Kilpa-aerobicin Suomen mestaruuskilpailuista menestystä Valkeakoskelle

29.11.2021

Kuluneena viikonloppuna kamppailtiin kilpa-aerobicin Suomen mestaruuksista Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Jännitettävää riitti, sillä etukäteen tiedettiin, että tiukkaa kilpailua oli luvassa monessa sarjassa. 

Ensimmäistä vuottaan naisten sarjassa kilpaillut Emilia Rantala sijoittui upeasti lauantain yksilöiden SM-finaaleissa viidenneksi pistein 19,450. Emilian taiteellisesti näyttävä Oopperan kummitus -teemainen ohjelma keräsi ihastusta ja erityisesti alkukilpailupäivänä nähtiin kauden parasta suorittamista, mutta myös jännittävässä finaalissa mahtava taistelu ja hieno onnistuminen.

Nuorten sarjasta mitaleita

15-17 -vuotiaiden yksilösarjassa valovoimainen Nelli Paulamäki onnistui finaalisuorituksessaan loistavasti ja nappasi yksilösarjan SM-hopeaa pistein 19,700. "Erityisen onnellinen olen Nellin ansaitusta mitalista viimeisessä junnusarjan kisassa pitkän kauden päätteeksi. Ihailen kyllä Nellin rautaisia kisahermoja, usein hän näyttää parastaan tiukassa paikassa ja finaalin ehjä suoritus ilman isoja virheitä takasi upeasti hopeamitalin kovatasoisessa sarjassa" hehkutti VaVon päävalmentaja Laura Vihervä. "Olen myös ylpeä toisen yksilösarjan finalistin, Netta Hakosen, suoriutumisesta, hän oli hienosti finaalin kuudes" Vihervä jatkaa. "Olin todella tyytyväinen ehjään suoritukseen ja hopeamitaliin. Vaikka oli paineita, pystyin silti tekemään hyvän suorituksen ja nauttimaan lavalla olosta. Pitkä kausi oli hyvä päättää onnistuneeseen suoritukseen", kertasi onnellinen Paulamäki viikonlopun kisaa. 

15-17 -vuotiaiden joukkuesarjassa kokoonpano Linnea Antinaho, Netta Hakonen, Jertta Väisänen onnistui tekemään finaalissa ehjän, yhtäaikaisen ja onnistuneen suorituksen (pistein 18,300), joka palkittiin upeasti uuden kokoonpanon SM-pronssilla. Joukkue on ollut kasassa vasta elokuusta, mutta jo nyt nähtiin hyvin yhteen hitsautunut kokonaisuus. "Viikonlopun kisoissa oli hyvä, mutta jännittynyt tunnelma. Kisahallissa oli myös upea kannustus, mikä toi hyvän fiiliksen mennä suorittamaan. Saimme tehtyä onnistuneen ja yhdenaikaisen suorituksen, jolla keräsimme ennätyspisteet. Nämä pisteet riittivät kolmanteen sijaan ja sitä kautta saimme täytettyä kaikki kisaan asetetut tavoitteet", joukke summasi menestystarinaa. 

Suurin mitalisaalis napattiin 12-14-vuotiaiden sarjoista 

Tyttöjen yksilösarjassa mitalitaistoon lähti moni VaVon voimistelija. Finaaliin pääsi tässäkin sarjassa vain 8 parasta voimistelijaa perjantain alkukilpailuista ja harmillisesti iso virhe vaikeusliikkeessä pudotti kovassa nousussa olleen tulokkaan Viivi Komun ulos lauantain finaalista.  Meri Vahteristo teki onnistuneen suorituksen ja hurmasi yleisön ja tuomarit kauniilla ohjelmallaan saavuttaen jo toistamiseen SM-hopeaa huippupistein 19,250.  Julia Alimyllymaalta nähtiin myös kauden parasta finaalipäivänä, loppusijoitus tasaisen sarjan viides. "Kovasta jännityksestä huolimatta sain parannettua yksilösuoritusta finaaliin ja tehtyä kauden parhaan suorituksen. Kisoista jäi tosi hyvä mieli ja nyt odotan innolla uuteen kauteen valmistautumista" analysoi Meri Vahteristo kisan jälkeen. Näidenkin upeiden voimistelijoiden taustalta löytyy seuran huippuvalmentaja Laura Vihervä: "Olen erittäin ylpeä kaksikosta (Meri ja Julia), jotka jännityksestä ja nuoresta iästään huolimatta pystyivät tekemään huippusuoritukset SM-finaalissa. Molemmat äärimmäisen lahjakkaita, heistä varmasti kuullaan vielä".

