Kilpa-aerobicin valmennusryhmät kohti EM- ja SM-syksyä

23.8.2021

Valkeakosken Voimistelijoiden kilpa-aerobicin valmennusryhmien uusi kausi alkoi lomien jälkeen perinteisellä kotisalileirillä heinä-elokuun vaihteessa. Kahden viikon leirin aikana voimistelijat ja valmentajat saivat lajiharjoittelun lisäksi uutta oppia myös muiden lajien ammattilaisilta. Leirin sisältöön kuului mm. liikkuvuusharjoittelua rytmisen voimistelun moninkertaisen Suomen mestarin Jouki Tikkasen kanssa, akrobatiaa, tanssia, ulkotreenejä, kehonhallintaa sekä lajiharjoittelua. Lajiharjoittelussa mukana oli seuran valmentajien lisäksi etäyhteyden kautta lajin todellinen huippuosaaja Mikhail Nazaryev Venäjältä, jolta seuran huiput saivatkin hyviä vinkkejä mm. uusien liikkeiden harjoitteluun. Koronatilanteen vuoksi Zoomin kautta toteutetut treenit saivat osallistujilta kiitosta ja yhteistyö sujui uuden valmentajakontaktin kanssa heti mallikkaasti. 

Juniorien sarjaan tänä vuonna siirtynyt Linnea Antinaho: "Kesäleiri oli mukava, kehittävä ja todella monipuolinen!"

Leirin jälkeen valmennusryhmät ovat aloittaneet ohjelmaharjoittelun ja valmistautumisen tulevan syksyn kilpailukauteen. Tulossa on jännittävä syksy, sillä sekä EM-kilpailut että keväältä siirtyneet SM-kilpailut järjestetään saman kauden aikana. 

”Treenit käynnistyivät hyvin ja vauhdilla loman jälkeen, aloitin valmistautumisen EM-kilpailuun lyhyen loman jälkeen heinäkuun alussa. Seuran leiri oli monipuolinen ja sain sieltä eri valmentajilta uusia vinkkejä liikkeiden tekniikoihin”, kommentoi Nelli Paulamäki

Nelli edustaa Suomea kilpa-aerobicin EM-kilpailuissa Italiassa 17.-19.9.2021 sekä junioreiden yksilö- että joukkuesarjoissa. 

”Tulevaan kauteen lähden odottavilla ja hyvillä fiiliksillä. Syksyn osalta odotan onnistuneita suorituksia ja kehityksen huomaamista. Odotan myös jo aikuisten sarjaan siirtymistä vuoden vaihteen jälkeen ja siihen valmistautuessa vaikeampien liikkeiden harjoittelua”.

Kotimaan kilpailukausi käynnistyy lokakuun puolessa välissä. Ensimmäisenä kansallisena kilpailuna järjestetään kilpa-aerobicin Varala Cup 16.-17.10. Varalan Urheiluopistolla.

Syksyn kilpailukalenteri:
17.-19.9. EM-kilpailut Pesaro, Italia
3.10. Harkkakisat, Valkeakoski
16.-17.10. Kilpa-aerobicin Varala Cup, Tampere
23.-24.10. Kilpa-aerobicin kilpailu, Nokia
30.10. Kolmen lajin kilpailut, Tampere
13.-14.11. Kilpa-aerobicin kilpailu, Kajaani
26.-28.11. SM- ja Kilpasarjojen mestaruuskilpailut, Tampere

”Treenit ovat lähteneet hyvin käyntiin. Nyt kun kesällä on treenannut hyvin, niin syyskauteen pystyy lähtevään luottavaisin mielin”, kommentoi aikuisten sarjassa ensimmäistä vuottaan kilpaileva Emilia Rantala.