Kilpa-aerobicin kesäleirillä 23.-30.7. uutta oppia Englannista

31.7.2023

Kilpa-aerobicin valmennusryhmät aloittivat lomajakson jälkeen uuden kauden perinteisellä leiriviikolla 23.-30.7. Mukaan lajiin saatiin kesäkauden aikana lähes 20 uutta voimistelijaa, joten yhteisen kesäleirin lomassa voimistelijat pääsivät hyvin myös tutustumaan toisiinsa. Seura tekee aktiivisesti yhteistyötä eri maiden valmentajien & tuomareiden kanssa ja tänä vuonna saimme kesäleirille mukaan uutta osaamista Englannista. Kuluneen viikon aikana voimistelijat harjoittelivat valmentaja Christina Fossheimin johdolla painopisteenä erityisesti lajin tekniikka ja puhtaat linjat. Osa kilpa-aerobicin huippuryhmistä valmistautuu lokakuun alussa käytävään kansainväliseen Cup -kilpailuun Bulgarian Plovdivissa ja leirillä tehtiinkin myös ohjelmaharjoittelua, mihin saatiin myös uusia vinkkejä. Leiri koettiin tehokkaaksi & hyödylliseksi ja paljon uutta oppia ja inspiraatiota saivat voimistelijoiden lisäksi myös kaikkien ikäryhmien valmentajat.

Leiriviikon aikana Christinan lajiharjoitusten lisäksi voimistelijoiden viikkoon kuului liikkuvuusharjoittelua seuran joukkuevoimisteluvalmentaja Suvi Åhlgrenin johdolla sekä ulkoharjoituksia urheilukentällä.

"Leiriviikko oli kokonaisuutena erittäin antoisa, voimistelijat harjoittelivat ahkerasti ja ottivat hyvin palautetta vastaan. Englannissa tehdään lajin parissa hyvää työtä ja oli mielenkiintoista myös valmentajan näkökulmasta nähdä ja oppia, kuinka harjoittelua siellä toteutetaan. Mukava oli kuulla myös hyvää palautetta täällä tehdystä työstä", päävalmentaja Laura Vihervä kommentoi. 

Marraskuun EM-kilpailuihin valittujen voimistelijoiden kanssa harjoiteltiin kilpailukoreografioita, tehtiin niihin tarvittavia muutoksia ja saatiin sparrausta ennen tärkeää harjoituskautta.

"Oli kiva palata hyvän loman jälkeen takaisin treeneihin. Leiriviikolla tehtiin monta onnistunutta harjoitusta ja saatiin paljon tärkeitä neuvoja leirin valmentajalta Christinalta", kommentoi VaVon huipuista Meri Vahteristo

Valmennusryhmät jatkavat valmistautumista kohti tulevaa syksyn kilpailukautta. Kilpailukauden avaa Bulgarian Plovdiv Cup, jonka jälkeen kilpaillaan kolme kotimaan kilpailua ja marraskuun puolessa välissä kauden pääkoitos EM-kilpailut Turkin Antalyassa. 

Kilpa-aerobicissa aloittaa elokuussa myös uuden ikäluokan Esivalmennusryhmä 2018-2019 -syntyneille. Ilmoittautuminen ryhmään on käynnissä!