12-14 -vuotiaiden joukkuesarjassa VaVo onnistui perjantaina upeasti ja nappasi jopa kolme paikkaa SM-finaaliin. Lauantaina kokoonpano Julia Alimyllymaa, Viivi Komu, Meri Vahteristo voimisteli Frozen-teemaisen ohjelmansa upeasti ja puhtaasti, mutta loppuohjelmassa sattui harmillisesti isompi virhe. Siitä huolimatta joukkueelle kovatasoisen sarjan SM-pronssia pistein 18,200. "Loppuohjelmassa kävi iso virhe, mutta ohjelma oli muuten siisti ja nautittiin lavalla. Oli ihanaa, että saatiin kuitenkin tämän kokoonpanon toistaiseksi viimeisestä kisasta SM-mitali", Viivi Komu pohti joukkueensa menestystä.  Ensimmäistä vuottaan SM-sarjassa kilpailevat kokoonpanot Anni Ketola, Emmi Ketola, Hilla Nysten sijoittui sarjan 7. pisteillä 16,300 ja joukkue Peppi Haataja, Fiinu Heikkilä, Inessa Romaniv 8. pistein 15,750.  

12-14 -vuotiaiden ryhmäsarjassa käytiin erittäin kova taistelu kirkkaimmasta mitalista. Tasapistetilanteessa vasta tekniikkapisteiden ratkaistessa voittajan VaVon kokoonpanolle Alimyllymaa, Milja Kautto, Komu, Fanni Tuuri, Vahteristo ripustettiin kaulaan SM-hopeaa pistein 18,550. Toinen VaVon kokoonpano Fiinu Heikkilä, Ketola, Ketola, Nysten, Romaniv onnistui myös suorituksessaan olleen hienosti finaalin neljäs. "Tehtiin ryhmällä hyvä ja siisti suoritus ja ollaan kaikki tosi tyytyväisiä siihen. Saatiin hopeaa ja kulta oli tosi lähellä" iloitsi hopearyhmän Julia Alimyllymaa. 

"Olen kokonaisuudessaan tosi tyytyväinen VaVon voimistelijoiden suoriutumiseen ja kisahermoihin näissä SM-kilpailuissa. Tiukkaa mitalikamppailua monessa sarjassa ja voimistelijat pystyivät ehjiin suorituksiin kotimaan kauden pääkilpailussa. Lavan takanakin valmistautuminen sujui hyvällä meiningillä" iloitsi Vihervä suojattiensa menestystä. 


Kilpasarjojen mestaruuskilpailuista myös mahtavaa menestystä

Lasten sarjat kilpailtiin lauantaina ennen SM-finaaleja. 8-9 -vuotiaiden joukkuesarjassa totutusti joukkue Iina Immonen, Jenny Immonen, Pihla Parkkali sijoittui korkeimpaan kategoriaan (kategoria 1) ja ansaitusti kultaiset mitalit kaulaan.  10-11 -vuotiaiden ryhmäsarjassa kokoonpano Linnea Antinaho, Emma Hannila, Siiri Koponen, Siiri Mäkynen, Saima Räty voitti sarjan hopeaa. 

4. luokan yksilösarjassa syksyn hallinnut Inessa Romaniv nappasi nyt myös Kilpasarjojen mestaruuden pistein 17,550.  
3. luokan joukkuesarjassa VaVon joukkueelle Jenna Jyrämö, Aino Järvinen, Fiia Kytöviita upeasti pronssia. 

Tuomareina kisaviikonloppuna seurasta olivat Johanna Sundström, Siiri Nieminen ja Roosamari Kuttila. 

"Nyt ansaittu muutaman päivän lepo ja sen jälkeen suuntaamme katseet tulevaan kevääseen. Uuden olympiadin myötä lajissa vaihtuu myös säännöt ja voimistelijoita siirtyy taas uusiin ikäkausisarjoihin, joten muutoksia on luvassa sekä ohjelmiin että kokoonpanoihin", Vihervä päättää.





Paljon onnea urheilijat, valmentajat, taustajoukot ja kaikki myötävaikuttaneet mahtavasta syksyn kilpailukauden huipennuksesta  Kiitos myös paikan päälle tulleet kannustajat! Seuraavan kerran SM-menestyjiä pääsee näkemään VaVon joulunäytöksessä 11.12.