Mahtavaa menestystä kilpa-aerobicin viimeisestä EM-näyttökilpailusta

14.6.2021

Valkeakosken Voimistelijoiden 15-17-vuotiaat juniorit kilpailivat vielä kauden päätöskilpailunsa lauantaina 12.6. Vantaalla järjestetyssä EM-karsintakilpailuissa.

Seurasta paikkansa syyskuun EM-kilpailuun olivat jo edellisessä kilpailussa varmistaneet joukkue Nelli Paulamäki, Anni Pulkki, Lumi Vahteristo, parien sarjaan Anniina Nääppä ja Sampo Nousiainen sekä yksilö poikien sarjaan Sampo Nousiainen. Viimeisessä kilpailussa ratkaistiin vielä toinen tyttöjen sarjan osallistuja, jossa tiukimmin kiinni olivat Nelli Paulamäki ja Anni Pulkki, kun vuoden 2020 Suomen mestari Lumi Vahteristo loukkaantui ensimmäisessä karsintakilpailussa toukokuussa ja joutui jättämään kilpailun kesken yksilösarjan osalta. Lisäksi joukkuesarjassa Valkeakosken toinen joukkue Auli Ollilla, Anniina Nääppä ja Sampo Nousiainen kävivät tiukkaa kilpailun Turun Urheiluliiton joukkueen kanssa.

Yksilösarjassa EM-paikkaa tavoitelleet Nelli ja Anni onnistuivat molemmat hyvin suorituksissaan. ”Sain tehtyä hyvän ja ehjän suorituksen, lavalla oli hyvä fiilis ja pääsin nauttimaan kauden viimeisestä kisasta. Olin tyytyväinen, että sain päättää kauden onnistuneeseen suoritukseen.” kommentoi kisassa toiselle sijalle pistein 19,650 sijoittunut Paulamäki. Anni Pulkki joutui aloittamaan yksilösarjan, mikä on aina vaikea paikka kun arvostelulajista on kyse. Anni onnistui hyvin suorituksessaan. ”Lähdin kisaan hyvällä fiiliksellä ja sain tehtyä huolellisen kisasuorituksen, johon olen tyytyväinen.” Anni sijoittui 3. sijalle pistein 19,550, joten Nelli otti kiinnityksen toiseen EM-kisapaikkaan kolmen näyttökilpailun perusteella. Tyttöjen yksilösarjan voitti Turun Urheiluliiton Hilda Laaksonen, joka voitti myös koko näyttökisakokonaisuuden. Kymmenen parhaan joukkoon Valkeakoskelaisista voimistelivat myös Netta Hakonen 7. pistein 18,300, Jertta Väisänen 9. pistein 17,700 sekä Viivi Närvä 10. pistein 17,650.

Joukkuesarjan aloittivat Ollila, Nääppä, Nousiainen -joukkue. Edellisen näyttökilpailun onnistuminen ja huippupisteet nostivat odotuksia EM-kisapaikan osalta ja joukkue lähti jännittyneissä tunnelmissa kilpailuun. Suoritus onnistui hyvin ja vaikeusliikkeet tulivat hienosti, fiilis oli joukkueella hyvä ja vaikka pisteet 19,000 eivät olleet niin hyvät kuin viime kilpailuissa, joukkue oli kuitenkin tyytyväinen suoritukseen. ”Kisasta jäi tosi hyvät fiilikset sekä helpottunut olo kun EM-paikka tuli” kommentoi joukkueesta Anniina Nääppä tunnelmia. Turun Urheiluliiton joukkue Laaksonen, Soininen, Vainio sijoittui toiseksi pistein 18,70. Valkeakosken joukkueista Netta Hakonen, Aisha Hällström, Saana Tolonen oli 4. pistein 18,200 ja Veera Alimyllymaa, Linnea Antinaho, Jertta Väisänen sijoittui 5. pistein 17,400.

