaksujen hyvityspyynnöt. Jäsenmaksun osuutta ei hyvitetä. 

Tarkastelemme ohjeita noin kahden viikon jaksoissa, noudatamme uusia annettuja ohjeistuksia ja tiedotamme niistä säännöllisesti jäseniä ja ohjaajia.

Mahdollistetaan yhdessä turvallinen liikuntakevät. Kiitos yhteistyötäsi!

Valkeakosken Voimistelijat ry
Hallitus

Lisätietopyyntöihin vastaamme tällä hetkellä sähköpostitse toimisto(at)vavo.fi