Ryhmäsarjassa Valkeakosken Voimistelijoiden ryhmä Veera Alimyllymaa, Linnea Antinaho, Netta Hakonen, Saana Tolonen, Jertta Väisänen oli 2. pistein 18,050. Voiton vei Turun Urheiluliiton ryhmä pistein 18, 450. Valkeakosken ykkösryhmä hävisi niukasti taiston EM-kisapaikasta aiemmissa karsintakisoissa eikä osallistunut enää tähän kilpailuun, vaan keskittyi niihin sarjoihin, joissa oli vielä kisapaikkoja jaossa.

Valkeakosken 15-17-vuotiaiden Elite Teamin vastuuvalmentajat Tiina Koljander ja Mila Koljander olivat tyytyväisiä kilpailuun ja ryhmän sisäiseen hyvään fiilikseen kilpailun aikana. ”Voimistelijat kestivät hienosti paineisen tilanteen ja hyvän harjoittelun myötä pystyivät hyviin kisasuoritukseen kauden viimeisessä kilpailussa” kommentoi valmentajista Mila Koljander. Tuomarina Vantaalla livenä järjestetyssä EM-karsintakilpailussa seurasta oli Ilona Riskumäki.

Voimisteluliitto vahvistaa vielä EM-joukkueen nimeämisen, EM-kilpailut järjestetään 17.-19.9.2021 Italian Pesarossa.

Myös virtuaalikilpailuissa oli upeaa menestystä

Valkeakosken  kilpa-aerobicareiden lasten ikäkausi- ja luokkasarjojen kauden päätöskilpailu kilpailtiin viikonloppuna 12.-13.6. voimistelijoille jo tuttuun tapaan virtuaalikilpailuna.  Voimistelijat ovat tottuneet  koronan myötä uudenlaiseen kilpailutapaan, kun kilpailut videoidaan jo päiviä aikaisemmin virallista kilpailupäivää. Koronan vuoksi kilpailukautta venytettiin normaalia pidemmäksi kesäkuun puolelle. Uudenlaisesta kilpailutavasta huolimatta VaVo:n voimistelijat nappasivat itselleen onnistuneiden suoritusten myötä mitalisijoja.

12-14 vuotiaiden tyttöjen yksilösarjassa Meri Vahteristo voimisteli itsensä uudella upealla ja kauniilla kilpailuohjelmallaan voittoon. "Virtuaalikilpailuissa oli ensin vähän vaikeampaa saada oikea kisafiilis, mutta lopulta kuitenkin jännitti ennen omaa suoritusta. Suoritukset meni itselläni ihan hyvin, eikä missään kisassa tullut isoja mokia. Erilainen kisakausi oli kiva päättää ryhmän ja yksilön voittoon", kommentoi Meri kulunutta kilpailukautta. Samassa ikäluokassa ryhmäsarjassa Julia Alimyllymaa, Milja Kautto, Viivi Komu, Fanni Tuuri ja Meri Vahteristo onnistuivat vaikealla härkätaisteluohjelmallaan  ja tämä onnistuminen palkittiin sarjan voitolla.

10-11 vuotiaiden tyttöjen yksilösarjassa  Saima Räty onnistui voimistelemaan kauden parhaan kilpailusuorituksensa. Tämä onnistuminen palkittiin hopeisella mitalilla. Seuran voimistelija Lyydia Antiaho kilpaili samassa sarjassa sijoittuen kuudenneksi. 10-11 vuotiaiden ryhmäsarjassa Lyydia Antinaho, Emma Hannila, Siiri Koponen, Siiri Mäkynen, Saima Räty voimisteli 2. sijalle.

Luokkasarjoissa mitalisjoituksia tuli 5 luokan yksilösarjassa kultaa Anniina Nääppä ja hopeaa Auli Ollila. 5 luokan joukkuesarjassa hopealle voimisteli Malva Myllylä, Lilli Viljamaa, Olivia Tulla.

4 luokan joukkuesarjassa hopeaa voitti Aliisa Salmi, Sanni Fallström, Helmiina Elijoki.

8-9 vuotiaiden joukkuesarjassa voimistelijoille jaetaan kategoriat kilpailuohjelmastaan. 1 kategoriaan sijoittuneet palkitaan mitalilla. Seuran joukkue Iina Immonen, Jenny Immonen ja Pihla Parkkali sijoittui kategoriaan 1.